Barnavården slår larm – 7 av 10 barn som misshandlas har utländska föräldrar

INVANDRING/NORGE. 70 % av misshandelsfallen av barn rör barn med utländsk bakgrund. Barnens hus i Oslo slå larm om att barn med utländska föräldrar råkar ut för mer våld än andra barn. – Några av barnen är utsatta för tortyrliknande metoder, säger ansvarige på Barnens hus. Kriminalpolisen är också oroad.

Det statliga Barnens hus får varje dag in rapporter om barn som misshandlas brutalt i hemmet.

-De ärenden som kommer in här är inte frågor som att ett barn fått en dask utan fall där barn systematiskt utsätts för psykiskt och fysiskt våld, säger verksamhetsansvarige på barnens hus, Astrid Johanne Pettersen.

Hittills i år är 354 barn från sex polisdistrikt rapporteras i Oslo, Norge. 256 av dem, eller 72 procent, har föräldrar med annat land bakgrund än norsk.

-Pettersson minns artiklar i svensk media om att familjevåldet under jultid beror på spritförtäring. I Norge gäller inte detta, där säger polisen öppet att 70 % av familjevåldet sker i familjer där man inte firar jul och inte dricker sprit…

NRK

6 thoughts on “Barnavården slår larm – 7 av 10 barn som misshandlas har utländska föräldrar

  1. Det är bara att inse: många av de som kommer från tredje världen är inte kompatibla med vår kultur och utvecklingsnivå. Det vore en tjänst för båda parter om de fick leva i länder där de delar språk, kultur och religion och hade en större chans på arbetsmarknaden.

KommenteraAvbryt svar