Heder åt Aftonbladet

NOBELFESTEN. Carina Bergfeldt, skribent på Aftonbladet är modig. Hon kritiserar Nobelkommittén för att inte bjuda in Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna när Ibrahim S. I. Alibrahim får ett fint kuvert i brevlådan på Östermalm, med en inbjudan till årets Nobelfest.

2014-10-15_1859

Saudiarabiens ambassadör är säkerligen trevlig. Ändå är det märkligt att han får en inbjudan och inte Jimmie Åkesson skriver Carina Bergfelt.

Nobelstiftelsens vd Lars Heikensten, hänvisar till Nobels testamente när man inte bjuder in Åkesson ”företrädarnas agerande i nuet visar bristande respekt för den grundläggande demokratiska principen om alla människors lika värde – oavsett hudfärg, härkomst eller religion”

”Bra så. Men Ibrahim S. I. Alibrahim? Jag är inte förtjust i SD:s kvinnosyn. Men Alibrahim representerar Saudiarabien, världens mest konservativa land som saknar all känsla för jämlikhet. SD betedde sig skrämmande när de stängde ute Expressen på valnatten, men kungasläkten al-Saud styr landets massmedier och kastar journalister som kritiserar dem eller islam i fängelse. SD för en läskig politik, men hos saudierna är politiska partier inte ens tillåtna. Och dödsstraff är vanligt.”

”Så jag frågar igen. Hur kan Alibrahim bjudas till humanisten Alfred Nobels prisutdelning, tillsammans med representanter för diktaturerna Eritrea, Iran, Nordkorea, Syrien och Zimbabwe?”

Lars Heikensten är modig när han bojkottar Jimmie Åkesson. Men precis som stiftelsen skriver, när ”företrädare visar bristande respekt för människors lika värde” har man inget på Nobelfesten att göra.

Så visa kurage på riktigt. Stryk sex namn till, även om de står på UD:s diplomatlista. Då hedras Nobels minne på riktigt.

-Pettersson tycker det var modigt skrivet men hänger inte riktigt med. Vad är det för fel på SD:s kvinnosyn? Vad var det för fel att stänga ute Expressen på valvakan? SD för en läskig politik skriver Carina Bergfelt, vad är det för politik maktlösa SD för? Carina Bergfeldt är tydligen bara halvmodig…

Aftonbladet

15 thoughts on “Heder åt Aftonbladet

  1. Innerst inne tror jag att hon beundrar Jimmy Åkesson, men
    hon jobbar på Aftonsnaskan, och att då skriva för positivt
    om Jimmie Åkesson hade snabbt gjort henne arbetslös.

  2. Aftonbladets Carina Bergfelt har nog inte gått klart hela demokratikursen.

    Hennes inlägg blandar äpplen och päron på ett sätt så att slutanalysen inte blir trovärdig, klarsynt och en demokratisk fruktblandning.

  3. Viss extremism och brist på respekt för ”allas lika värde”, går tydligen bra. Men så har det väl ALLTID varit hos pk-vänsterns folk. Det handlar inte om ”allas lika värde”, som man kör med. Utan ”de rättas lika värde”. Så principen håller inte. Man förkastar den själv i samma stund, som man utestänger SD. Annars skulle man kanske kritisera SD, men sen föregå med gott exempel, och välkomna SD. Och säga: ”Men vi gör inte så”. Men det bevisar bara hur genomskinnligt falska man är, när man är så dubbla. Det enda man vill, är att ideologiskt stalinistiskt välja folk, till nobelfesten. Och sen kör man med sin slogan ”allas lika värde”, för att det ska låta bra, och man inte ska bli ifrågasatta för sin gement ”humana” människosyn.

  4. Hon vill ju inte ha någon av dessa sex representanter för diktatur eller Jimmie Åkesson, trots att han numera bär upp demokratin alldeles ensam när det gäller etablissemanget Sjuk-klövern, vilka Jimmie klarar sig bra mycket bättre utan.

  5. Sådana frågor skall du inte ställa för de kan hon inte svara på!! Lätt att sitta på redaktionen och påstå saker som hon inte behöver stå till svars för. Återigen en naiv Fi:sare eller Miljöextremist.

KommenteraAvbryt svar