Muslimska ”kvinnoproblem” i Malaysia

 Problem Med  Muhammedansk Kvinnoförening

Systrar i Islam (SIS), en förening för att tillvarata de muhammedanska kvinnornas rättigheter,har ansökt om en rättslig prövning av en fatwa ( muslimskt religiöst påbud)  som säger att de muslimska kvinnornas rättighets grupp är en avvikelse från islam.

Fatwan med titeln ”Pemikiran Liberalisme dan Pluralisme Agama” förklarar att  SIS föreningen är för  liberalism och religiös pluralism, och därmed avviker från Islams läror.

Fatwan, som utfärdades  i juli, gör det också möjligt att förbjuda alla publikationer som anses liberala och pluralistiska.

TheStar

Dr M: Absolut jämställdhet mellan könen en ”idiotisk idé”

Före detta premiärministern Tun Dr Mahathir Mohamad  säger att  absolut jämlikhet mellan män och kvinnor är en ”dum idé” eftersom det finns inneboende skillnader mellan dem.

”I dag konfronteras islam med tanken att män och kvinnor ska vara lika”.

”Det finns skillnader mellan män och kvinnor, fysiskt och mentalt, så det skulle vara en dum idé att föreslå att  kvinnor skall kunna gör vad männen gör och att män skall göra vad kvinnorna gör,” sade han till publiken på ett internationellt islamiskt forum här  i Malaysia under fredagen .

Dr Mahathir sa att muslimer bör vara beredda att försvara sin åsikt, om att det inte finns något sådant som absolut jämlikhet mellan könen.  ”Det kan finnas jämlikhet när det gäller att bli premiärminister, men inte i andra frågor”, sade han. Han påpekade också att det inte finns någon lag som förbjuder en kvinna från att bli premiärminister.

Han sade också att malaysiska män är  lata eftersom fler kvinnor är framgångsrika på lärosäten och har  högre lön än sina manliga kollegor.  Detta hade lett till att många kvinnor tvingas att gifta sig med män med mindre kvalifikationer än de själva har.

TheStar

2 thoughts on “Muslimska ”kvinnoproblem” i Malaysia

  1. Ja eller så kan man invandra till Sverige och få allt gratis
    på andras bekostnad, då har man det fan så mycket bättre än
    vad en pensionär än lyckas skrapa ihop i livet ! Har sign : Ojdå aldrig
    tänkt på det?

  2. Kan så vara att malajerna är lata och inte fattar sitt eget bästa, Men som många kommentatorer ofta påpekar, som man bäddar får man ligga. Den som under sitt arbetsliv inte spar och placerar klokt får som pensionär leva snålt och vara beroende av andras välvilja. Det är alltså bäst att ta ansvar för sitt eget liv och inte hoppas att andra gladeligen skall slita ihop det man själv kunde ha sparat.

Kommentera