”Man släcker inte eld med bensin”

”Man släcker inte eld med bensin”. Detta intelligenta konstaterande gör Daniel Pohl Pot, chefredaktör för Expo, på kultursidan i DN idag.

Där konstaterar Daniel Pohl Pot vidare att ingen får så mycket gratis som SD. Oppositionens svar på Statsministerns utspel om flyktingmottagningen var talande. SD används snarare som en bricka i ett politiskt spel än bemöts på allvar, ett instämmande som tom Lusharpan kan instämma i.

Det märks tydligt i inlägget att det irriterar Daniel Pohl Pot att SD fått saker och ting gratis som han uttrycker det. Hans medicin är att man ska gå ut och ta debatten med SD för att på så sätt visa hur fel de har. Om Lusharpans minne inte är helt kass så är väl den enda som efterfrågat en sådan debatt Jimmie Åkesson. De inbjudna, tex Stefan Lövén, har tjurigt vägrat ut sig.

Nej, Daniel Pohl Pot, man släcker inte en eld med bensin. Man löser heller inte problemen med svensk invandrings-politik genom att sopa dessa under mattan och att förvägra människor en vettig debatt i frågan, utan istället försöka att konstatera att nu tar ni smällarna av den vansinniga invandringspolitiken, för det har politikerna och vi i PK-media bestämt.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

10 thoughts on “”Man släcker inte eld med bensin”

  1. Kanske dags och ta o problematisera mantrat om att vi skulle ha ”ansvar” att ge alla flyktingar permanent uppehållstillstånd. Står det verkligen i FNs deklaration att permanent uppehållstillstånd är det enda medmänskliga? Tydligen är det bara svenska makthavare som tolkat deklarationen så.

  2. ”ingen får så mycket gratis som SD” utom alla andra partier då som faktist får framföra sitt budskap utan horder av drägglande kräk som skriker så fort möte ordnas, dogmatiska journalister som vägrar tänka utanför sin ortodoxi etc.

    Alla de som påstår att man får ”gratis reklam” när man blir anfallen kan ju pröva på hur det känns att byta blod och hälsa mot mariginell uppmärksamhet.

  3. ”Gå ut och ta debatten med SD”, hur många gånger har vi inte
    hört dessa tomma ord dom senaste 8 åren? Men det är just
    detta som dom andra partierna inte vågar, dom vet att Jimmie
    kommer att smula sönder deras argument! Tror inte jag sett en enda
    riksdagsdebatt utan att Jimmie plattat till dom andra.

    • Det är betydligt äldre än så. Redan i 1998 års valrörelse gick dåvarande invandrarminister Leif ”Blomman” Blomberg ut och sa att man skulle ta debatten med SD. Trots inbjudningar från SD:s sida kom inga svar. Sen har det varit ett återkommande tema med jämna mellanrum. Ett mantra man tagit till när man inte haft något annat att säga. När sedan Mona Sahlin, efter många år, äntligen tog en debatt med Jimmie Åkesson i SVT så anmåkte SvD dagen efter syrligt på ledarplats att ”om man nu ska ta debatten med SD så får man också se till att vinna den.”

  4. Jo visst får SD en del gratis, till exempel var gång som
    Daniel Pohl Pott öppnar käften, så genererar det säkert
    ett antal nya SD medlemmar!

  5. ”Man släcker inte eld med bensin”

    Nej det är helt riktigt Daniel ”Obersturmführer” Pohl!

    Men att tysta en demokrati med fascistmetoder det går bra? (läs Researchgruppen)

  6. Klart inte Löven tar nån debatt med Åkesson han har ju inget att vinna bara allt att förlora.

Kommentera