Den falske historikern Arnstad jämför Björn Söder med Herman Göring


Sverigedemokraterna i september 2014 och tyska nazistpartiet i mars 1933. Den jämförelsen gör historikern och författaren Henrik Arnstad på Twitter, när SD:s partisekreterare Björn Söder ser ut att väljas till andra vice talman för Sveriges riksdag.

2014-09-29_1400

– Jag vill peka på parallellen. 1932-33 ansåg man att fascismen var något man kunde hantera inom det demokratiska systemet. Det var kännetecknade för hur traditionella partier mötte både Mussolini redan på 20-talet och Adolf Hitler i början på 30-talet, säger han till Metro.

– Jag vill peka på faran med att se partierna som sådana. I den här fasen så bekänner de sig till det parlamentariska systemet men man behöver bara titta på Ungern av i dag, för att se att det inte stämmer. När de väl får sin makt, så är demokratin ett minne fortsätter Arnstad.

-Pettersson noterar att Arnstad dessutom vill åsiktsregistrera, som den antidemokrat han är. När omröstningen var klar visade det sig att Björn Söder valts till andre vice talman med 52 röster. SD har 49 mandat så tre riksdagsledamöter har röstat med sitt hjärta men omröstningen är hemlig så nu får nog Arnstad anlita vänsterextremistiska Researchgruppen och kriminella Ex pressen för att hacka riksdagens datasystem och hänga ut dessa tre ”förrädare”…

2014-09-29_1359 2014-09-29_1440

 


17 responses to “Den falske historikern Arnstad jämför Björn Söder med Herman Göring

 • Lars Å Månsson

  Såg en rubrik från Aftonslasken där man påstod,att Björn Söder hade ett SS-smil,,,
  Finns någon som kan förklara vad detta är eller hur det ser ut !
  Har faktiskt träffats och umgåtts med många gamla SS-män,men aldrig märkt att dessa skrattade annorlunda än mig ! 😉

  Gilla

  • Sverker

   Än jag ,heter det. Ja vissa smilar konstigt, men det får de. Passar Söder som talman? Nej han har för kontroversiella åsikter.!

   Gilla

   • Lars Å Månsson

    Tack för att du rättade en av oss tvångsockuperade Skåningar !
    Kan du svara på min fråga vore jag mycket tacksam…Så här på ålderns höst,vore det intressant att få veta,om jag gått runt på jorden hela livet,med ett SS-smil på mina läppar…

    Gilla

   • Sverker

    Lars ,enligt min mening finns det inget SS smil. Folk ler lite olika det är allt.

    Gilla

  • Kurt

   Min far blev indragen som 16 åring och stoppad in i Waffen SS hans första strid var vid operation Market Garden. Det va inte frivilliga i slutändan som kom till Waffen SS han va Stridsvagnssoldat i Waffen SS till slutet av kriget. För övrigt va Waffen SS den enda SS organisation som inte blev fällt i Nürnberg Tribunal. Och han hade ett rätt so normalt flin kan jag minnas, hur han flinade som riktskytt i sin Tiger när de sköt på Amerikanska stridsvagnar kan jag inte säga. Men Jag tro nog inte att han eller hans kamrater flinade så värst mycket.

   Gilla

   • Lars Å Månsson

    Tror inte hellre det fanns så mycket att ”SS-smila” över,under deras tjänstgöring !

    Gilla

 • Janne

  Herman Göring började sin karriär som pilot med att under första världskriget fotografera bakom fiendens linjer.
  Hans fotografier var mycket värdefulla för Tyskland och rönte sedemera även stor uppmärksamhet i resten av världen!
  Hans bilder finns nu även på Library of Congress i Washington.
  Göring tillhörde Richthofens berömda flygeskader och när ”Röde Baronen” dog blev Göring utsedd till eskaderns chef!
  Herman Göring var en av dåtidens allra mest skickligaste och erfarna piloter och blev berömd långt utanför Tysklands gränser.
  Han var under ett antal år även anställd hos SLA i Sverige, numera SAS!
  Så att bli jämförd med ett sådant flygas ess skulle i alla fall jag som vanlig privat pilot, bli mäkta stolt över.
  MVH
  Janne

  Gilla

  • Lars Å Månsson

   I Schorfsheide nordöst från Berlin,byggde Herman sitt jakt residens,och döpte det efter sin då avlidna Hustru till Carinhall.Personligen besökte jag redan innan skattjägarna efter muröppningen,fullständigt grävde runt i området efter ”skatter” ! Här följer några bilder från platsen,när den stod i sina glansdagar,och hur det ser ut idag:
   http://www.bing.com/images/search?q=carinhall&qpvt=carinhall&FORM=IGRE
   Skall inte glömma berätta för er,att vid den gravplats som Karin vilade i,stod en 30 ton tung svensk granitsten.
   Stenen var en gåva från Sveriges Riksdag,och Gustav V till Göring.Denna s.k. Schweden-stein sprängdes av ryssarna i April 1945.Delar från stenen är numera i min ägo !

   Gilla

 • Crilla

  Ja vi SD anhängare längtar naturligtvis efter mer ”Lebensraum”. Vi funderar starkt på att ockupera Danmark!

  …och ta en öl

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Han kanske är idiot, men dummast av dom alla är svenskarna som tillåter att han lever som en parasit på dom hela livet! Undrar om han kan fortsätta med det i kalifatet Sverigeistan?

  Gilla

 • Ådärkomdenja

  Det var fler än tre icke-(sd):are som röstade på BS. Som hade ett antal frånvarande ledamöter av sina 49. Det handlar om sex eller sju RASISTER, som röstade på Björn.

  Rena landsförräderiet enl dåren Arnstad, antagligen. Fastän dessa sex alt sju är de enda riktiga demokraterna i den förpestade 7-klövern. Vars ledamöter i övrigt ställde in sig i v-kommunisternas totalitära kuppförsök i riksdagen, visserligen som ‘blank’-röstande, men det förringar inte deras ap-spel och totalitära, demokraturgrundade inställning. Till dels ‘dog’ demokratin via det här vämjeliga spektaklet idag, att se folkvalda, högbetalda ledamöter skämma ut sig till den grad, det var bland det pinsammaste jag nånsin sett på s k hög politisk nivå. I klass med ärkesvinet Bengt Westerbergs protestuttåg från TV-studion, när Ian tog plats i utfrågarsoffan, och han demonstrativt reste sig och gick. Kommunist-Ohly(ckan) nummer två, som vägrade sminka sig i samma Tv-loge, där Jimmie Åkesson förbereddes inför direktsändning.

  Gilla

 • Eva A A

  Arnstad är en dumskalle, tar ledigt strut-priset. Ha ut listor över vilka icke-SD som röstade för Söder i en sluten omröstning!

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  En värdig representant för den Absurdska intelligencen…. Hur många av hans kapacitet,finns det i Sthlms-regionen ?
  Ljushuvud som denne,som tar bort Negerkungen från Pippi Långström….
  Har nämnt det i otaliga kommentarer och upprepar det gärna..
  Varför stängde man ner de fungerande Dårhusen,och släppte ut dårarna ?

  Gilla

 • ÅMÅL

  Väldigt smart kille det där 😉

  Gilla

 • Svenssonsundran

  Men tar någon denna man på allvar? han är ju en mytoman, och det vet väll alla i detta laget? Så jävla gött när han sitter med Aschberg i P1 eller liknande och blir sönderägd av en lyssnare som ringer in

  Gilla

 • ossie

  Denna patetiske pajas gör bort sig igen. För vilken gång i ordningen ??

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: