”Börja samarbeta med SD”

”Varför skulle ett vänsterparti med 5-6 procent vara legitimt men inte Sverigedemokraterna?”

Så säger ordföranden för Skånemoderaterna, Lars-Ingvar Ljungman.

SD blev i valet det näst största partiet i var tredje skånsk kommun och vissa kommuner uppnådde man hela 25%. ”Den här beröringsskräcken blir lite larvig”, fortsätter Ljungman och tillägger att övriga partier måste börja samtala med SD.

Ett trendbrott har bl.a. kunnat skönjas i Svalöv där SD:s kandidat valdes till oppositionsrådsposten med stöd av andra partier. SD:s roll som vågmästare sätter också griller i huvudet på politikerna. Oheliga allianser och minoritetsstyren kommer inte att gynna övriga partier.

”I det här läget kan jag inte utesluta extraval”, säger Niklas Karlsson (S).

Källa: SvD

10 thoughts on “”Börja samarbeta med SD”

  1. Självklart är SD ett legetimt parti. Problemet för SD är att de andra partierna uppfattar SD så avvikande att de inte vill eller ser en möjlighet att sammarbeta med dem.

  2. Tror att en stor del i att dom andra partierna inte vill/ eller
    som jag tror inte vågar att samarbeta med SD beror på
    att SD s ideer stämmer väl överens med vanliga människors
    tänkande, vilket inte sju klöverns gör.

  3. Numera är det modernt att köra över partier, dvs man bryr sig inte om partiets storlek. I Danderyd har M gått ihop med FP och KD och uteslutit C som blev näst största parti. FP har plockats upp från tidigare opposition ihop med S.

  4. Jag tror att denna beröringsskräck kommer att krympa de flesta partier i sjuklövern. Flera av de mindre partierna i Alliansen fick anpassa sig så mycket efter Fredrik (M) de inte kunde profilera sig själva. När nu detta fortsätter ner på kommunnivå så att V och M hellre samarbetar istället för att ge SD deras utrymme enligt valutslaget så förvirrar detta deras trogna väljare.

    Vi såg i valet att det bara fanns ett oppositionsparti. Resten var ett hopkok av Alliansen och de Rödgröna.

    Vi har också redan sett att de odiskuterade och olösta problemen med massinvandringen fortfarande är tabu. Får inte ens diskuteras i samband med budgeten. Samtidigt kräver MV mer pengar och folk och skriver upp prognosen för alla kategorier. Folk börjar tänka….

    • Pica pica:
      Har alltid varit så att det större partiet krossar de mindre,vid event. samarbete…Titta på C på sin tid.Dessa gick i regering med M och G.Bohman slukade hela Centern !
      Kvar stod Fälldin med skärvorna,och idag återstår endast glasyren,i form av Lööf….

  5. Framöver kommer vi sannerligen att se hur gemene man/kvinna får upp ögonen för situationen i Sverige. Betänk att SD mer än fördubblade sitt valresultat från 2010. Fler och fler börjar ”få nock” av de dårar som satts att förvalta VÅRT gemensamma arv. Så kära vänner hos Pettersson, fortsätt med ert oförvitliga värv. Det kommer så småningom att ge resultat. 🙂

KommenteraAvbryt svar