Vänstersocialist ser en fara i stor invandring

Den vänstersocialistiska ekonomen Robert Rowthorn vid universitetet i Cambridge, varnar för att en stor invandring kommer att påverka västvärlden på ett ytterst negativt sätt.

Det finns definitivt positiva sidor med invandring, men de negativa sidorna är betydligt fler enligt Rawthorn. ”Mindre ekonomiska fördelar äts upp med råge av de sociala påtryckningarna”.

Rowthorn menar att levnadsstandarden i de länderna sjunker dramatiskt när allt fler välfärdspengar används till att försörja de allt fler som anländer från Östeuropa och länder utanför Europa. Även invandrare som kommit till Storbritannien och försörjt sig genom jobb från dag ett, börjar nu förstå att den stora invandringen från underutvecklade länder påverkar deras vardag och framtid. Oron från befolkningen är påtaglig.

Rowthorn menar också att EU:s migrationspolitik utgör en svårighet för de enskilda länderna att driva en egen politik. Höga bidragsnivåer och en kravlöshet utgör incitament för arbetslösa, socialt utslagna och andra som inte tillför ländernas ekonomi något, att ta sig till Storbritannien och övriga Västeuropa.

Våra barn och barnbarn lär vara de som får ta den stora smällen, allt enligt Rowthorn.

Artikel som rapporten bygger på handlar om Storbritannien och ha då i åtanke att lilla Sverige tar ett betydligt större ansvar för världens flyktingar och befolkningsökningen är procentuellt större här än där och framför allt tar Sverige emot fler analfabeter och outbildade, än Storbritannien.

Källa: Daily Mail

Den som skriver detta är alltså en vänstersocialist och om någon med den bakgrunden varnar för utvecklingen, är det förmodligen värre än vi tror.

Lite fakta om Robert Rowthorn, säger att han är emeritus i nationalekonomi vid universitetet i Cambridge. Han är också forskare vid institutionen för socialpolitik vid universitetet i Oxford. Rowthorn är också författare till många böcker i ämnen om ekonomisk tillväxt, strukturomvandling och tillväxt. Han har också en bakgrund som konsult för diverse brittiska företag, statliga myndigheter och ett antal internationella organisationer som exempelvis den internationella valutafonden. Han var också tidigare redaktör för den vänstersocialistiska tidskriften The Black Dwarf.

Det är m.a.o. ingen dununge som varnar för utvecklingen med en stor invandring till Europa.

1 thoughts on “Vänstersocialist ser en fara i stor invandring

  1. Ja, i Sverige försöker många politiker och andra få det till att massinvandringen är rolig – öppen – härlig – och att alla måste få vara med och göra av med landet pengar.

KommenteraAvbryt svar