Det är ej hedrande att vara Nazist, men inte särskilt hedrande att vara vänsterpartist heller


PK media och diverse politiker försöker så ofta dom kan att förknippa Sverigedemokraterna med Nazism oftast på väldigt lösa grunder.

Ett parti som däremot på väldigt stabil grund kan förknippas med våld, massmord och förtryck  är nuvarande Vänsterpartiet, som tidigare kallade sig Vänsterpartiet Kommunisterna  och före 1967  hade namnet Sveriges Kommunistiska Parti.

Tittar man på det praktiska utfallet för Vänsterpartiets ideologiska broderpartier i Sovjetunionen, Kina, Kambodja med fler länder, så  kan man konstatera att de på intet sätt står Nazismen efter när det gäller våld, massmord och förtryck.

Historiskt så har det mördats fler människor i Islams (”de fredliga och humana”)  namn, men dom har ju hållit på i 1400 år.

Eder FjärranÖsternRapportör kommer att ge våra läsare lite perspektiv på vad kommunismen, Vänsterpartiets ideologiska bas har ”åstadkommit” under åren. Detta på grund av att svenska media gör sitt bästa för att glömma och dölja den blodiga och förtryckande sanningen.

En bra start för den som (kort) vill läsa lite om det Svenska vänsterpartiets historiska kopplingar är  Johan Jakobssons artikel som handlar om hur ”Vänsterpartiet finansierades av Sovjet och DDR”.

Ekonomiskt stöd från Sovjet
De kommunistiska regimerna i Sovjetunionen och Östtyskland (DDR) gav ekonomiskt stöd till vänsterpartiet och dess sidoorganisationer. En form var årliga kontanta bidrag på upp till 150 000 dollar, enligt historikern Lars Björlin. I den offentliga utredningen SOU 2002:93 redovisas dessa pengar: ”I dag, sedan arkiven i de forna kommunistländerna delvis öppnats, har forskarna kunnat konstatera att SUKP regelmässigt från 1951 givit ekonomisk stöd till broderpartier runt om i världen via den s k Rumänska fackföreningsfonden … SKP fick del av detta stöd mellan åren 1951 och 1964. Partiets andel av utbetalningarna uppgick till cirka 1 % av hela bidragssumman. Det största beloppet var 150 000 dollar (1963/64). I övrigt varierade bidragen till SKP från 20 000 (1951) till 70 000 dollar (flera år mellan 1956 och 1962).”

En annan kanal för stödet var en omfattande annonsering från öststaterna i vänsterpartiets tidningar. Det ekonomiska stödet kom också via ”vänskapsförbund” som det kommunistiskt styrda ”Förbundet för främjande av kulturella och ekonomiska förbindelser mellan Sverige och Sovjetunionen”.

Ytterligare en annan väg för det ekonomiska stödet från kommunistdiktaturerna till vänsterpartiet var via partianknutna företag. Bolagen skapades för att via affärsförbindelser med statsföretag i kommunistdiktaturer slussa in pengar i vänsterpartiet. I en polisutredning på 1960-talet konstaterades att det då fanns 182 sådana kommunistpartianknutna företag i Sverige. Exempelvis rörde det sig om tryckerier som stöttades från öst och tryckte propagandaskrifter som Nyheter från Sovjetunionen. Det största av tryckerierna hette Västermalms tryckeri AB och hade sina lokaler på, just det, Kungsgatan 84 i Stockholm.

Huset på Kungsgatan 84 är i samma organisations ägo sedan 30-talet, alltså den tiden när vänsterpartiet även formellt var en lokalavdelning till det sovjetiska kommunistpartiet och ledande vänsterpartister öppet erkände att pengar kom från Moskva. Det var ett ”naturligt inslag i den proletära internationalismen”, menade man. Det var först 1940 som det blev förbjudet att ta emot utländskt understöd. Huset kontrolleras genom fastighetsföreningen Härolden Nr 12, där Lars Ohly är exekutiv firmatecknare. Fastigheten, som ligger mycket centralt i Stockholm, är en betydande ekonomisk tillgång, vars grund alltså lades med blodspengar från Josef Stalins diktatur.

Han avslutar artikeln med en uppmaning till Vänsterpartiet att sälja sitt partihögkvarter som ligger på Kungsgatan 84 i Stockholm då det är köpt för ”blodspengar”!

Vänsterpartiet hävdar, åtminstone ibland, att man gjort upp med sin historia och vädrat ut liklukten ur garderoberna. Men garderoberna finns kvar och det är Moskva som har betalat dem.
De demokratiska partierna måste fortsätta att kräva att vänsterpartiet på allvar gör upp med sin historia. En konsekvens är att man inte kan sitta kvar i lokaler som är finansierade med blodspengar från Moskva.
Alla andra partier klarar sin ekonomi utan en kassakista vars botten består av donationspengar från diktaturer. I ett brev till mina partisekreterarkolleger har jag föreslagit att övriga riksdagspartier ställer krav på vänsterpartiet och Lars Ohly som firmatecknare i Härolden nr 12:

Sälj fastigheterna som finansierats med blodspengar – både partihögkvarteret Kungsgatan 84 och kursgården Syninge! Låt försäljningsintäkterna gå oavkortat till kommunismens offer!

Läs hela artikeln om hur Vänsterpartiet finansierats av ”blodspengar” HÄR

 


3 responses to “Det är ej hedrande att vara Nazist, men inte särskilt hedrande att vara vänsterpartist heller

 • Varg i Veum

  Sök gärna på ”The Sovjet Story” på youtube och lär om vänsterpartiets förflutna. Vänsterpartiet = kommunister.

  Gilla

 • Nisse

  Har precis skrivit följande till VP. Återstår att se om svar kommer.

  Det hade varit intressant att höra era kommentarer kring följande:
  http://www.smedjan.com/content/display.asp?nr=1050&format=print

  Speciellt med tanke på allt skit ni snackar om andra partier och i synnerhet ett då (ingen nämnd, ingen glömd)

  Med vilken rätt anser ni att ni representerar Sverige? Personligen hade jag inte kunnat tänka mig något mer osmakligt än att ha en kommunist i talmansstolen. Speciellt om det hade varit den oerhört pinsamma Rosanna dinamarca. Hälsa henne följande. Puta de mierda. Cuando te veo me sale la comida. Vete a casa y ponte ropa adequada para estar en el parlamento. Y si no quieres vete a comer verga.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: