Albanska bröder dömda för mord på 25-årig kioskägare

HALMSTAD. Den 25-årige kioskägaren hade utsatts för grovt yttre våld när han hittades död i Halmstad i november i fjol.

Två bröder, Niklas Berisha, 21, och Philip Dacic, 18, blev snabbt misstänkta för att ha bragt 25-åringen om livet, men ynglingar lyckades fly landet och kunde först senare gripas i Kosovo.

Igår dömde båda bröderna för mord.

Bröderna förnekar att de gjort sig skyldiga till mord. Niklas Berisha har, under rättegången, medgett misshandel men hävdar att det skedde i nödvärn. Philip Dacic medger att han skjutit 25-åringen i ryggen men hävdar också nödvärn.

Niklas Berisha, döms till fängelse i 10 år. Philip Dacic, dömdes i stället till sluten ungdomsvård i tre år och sex månader. Eftersom Philip Dacic bara var 17 år vid gärningstillfället väljer tingsrätten att döma honom till vård i stället för fängelse.

Bröderna döms även till att betala sammanlagt 100 000 kronor i skadestånd till offrets familj.

TIDIGARE 2014-06-29. Rättegång mot mördarbröder

INVANDRING/BROTTSLIGHET. En 25-årig småbarnspappa och butiksinnehavare i Halmstad sköts i ryggen, knivhöggs och misshandlades besinningslöst till döds. Orsaken till mordet i november 2013 var hämnd för att butiksinnehavaren dagen innan gått emellan i ett kriminellt bråk utanför hans butik. I fredags inleddes rättegången i Göteborgs tingsrätt mot förövarna, de kosovoalbanska bröderna Niklas Berisha, 20, och Philip Dacic, 17.

Efter mordet flydde de två bröderna utomlands, till Kosovo, men kunde så småningom gripas. I december 2013 fick polisen i Kosovo fatt på den yngre brodern, Philip Dacic, och i mars i år kunde även den äldre brodern Niklas Berisha gripas. Bröderna begärdes utlämnade till Sverige och har sedan dess suttit häktade i väntan på rättegång.

Philip Dacic medger att han sköt den 25-årige butiksinnehavaren men hävdar att detta ska ha gjorts i nödvärn, trots att offret sköts i ryggen. Brodern, Miklas Berisha, som stod för misshandeln och knivhuggen menar å sin sida att han utfört dessa gärningar i fruktan för offret och dennes familj.

TIDIGARE 2013-11-21. De är misstänkta för mord i Halmstad

Sent på kvällen den 11 november dödades en 25-årig man i Halmstad. Två män är nu häktade i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkta för mordet. Vet du var de finns kontakta polisen i Halland med tips på tfn 114 14.

– Det är viktigt att vi får in de här båda männen och kan gå vidare i utredningen, säger kriminalkommissarie Lars Hamrén vid grova brottsroteln i Halland.

-Pettersson tidigare HÄR och missa inte hur Ex Pressen hjälper polisen och allmänheten. Niklas Berisha och Philip Dacic använder även efternamnet Sahlin…

2013-11-21_1531

2 thoughts on “Albanska bröder dömda för mord på 25-årig kioskägare

  1. Spännande sa Reinfeldt; BERIKANDE SA MILJÖPARTIETS ÅSA ROMSON; Sverige ska ta emot fler mördare sa Löven; Vi är en STORMAKT sa idioten Annie; Beställt sa 87:an….

  2. ”men ynglingar lyckades fly landet och kunde först senare gripas i Kosovo” Vad var det för en idiot som tog hit dem igen?

KommenteraAvbryt svar