D-vitaminbrist ökar risken för demens


D-vitaminbrist kan öka risken för Alzheimers sjukdom enligt en större amerikansk studie som följt patienter i över 6 år. D-vitamin bildas när huden utsätts för UV-strålar dvs solljus. Det innebär att mörkhyade personer i solfattiga länder som Sverige löper större risk för att få brist på D-vitamin.

Lusharpan drar därmed slutsatsen att ett av Ullenfjants motiv för att ta hit alla ”nyanlända”, nämligen att de behövs i svensk äldrevård inte kommer att hålla. Det troliga scenariot är tvärtom att våra demensavdelningar i framtiden kommer att befolkas av mörkhyade ”nyanlända”. Något bidrag till vårdarbetet lär man inte få, det kommer snarare att bli en belastning på systemet.

Lusharpan kan bara konstatera att ännu ett av Myten Ullenfjants grandiosa projekt kommer att spricka med dunder och brak och att det är svenska pensionärer som kommer att få betala. Finns det överhuvudtaget något som den mannen gjort som har fungerat ??  Det bästa vore väl om han blev Integrationsminister i någon bananrepublik långt borta.

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

Medicinsk katastrof – svarta passar inte i Sverige

D-vitaminbrist hos de nya svenskarna

Somaliska kvinnor lider av D-vitaminbrist


9 responses to “D-vitaminbrist ökar risken för demens

 • Pettersson

  Det påstås att 20-25 % av vårdpersonalen är invandrare och att vi inte klarar oss utan dem.

  Jag är väl inget geni på matematik men om 20-25 % eller fler av patienterna är invandrare hur mycket har vi tjänat då?

  Gilla

 • Stefan K

  Jag kan dessutom svära på att du sällan ser dessa kvinnor i sina heltäckande dräkter på motionsspåret, på gymmet eller i andra sammanhang där nödvändig motion bedrivs.
  Däremot ses de ofta på vårdcentralen i närheten av det mångkulturella området.

  Gilla

 • Lena

  Det har sedan länge varit mycket ben och armbrott i Sverige bland svenskar på grund av för lite solljus. Vad väntar oss nu på grund av för lite sol………………………………vi svenskar kan glömma att bli behandlade på ortopeden, hoppas att ”veterinären” har några minuter över när de inte överser halalslakterna. ”Förgrömmade samhälle” svikarna det ska kännas för er inom snart, jag LOVAR !
  Sverige har fullt upp av afrikaner i alla hörn !

  Gilla

 • Stefan i Std

  ”att befolkas av mörkhyade ”nyanlända”.

  Precis! Den ”kapaciteten” som anländer nu kommer sannolikt inte att lära sig svenska under sin livstid. De kommer att för alltid anses som nyanlända.

  Vilket öde!

  Gilla

 • Lena

  Ingen i Sverige kommer i vart fall att märka någon skillnad…………………….
  det är blåsvart i Sverige !!

  Gilla

 • Stenbock

  @Lusharpan
  Dessa problem har vi redan idag.Besökte i veckan en släkting på ett av landets lasarett.Döm om min förvåning,när jag upptäckte att största delen besökande (och då troligen för besök av anförvanter) var ”nysvenskar” En stor del med huvudskynke men även niggers !Inte konstigt att Vården är överbelastad,och patienterna tvingas ligga i korridorerna….

  Gilla

 • Argus

  Det finns en anledning till att vi ser ut som vi gör. Det är uteslutande summan av förfädernas anpassning till sitt habitat. Det är lika illa att skicka en ljushyllt till ekvatorn som att ta en mörkhyad hit fast av olika anledningar. Vi ljushyllta drabbas av hudcancer och andra hudbesvär och de mörkhyade av D-vitamininsufficiens vilket kan leda till en uppsjö av sjukdomar.

  Sveper man dessutom av kulturella och religiösa skäl in en mörkhyad så att knappt nästippen ens sticker ut är det att be om problem. Detta är vetenskapligt underbyggt, se Läkartidningen för ett antal artiklar, men de mentala kalhyggena kommer säkert att skrika rasist åt moder natur.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: