Poliser lämnas i sticket av politikerna


Enskilda poliser sändes oavbrutet på nya svåra uppdrag. Därtill kommer en enorm press att skriva ner korrekta rapporter, efter sina resp. uppdrag. P.g.a. underbemanning nyttjas alla krafter även för övertid. Vilket tär på familjelivet, och skilsmässorna har ökat dramatiskt. Under arbetspassen som är indelat i treskift utsätts de för allehanda hot och spott, ofta av invandrare, efter passen har de sällan någon att tala ut med. Ofta blir de också anmälda för olika slag ”av övergrepp under tjänsten samt hotas med disciplinära åtgärder om de protesterar mot spottorgierna” och hela tiden försöker media angripa dem på otillbörligt sätt.

2014-09-19_1455

Sedan januari, 2014, har 54 poliser begått självmord. De såg ingen annan utväg, eftersom poliser lämnas i sticket av chefer, politiker och media. Politiken stressar från omorganisation till omorganisation och tvingar polisen att retuschera utvecklingen av brottsstatistik.

-Pettersson läser ovanstående om den tyska polisen men är övertygad om att de lika gärna kunde vara Sverige, med ett undantag. Medan polisen här blivit fler och fler så har poliserna i yttre tjänst blivit färre medan femhjulsåkande chefer på kontoren blivit många fler…

PI-News 


10 responses to “Poliser lämnas i sticket av politikerna

 • Pica pica

  Det är dags att våra politiker ställer upp och lyssnar till svenska poliser. Det borde ingå i varje politikers ”utbildning” innan de får vara med att fatta beslut om lag och ordning att åka med i 14 dagar för att få en aning om hur verkligheten ser ut.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Jag tror också att många poliser i yttre tjänst har det svårt i Sverige.Att försöka upprätthålla ordning och inse att många i landet inte är intresserade av det.

  Gilla

  • Stenbock

   Och skulle de fullgöra sina tjänster,får de hela PK-pressen mot sig !
   Hur ofta anklagas inte polisen,när t.ex.stenkastande kommunister stör mötesordningen ?Hur ofta anklagas inte den enskilde polismannen,när han tvingas bruka sitt vapen i rent självförsvar`?
   Osv.osv….

   Gilla

 • Tony

  Ja något sådant har inget nyhetsvärde hos världens mest
  enfaldiga och korkade Media, liksom att det varit upplopp i
  Fittja med bilbränder och allmän skadegörelse av den så
  kallade pensionsräddar pöbeln. Hur fan står dessa kräk
  till journalister ut med sig själva? Dom har inte lärt ett
  satans något av det valresultat som precis har pressenterats,
  dom tror att den dödfödda ideen att mörka alla negativa
  sidor av invandringen, och dom är många, att folk köper
  samma beteendemönster? Om detta valresultat var en chock
  för dessa amatörjournalister, så kommer 2018 års val att bli
  att samtliga journalister kommer att hamna på psyket!

  Gilla

 • ericr45

  Inte bara poliser som lämnas i sticket..
  Hur är det med gruppen ”lärare”?
  Har tidigare omtalat den lärare som tog en elev i armen för att förhindra bråk.
  Nu arbetslös..
  Who’s next?
  Väljarna?.

  Gilla

 • Ruben

  ”Preben” vill nu skärpa upp sin asylpolitik, hittills igår har de tagit emot 7500 mot våra 55 000, vilka kontraster! 🙂
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5970226

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Personligen tycker jag att det skulle vara ett intressant drag att låta alla våra journalister byta yrke med poliserna, under en längre tid. Under samma tid kunde poliserna jobba som journalister.

  För övrigt så skulle journalisterna även behöva prova på alla yrkesgrupper vi har i Sverige , så att de skulle få en chans att upptäcka verkligheten.

  Känns som att det är den de saknar erfarenhet av oftast, …verkligheten alltså………….

  Gilla

 • Blot-Sven

  Massmedia har väl lyckats skrämma politiker och polischefer till att dansa efter deras pipa. Media är ett av vår tids absolut största problem! De har utvecklats till en samhällsskadlig och destruktiv faktor, ett hot mot den civiliserade ordningen!

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Inget avundsvärt yrke precis.Med fara för sina egna liv,tar man itu med den anarki,som dagligen breder ut sig alltmer i Sverige.(och hela Europa)
  När sedan ”åklagare” släpper förbrytarna fria,efter att ha noterat deras namn skapar ju ingen inre trygghet,för vare sig polisen eller allmänheten !

  Gilla

 • nisse

  Pratade med en polis som hade hastighetskontroll där jag bor. Han sa bara kort och gått om Svenskarna fick se vad vi upplever nästan varje dag då skulle SD ha minst 80% av väljarna !!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: