45 000 på flykt in i Turkiet

ISLAM. Uppemot 45 000 syriska kurder har gått över gränsen till Turkiet bara det senaste dygnet på flykt undan den militanta gruppen Isis. Det uppger Turkiets vice premiärminister. Samtidigt har de turkiska diplomater som hållits som gisslan av Isis i norra Irak, släppts och kunnat återvända till Turkiet.

2014-09-20_1341

Turkiet öppnade i går åtta gränsövergångar längs en 30 kilometer lång gränssträcka för att ta emot kurder som flyr för sina liv.

Isis framfart i norra Syrien de senaste dagarna har lett till desperata rop på hjälp från den kurdiska befolkningen, som igår befarande en massaker i den kurdiska staden Kobani, nära gränsen mot Turkiet.

18 milismän från Isis uppges ha dödats i natt under strider med kurdiska styrkor.

Samtidigt har Turkiets värsta gisslandrama någonsin fått sin upplösning. De 49 turkiska diplomater som hållits som gisslan av Isis i Mosul i Irak, har släppts.

Diplomaterna är i säkerhet och är hemma i Turkiet, sa premiärminister Ahmet Daoudtoghlu. Han avslöjade inte hur det gått till, men sa att det var ett resultat av ”kontakter”.

Turkiet har anklagats för att ha låtit Isis milismän fritt åka in och ut ur Syrien via Turkiet. Och det var först efter direkta påtryckningar från Frankrike, som Turkiet i förra veckan i Istanbul grep en av de främsta franska rekryterarna av Isis-jihadister.

Pettersson undrar om vi ska ta emot dem här som 7-klövern vill eller hjälpa efter bästa förmåga där. Turkiet har tagit emot c:a 900 000 flyktingar inkl. det senaste dygnets…

BBC 

9 thoughts on “45 000 på flykt in i Turkiet

  1. Varg i Veum – Varg i veum, av fornisländska vargr i véum, "dråpare (förbrytare) i helgedomen", var en fredlös person. "Veum" är dativ av vi, ett gammalt ord för helgedom eller kyrka. Ursprunglig betydelse en brottsling som begått brott inom ett helgat område, som en kyrka. Ordet "varg" betydde förr "våldsverkare". Gammalsvenska vargher betyder både varg och våldsverkare, förstörare. "Varg" användes som ett noaord för "ulv" som vargen tidigare kallades. I överförd betydelse: allmänt avskydd människa, persona non grata. Varg i veum motsvaras av det från tyskan lånade fågelfri.
    Varg i Veum skriver:

    Man kan ju lugnt säga att Turkiet inte har ”öppnat” några ”hjärtan”. I ett reportage fick vi reda på att småbarnen måste arbeta för att försörja familjen. De har bott i Turkiet i 2 år och har inte fått gå i skola en enda dag under den tiden.

    Så mycket för tramset om att ”grannländerna har tagit emot många fler än Sverige” som såna som kallar sig antirasister flosklar med för att ursäkta sina besynnerliga känslor.

    • Så går det när man är ”äkta” flykting. Sedan IS började sin utrensning har vi sett många sådana som fått gå utan skor i dagar för att klara livhanken.

      Misstänker att de som kommer i märkeskläder med flotta resväskor tas om hand av turkiska människosmugglare f v b till Sverige.

  2. Öppna hjärtan = betyder öppna plånboken. Tror ni att våra politiker öppnar sina plånböcker ? Aldrig i livet dessa politiker är de värsta sortens parasiter och tjuvar. Ett råd till alla att stäng inte era hjärtan men stäng era plånböcker, ta ut alla era pengar på Bankerna sluta betala skatt. Det finns alltid kryphål för att inte betala skatt.. Utan skatt så får politikerna inga pengar och samma för deras gäster. Men det är en stor skillnad att ni får något för era pengar.

      • Nämen Kurt då! En ponny kan fortsätta att fullgöra sina ”plikter”, en valack är däremot för all framtid berövad sådana förpliktelser. 🙂

    • Valack – den var bra Ruben! He’s got no balls. Det har Reinfeldt visat när det går honom emot. Tog han Borg med sig?

      Om jag vore en trogen M-röstare så skulle jag vara tämligen besviken idag på Reinfeldt. Den där flinande Batra är inte bättre.

      • Helt riktigt Pica, man blir så oerhört frustrerad när man upptäcker vad det är för töntar och vad som finns innanför pannbenet. Hade det här klippet inne på ett tidigare inlägg idag. 😉

KommenteraAvbryt svar