Tyskland inför ett IS-förbud

ISLAM. Terroristorganisationen Islamska Staten kan redan på fredag förbjudas i Tyskland. Enligt uppgifter i media planerar inrikesministeriet ett föreläggande inom ramen för skyddet för landets säkerhet.

Dessutom kommer användningen av symbolen med den svarta flaggan och den arabiska texten ”Islamska staten” förbjudas.

Detta förbud kommer emellertid, menar ministeriet, inte att klassa IS som en utländsk terrororganisation. En sådan klassning kan bara ske efter en motsvarande rättslig prövning.

Under tiden kämpar talrika så-kallade jihadister från Tyskland i Syrien och Irak under terrorgruppens flagga, men enbart detta förhållande är inte tillräckligt för att utfärda ett förbud.

Organisationen stöds från Tyskland

Säkerhetsansvariga i landet finner det belagt att terrororganisation stöttas från Tyskland. Därtill kommer rekryteringen av islamister för terroristangreppen i Irak och Syrien under den svarta flaggan och reklamen för IS mål och syften.

Tyska anhängare till terrormilisen knivattackerade jezider i Herford i augusti. I augusti överföll beväpnade IS-anhängare och skadade svårt ett antal människor på en asylförläggning i Berlin. Vid attacken visades många av terrororganisationens flaggor, utan att myndigheterna kunde ingripa. Från myndigheternas sida är denna propaganda tätt sammankopplad med terroristernas grymheter.

-Pettersson ser att muslimerna svarar på det enda sätt de kan, som vanlig…

2014-09-12_1739

Twitter  Welt.de

 

 

1 thoughts on “Tyskland inför ett IS-förbud

KommenteraAvbryt svar