Det odemokratiska spelet fortsätter …

Det är inte bara i vår riksdag, i Sveriges reservhuvudstad och i Tibro som det odemokratiska spelet för att hålla Sverigedemokraterna utanför pågår. Nu sällar sig även Skövde och Falköping till de orter där man gör allt för att hålla SD utanför maktens korridorer.

I riksdagen kan vi konstatera att man i vart fall inte ändrade på en praxis, nämligen att andre vice talmansposten gick till SD. Märkligt nog stödde Alliansen denna praxis. De enda som gormade var kommunisterna.

I Falköping där SD med sina 21,2 procent är största oppositionspartiet så är man beredd att träffa ohederliga överenskommelser för att bryta tidigare praxis, nämligen att posten som oppositionsråd ska gå till största oppositionspartiet.

M, FP, MP och V har gått samman för att istället rösta fram moderaterna som har 8 mandat mot SD:s 10 mandat. Övriga kommer att lägga ner sina röster. Lena Sjödahl i moderaterna, som sannolikt kommer att bli oppositionsråd istället, säger att ”Valresultatet är mycket speciellt”. Lusharpan kan hålla med om det eftersom Moderaterna mfl åkte på storstryk av SD. Dessutom är det så att oppositionsrådsposten är arvoderad vilket naturligtvis verkar extra lockande för en sniken moderat.

Hanna Wigh i SD i Falköping är naturligtvis störtförbannad och säger att moderaterna kört med dubbelspel, vilket inte skulle förvåna någon.

Samma tjyv och rackarspel pågår i Skövde kommun där MP nu öppnar för samverkan med gud och hela världen. Allt med syftet att hålla de nya vågmästarna SD utanför makten.

Det sker samtidigt som man på insändarsidan i vår lokaltidning kan läsa nya synpunkter på att sjuklövern inte tar upp och diskuterar frågan om svensk invandringspolitik och inte minst redovisar konsekvenserna av densamma. Insändaren slutar med följande: ”Nu är det dags att tänka om. Försöken att negligera SD har uppenbarligen misslyckats. Demokratin kan aldrig skadas av en öppen debatt”. Kanske nåt att fundera på för alla de politiker som nu gör allt för att kortsluta den demokratiska beslutsprocessen.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

7 thoughts on “Det odemokratiska spelet fortsätter …

  1. Det enda som kan sätta stop är en majoritet av SD i Riksdagen, men det är en utopi, tvär Eller att Svenne inklusiv 87% vaknaoch gå ut och revoltera på gator och torg. Men Svenne är för blödig för detta.

  2. Finns det inga seriösa politiker kvar i Sverige. Politiker som vill det bästa för kommunen, landstinget och riket. Istället leker de ”du får inte vara med” i sandlådan. Suck! Jag som trodde vi hade demokrati och politikerna var till för att följa folkets vilja.

    • Dream on, sen jag kom till Sverige tog det inte långt att genomskåda ”Svensk Demokrati” eller bristen på äkta demokrati det va inte bättre 1977

  3. Varför tar dom inte steget fullt ut 7-klövern och går ihop totalt och skrotar alla 7 partierna och bildar partier 7-klövern. Dom har ju ändå samma idiotiska politik. Det blir lättare för väljaren att rösta på 2 partier än på 8.

  4. Med en regering som den svenska bestående av bögar,
    flator,tokiga kärringar,araber och negrer följer ju alla
    småpåvar lydigt efter för att kapa åt sig största möjliga
    del av kakan.

Kommentera