Fyra bröder och en ”syster”

Igår kväll var det tunggung i en liten bruksort utanför Sveriges reservhuvudstad. Föreningen ”Musik i Forsvik” hade ordnat en musikkväll med ”Tullamore Brothers”, som spelar Irländsk folkmusik, som kvällens huvudattraktion. Man spelade i det gamla gjuteriet på Forsviks bruk. Det var gott om folk och verkligen fullsatt till sista plats och lite till. Man fick tom bära in extra bord och stolar.

Som ”för band” fungerade en lokal trubadur och han lyckades verkligen höja stämningen innan det var dags för kvällens huvudattraktion, Tullamore Brothers, förstärkt med en ”syster”, att äntra scenen. Stämningen som från början varit hög, steg nu i takt med den medryckande musiken. Förmodligen bidrog också det stora antalet starköl och vinglas som lämnade den provisoriska baren och de helgrillade vildsvin som serverades som middag. Man kan lugnt säga att stämningen var på topp.

När Lusharpan satt och stampade i takt med musiken så kunde han inte låta bli att fundera över hur motsvarande tillställning sett ut om Mehmet Kaplan blivit Kulturminister istället för Bostadsminister. Det hade inte funnits några helgrillade vildsvin, inga starköl, ingen folkmusik. Och fram för allt inga kvinnor på scenen. Det hade inte funnits någonting överhuvudtaget. Det vore kanske något att fundera över för de 87 procent av publiken som röstade på sjuklövern och som möjliggör för personer som Mehmet Kaplan, Abdirisak Waberi mfl att få ett inflytande över politiken.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

1 thoughts on “Fyra bröder och en ”syster”

  1. Vilket sammanträffande. Jag tittade strax innan på vilka som lämnat riksdagen efter valet. Först missade jag Abdirisak Waberi, men vid en ytterligare granskning fann jag att denne man utan att lämna några storverk efter sig, var en bland många moderater som fick lämna riksdagen. Det var med en belåten min, jag konstaterade att han åkte ut. Tråkigt nog fick givetvis den slemmiga Mehmet Kaplan bli minister istället, hur länge det nu varar, och två muslimska sossar kom också från ingenstans till regeringen, så länge den nu håller.

Kommentera