Migrationsverket får 26 miljarder men det är långt ifrån allt – det kan vara 10 gånger mer

-Pettersson gör en väldigt grov, amatörmässig skattning av kostnaderna för invandringen, men vad har vi för val när politiker och journalister gör allt för att dölja de verkliga sifforna.

2014-10-25_1117

I Norge har man gjort ett försök och kommit fram till att snittkostnaden för en icke-europeisk invandrare är 4,6 miljoner under dennes livstid. Alltså netto, när alla Zlatan, pizzerior och skattebetalande invandrare är frånräknade.

Låt oss göra ett försök med hjälp av regeringens budget nedan på vad som är kostnader som beror på invandringen…

  1. Rikets styrelse 2 miljarder
  2. Ekonomi och finans 2 miljarder
  3. Driva in skatter osv. 1 miljard
  4. Rättsväsende 20 miljarder, högt men 32 % av internerna är utländska medborgare och de andra får ej registreras
  5. 0,5 miljarder
  6. 5 miljarder
  7. 8,4 miljarder av biståndet går till Migrationsverket
  8. 17,4 miljarder till Migrationsverket
  9. 16 miljarder, motsvarar invandrarnas andel av befolkningen
  10. 25 miljarder, motsvarar invandrarnas andel av befolkningen
  11. 4 miljarder, invandrarna är fortfarande relativt unga
  12. 20 miljarder, är nog lågt räknat. Invandrarfamiljer har ofta sämre ekonomi
  13. 16,8 miljarder till integration
  14. 45 miljarder, titta in på en arbetsförmedling så förstår ni
  15. 2 miljarder, ren gissning
  16. 20 miljarder, utbildning
  17. 2 miljarder, bland annat muslimska samfund
  18. o,5 miljarder lågt för samhällsplanering
  19. 0,3 miljarder till regionerna
  20. 0 miljarder, Miljö och naturvård
  21. 0,2 miljarder, energi
  22. 10 miljarder för kommunikationer
  23. 4 miljarder, stöd för invandrarföretag
  24. 40 miljarder, bidrag till kommuner, Malmö får 4,5 miljarder
  25. 5 miljarder, räntor på statsskulden som varit betydligt lägre utan invandring
  26. 2 miljarder, EU är vi med i men en del av utgifter går till invandring

-Pettersson får ihop 269 MILJARDER i kostnader för invandringen. Det är långt ifrån några exakta siffror men tillräckligt noggrant för att förstå varför PK-etablissemanget gör allt för att dölja verkligheten. Glöm inte att detta är statens kostnader. Kommunerna står för socialbidrag m.m.

 

7 thoughts on “Migrationsverket får 26 miljarder men det är långt ifrån allt – det kan vara 10 gånger mer

  1. Det är inte bara de statliga och kommunala kostnaderna. Det är allt de åsamkar och recuderar för oss svenskar också. I form av lidande och minskat utrymme. Om man tar det i sort. Minskat utrymme kan vara kultur, arbete, åsikter och värderingar m m. Så så ser det ut. Och dessa imatriella kostnader ligger avsevärt högre än de ekonomiska. För de förstör vårt samhälle och oss människr däri.

  2. När det gäller invandringens kostnader så måste man också räkna med hur det påverkar kommunskatten och landstingsskatten samt fördyringar extra kostnader för de privata hushållen.
    Det blir då summan av invandringens kostnader på årlig basis.

    Vidare så måste man ta hänsyn till de framtida summerade ekonomiska nettokostnaderna för varje ny ”årskull” av invandrare, såsom det gjort i Norge där detta beräknats till 4,6 miljoner kronor.
    Det betyder för 80.000 nya utomeuropeiska invandrare så är det ekonomiska åtagandet netto 368 miljarder kronor, 20 års invandring ger ett framtida ekonomiskt åtagande (jämför med pensionsskuld) på netto 7360 miljarder. Det blir fullständigt absurda belopp som ska återbetalas i framtiden.

    När det gäller en årliga kostnaden för invandring så är statens kostnader bara ca hälften av de totala nettokostnaderna. De statliga årliga nettokostnaderna är enligt mina beräkningar för närvarande 250 miljarder (+/- 10%), dvs mellan 225-275 miljarder till detta ska läggas summan av den extra nettokostnaden för för kommuner och landsting som betalas av oss som jobbar. Det kan beräknas till ca 160 miljarder (+/- 10%). Sedan tillkommer ytterligare nettokostnader för privata hushållen om ca 80 miljarder (+/- 10%) i form av ekonomisk förlust vid skadegörelse, stölder/rån och och annan brottslig verksamhet utöver den ”normala” brottsligheten, dyrare försäkringspremier och dyrare hyror beroende på bostadsbrist m.m. Det privata näringslivet får också vissa ökade kostnader pga ökat svinn, skadegörelse, ökat bevakningsbehov etc. Allt detta får sedan konsumenterna betala för i slutändan. Samhällets totala nettokostnader kan därför beräknas med nuvarande nivåer på invandringen till ca 500 miljarder (+/- 10%) / år. För varje år med samma nivåer på invandringen som nu så ökar den med ca 25 miljarder (+/- 10%) / år, dvs 2015 så kommer samhällets totala nettokostnader att vara 525 miljarder (+/- 10%). År 2020 kan samhällets totala nettokostnader beräknas till 650 miljarder (+/- 10%).

    Dessa kostnader och framtida ekonomiska åtaganden ska sedan vägas mot allt det positiva som också invandringen för med sig. Vi har fått en ny mer varierad kultur m.m. Det finns flera lyckade exempel på invandrare som verkligen lyckats och tillför något i det svenska samhället.

    Frågeställningen som kvarstår blir då.
    Är det värt detta, och finns det någon ekonomisk gräns för svenska skattebetalares framtida ekonomiska åtagande vad avser invandringen?

    • Otroliga kostnader för Sverige att vara en humanitär stormakt.Sen är det väl så att i dessa siffror inte är inräknat socialbidragen som är runt 300.000 per person och år.

      Det kan aldrig vara värt detta: dels för de gigantiska kostnaderna och framförallt för den pågående islamiseringen av vårt land.

  3. Jag tycker Petterssons siffra stämmer ganska bra med det jag känner till. I februari 2014 när Jan Tullberg kom ut med sin bok Låsningen så uppskattade han totalkostnaden till 250 miljarder per år. Det var FÖRE migrationsverket kom med sina utökade krav på 48 miljarder de närmaste 4 åren. Så en siffra på 269 miljarder verkar helt rimlig om vi lägger på ökningen på Jan Tullbergs siffror.

KommenteraAvbryt svar