Ett celebert besök

Igår kväll hade vi finfrämmande här i Sveriges reservhuvudstad. Det var SD:s rättspolitiske talesman och medlem i partiledningen, Richard Jomshof, som höll ett föredrag på soldathemmets teater på Karlsborgs fästning. Richard berättade som SD:s invandrings- och kriminalpolitik.

Föredraget drog inte någon jättepublik, vi var väl ett 40-tal personer, men nyfikenheten och intresset var det inget fel på om man får döma av antalet frågor till Richard som hade stora problem att hålla den stipulerade föredragstiden på två timmar.

Efter föredraget blev det kaffe på en av Karlsborgs caféer. Soldathemmets café meddelade nämligen i sista stund och med grumliga motiv att man inte hade möjlighet att servera kaffe på kvällarna. Lusharpan har personligen varit på två tidigare möten på kvällarna på soldathemmet och då har man kunnat servera kaffe, vilket gör att man lätt kan få en misstanke att beslutet var politiskt grundat. Lusharpan som haft för vana att att ta en förmiddagspromenad till Soldathemmets café och dricka en kopp kaffe kommer i fortsättningen att dricka sitt förmiddagskaffe på ett annat café i Karlsborg.

Hur som helst så var besöket mycket uppskattat av de närvarande och det var mycket trevligt att en person ur partiledningen tar sig tid och gör sig besväret att besöka en så liten ort som Karlsborg.

I övrigt kan Lusharpan berätta att han fortsatt sin rundtur med Jimmie Åkessons brev om de 48 miljarderna till Migrations-verket. Igår var det moderaterna som hade oturen att ha råkat placerat sig på Rödesundstorg och som därför blev föremål för ett antal besvärliga frågor. Svaren var lika tunna som från övriga partier som Lusharpan diskuterat med och det enda som moderaternas företrädare hade att komma med var att ”vi har råd” och ”det ordnar sig ska du se”, kommentarer som knappast lugnade Lusharpan som envist fortsatte att fråga efter sakunderlag.  Det hela slutade som de tidigare diskussionerna, nämligen med att vi blev rejält osams och stod och mer eller mindre skrek åt varandra. Insikten om att Lusharpan inte ska ägna åt politiken har sakta men säkert vuxit fram. Därtill är Lusharpans stubin alltför kort.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

6 thoughts on “Ett celebert besök

  1. […] Det började med att regionens företrädare i Skaraborg lyckades samla ett antal entusiaster till ett kvällsmöte här i Sveriges reservhuvudstad. Med det som grund så startade man samverkan med flera grupper inom SD i de olika grannkommunerna Tibro och Hjo. Inför valet så har man hjälpts åt med information på gator och torg och som vi tidigare berättat här på Pettersson så lyckades man också få Richard Jomshof att ställa upp och hålla ett föredrag på Soldathemmet i Karlsborg. […]

  2. Till ”Svensk lösen”. Han föredrag fanns faktiskt annonserat i lokaltidningen SLA. Dessutom satt det affischer åtminstone på anslagstavlan vid ICA.
    Lusharpan

    • @Lusharpan
      OK, SLA ligger under min radar. ICA:s anslagstavla har ju numera rensats från privata annonser så jag tittar inte där längre. Jomshof borde annars synas mer i debatten tycker jag, han har en förbindlig skärpa som jag gillar.

  3. Jomshof är en av de bästa SD politikerna. Har skött sig alldeles utmärkt i en del debattprogram han varit med de senaste åren.

  4. Tvärtom borde ditt namn stå på kommunlistan för Karlsborg. Ingen tvekan om att du har mycket att tillföra.

Kommentera