James Foleys mördare identifierad

ISLAM. Storbritanniens underrättelsetjänster MI5 och MI6 har identifierat den muslim med brittiskt medborgarskap som misstänks ha mördat den amerikanska journalisten , skriver Sunday Times.

På den makabra video som Islamiska staten laddade upp på Youtube tidigare i veckan ses en maskerad man mörda James Foley. Eftersom mannen talar brittisk engelska, om än med viss brytning, tydde mycket på att han var britt. MI5 och MI6 misstänkte att han fanns bland de omkring 500 personer som rest från Storbritannien till Syrien för att delta i inbördeskriget där.

Bland annat DN skriver att Sunday Times källor inte vill uppge vem den identifierade mannen är. En person som varit huvudmisstänkt i utredningen är en 24-årig brittisk rappare, skriver tidningen. För en tid sedan laddade han på sitt Twitterkonto upp en bild på sig själv där han håller upp ett avhugget huvud.

-Pettersson fattar inte hur DN kan påstå detta när de samtidigt länkar till Sunday Times och det första man ser där är en bild på den misstänkte Abdel-Majed Abdel Bary, 23…

2014-08-24_0822

Bilder från avrättningen

2 thoughts on “James Foleys mördare identifierad

  1. Efter gripandet av Abdel-Majed Abdel Bary, 23 ska han naturligtvis genomgå den vanliga legala proceduren i England. Om han befinnes skyldig får han sitt straff och förhoppningsvis utvisas han på livstid.
    Inget medeltida prat om öga för öga och tand för tand.

    • Nu har han begått brott där sharia råder och bör således ställas till svars och straffas där.

      Öga för öga, tand för tand omnämds i Gamla testamentet och är således inte medeltida utan snarare stenålders.

KommenteraAvbryt svar