Polischef – 95 % av brottslingarna är invandrare

INVANDRING/BROTTSLIGHET. Förra året släppte polischefen Ove Dahl boken ”Drabschefen” där han påstår att när det gäller allvarliga brott som rån, våldtäkter och mord kommer 95 % av brottslingarna inte från Danmark.

2014-10-09_0750

Det kan vara mycket svårt att hejda brott här, när det är möjligt att röra sig fritt över gränserna. Diskussionen om stänga gränserna till Danmark följer jag naturligtvis noga. Med en polis ögon sett, tror jag att det vore bra med någon form av kontroll vid gränserna. Inte bara ökade tullkontroller, utan också med ökade poliskontroller. Vi borde få upp ögonen för det här är, det har varit och är fortfarande ett problem som vi inte bara kan lösa på platsen där det händer. Vi måste göra mer.

Om vi tittar på allvarliga fall där inkommande brottslingar har begått brott i Danmark, så ligger det på en betydligt högre nivå än vad som kan anses normalt, oavsett om det är rån eller mord.

Ove Dahl, numera pensionerad chef för mordkommissionen säger att man måste vara försiktig med att generalisera, men ändå. Det är svårt att förstå att vissa människor kan döda för ett par hundra kronor eller för ett armbandsur.

Ett problem i Danmark handlar om vem som ligger bakom de allvarligaste brotten. När man tittar på statistiken, så är förövarna, som inte har danska förfäder, ovanligt överrepresenterade jämfört med etniska danskar.

I Köpenhamns polisdistrikt där det bor cirka 600 000 människor är c:a 20 procent inte danska medborgare från födseln, det kan också vara turister, studenter eller besökare, som tar upp en alldeles för stor del av brotten. Även om man tittar på andra- och tredje generationens invandrare, då är det de unga männen som fyller statistiken och begår bankrån, våld och andra allvarliga brott.

Detta kan lätt, som Dahl också anklagats för, som rasistiskt men jag är definitivt inte rasist. Jag presenterar bara torra siffror och fakta, som jag har kunnat se i min vardag som polisen. När jag ser namnen på gärningsmännen som har begått mord, mordförsök eller varit inblandade i gängkonflikter, rån, våldtäkt – då är de icke danska namnen med i 95 procent av fallen. Detta är siffror som man inte kan strunta i. Men det är svårt för många att politiskt ta ställning till detta.

-Pettersson antar att det är likadant i Sverige. Här är ungefär 7 % av befolkningen utländska medborgare medan de utländska medborgare som sitter på våra anstalter utgör 32 %.

Däremot är kriminalvården förbjuden att föra statistik på svenska medborgare som har utländsk bakgrund och anledningen till detta kan nog bara vara en eftersom motsvarande statistik får föras när det gäller läkare, företagare och bland de 600 000 som går till jobbet varje dag…

Uriaposten 

13 thoughts on “Polischef – 95 % av brottslingarna är invandrare

  1. Varg i Veum – Varg i veum, av fornisländska vargr i véum, "dråpare (förbrytare) i helgedomen", var en fredlös person. "Veum" är dativ av vi, ett gammalt ord för helgedom eller kyrka. Ursprunglig betydelse en brottsling som begått brott inom ett helgat område, som en kyrka. Ordet "varg" betydde förr "våldsverkare". Gammalsvenska vargher betyder både varg och våldsverkare, förstörare. "Varg" användes som ett noaord för "ulv" som vargen tidigare kallades. I överförd betydelse: allmänt avskydd människa, persona non grata. Varg i veum motsvaras av det från tyskan lånade fågelfri.
    Varg i Veum skriver:

    Detta med att en del känner att de måste säga att de inte är rasister fascinerar mig. Jag har en teori om detta. Jag tror att de inte vet vad en ”rasist” är enligt kommunisters definition idag. Enligt såna som ständigt smetar epitetet på folk så betyder det att en ”rasist” är en sån som vänstern säger är rasist. Det har föga göra med huruvida en människa ogillar hudfärger eller inte nuförtiden.

KommenteraAvbryt svar