Migrationsverkets upphandlingar av tillfälliga boenden

Migrationsverket har efter dom i Förvaltningsrätt och Kammarrätt, fattat nytt tilldelningsbeslut i upphandlingen 3.2.1-2013-17048: Tillfälligt boende för asylsökande.

Några exempel på lunch på en asylförläggning. Pettersson har provätit tre gånger och den som klagar borde få gå från bordet hungrig....
Några exempel på lunch på en asylförläggning. Pettersson har provätit tre gånger och den som klagar borde få gå från bordet hungrig….

Från det att den upphandlande myndigheten meddelat anbudsgivarna tilldelningsbeslut, inträder en avtalsspärr på minst 10 dagar då myndigheten inte får teckna avtal.

Vänliga hälsningar,

Migrationsverket

Nedan syns samtliga företag som fått godkänd att driva tillfälliga boenden (asylförläggningar) åt Migrationsverket och vilka som inte fick godkänd. Där syns också hur mycket alla får betalt, alla priser exkl. moms. Upphandlingen var egentligen klar för ett år sedan men någon som heter Bert håller hela tiden på och överklagar…Där finns också ett exempel på hur en upphandling går till. Klart är att priserna inte är så väldigt attraktiva för företagen som hur ut men mängden gör att det blir enorma summer för Sveriges skattebetalare…

Exempelvis Jollen i Oxelösund får 264 kronor per dygn/person och då ingår sängplats samt tre mål mat om dagen, se till höger. För det ska lokaler, löner, städning, el, värme, administration, tvättstuga, osv betalas.

Maten levereras av Ica Kvantum i Oxelösund och vill pojkarna och flickorna på Jollen ha godare mat så får de lära sig äta fläsk…

Idag, den 6 augusti serverades Chili con carne till lunch. Undrar om det inte går att byta matsedel, de asylsökande får äta de äldres mat och tvärtom...
Idag, den 6 augusti serverades Chili con carne till lunch. Undrar om det inte går att byta matsedel, de asylsökande får äta de äldres mat och tvärtom, nedan maten från tidigare tillfällen.

2014-08-06_0954 2014-08-06_0955

 

6 thoughts on “Migrationsverkets upphandlingar av tillfälliga boenden

  1. Det var mat så bra att varje äldre som köper kommunens mat skulle jubla om de fick den serverad. Kolla vad 93 åringen fick sig serverad.

  2. Jag begriper inte varför fullt friska människor ska få maten serverad – vad gör dom hela dagarna? När man som barn bodde på vandrarhem fik man arbeta i köket, skala potatis bland annat!

  3. “Upphandlingen var egentligen klar för ett år sedan men någon som heter Bert håller hela tiden på och överklagar…”

    Varför överklagar han? Han har väl redan 20+ asylhem??

  4. Och vilka pensionärer har råd med sådan mat varje dag? Vare sig man äter på äldreboende eller lagar maten själv hemma. Hoppas jag inte blir outad nu, för det enda jag har att säga om läget är: FY FAN! Snacka om orättvisa mot våra gamla som byggt upp detta landet! Och det var inte Reinfeldt som startade nedmonteringen av vårt samhälle, det var Palme.

  5. Betalande gäster har rätt att klaga men dessa parasiter kan man bara hänvisa till bättre ställen om de kan hitta nåt bättre som är gratis.

  6. Fy fan som Sverige blivit.
    Landsförrädare som suger ur landet precis som parasiter alltid gör på en värdkropp.

Kommentera