15 procent med visum har falsk identitet

INVANDRING/NORGE. Sedan februari förra året har myndigheterna kontrollerat fingeravtryck på alla asylsökande mot Schengens visumregister. Det har visat sig att 15 procent av dem som hade fått visum hade angett en falsk identitet.

Alla som söker visum till Schengenområdet, måste visa pass och lämna fingeravtryck.

Men när den nationella polisen i Norge (PU) från februari förra året började kontrollera fingeravtryck på människor som söker asyl i Norge, mot Schengens visumregister, har det visat sig att omkring 15 procent av dem redan ansökt om visum i Norge eller i något annat land inom Schengenområdet.

En av dem var en man från Angola som sökt asyl i Norge. Han hävdade att han kom till Norge från Angola med hjälp av en präst. Det är inte ovanligt att asylsökande säger att det är präster som organiserat resan till Norge.

Mannen från Angola hade inga id-papper att visa up och han påstod att han inte lämnat fingeravtryck tidigare, men när PU kollade mannens fingeravtryck i  Visums Information System (VIS), som är databasen i  Schengen visade det sig att mannen redan var registrerad  i ett annat Schengenland och att han var äldre än han hävdade.

Mannens asylansökan behandlades inte. Istället blev han transporterad till det land som hade beviljat mannens visum.

Läs mer på Aftenposten

-Pettersson vill bara tala om att drygt 90 % av de asylsökande till Sverige saknar giltiga ID-handlingar, hur många kriminella bedragare det finns bland dem kan vi bara gissa oss till…

5 thoughts on “15 procent med visum har falsk identitet

  1. Det är fullständigt otillständigt att man överhuvudtaget släpper in okända individer i landet. Riksdags och regerings första och främsta uppgift är att skydda landet och folket. Klarar man inte av det ska man avgå.

  2. Det får nog anses vara djupt kränkande av norrmännen att inte lita på de som flyr direkt från krig till Norge. Obehaglig människosyn brukar vi kalla sådant.

    Fingeravtryck får nog också betraktas som gårdagens identifieringsmetod. En irisavläsning är väsentligt mycket bättre, kladdar inte och låter sig heller inte manipuleras. Skulle vilja se den som petar ut ögonen för att slippa bli identifierad.

    Irisavläsning skulle också stoppa det förekommande missbruket av bidragssystemen, inga barn skulle kunna uppträda hos olika ”mödrar” och uppbära barnbidrag.

    Tyvärr kan jag garantera att vare sig EU eller Reinfeldt kommer att arbeta för en säker identifiering genom irisavläsning.

  3. Jo nog är det betydligt fler än de 15 %,som Norge upptäckt…
    Misstänker att de horder av niggrar som invaderar Absurdistan just nu,alla ursprungligen härrör från ”turistresor” över Medelhavet ,och har fiskats upp av Italien..Så många ”präster” lär det inte finnas i Europa,som sysslar med människosmuggling.

    • Är väl alla batik hexor i MP som vill ha hit niggrar, skälen kan vi bara gissa kanske för tidelag med dessa apor

Kommentera