Miljöpartist misstänkt för grova ekonomiska brott

MILJÖPARTIET. Turerna kring den brottsmisstänkte miljöpartistiske munken Marcus Bongart fortsätter. Efter påtryckningar från de egna leden väntas Miljöpartiet i Hörby inom några dagar fatta beslut om Bongarts politiska framtid.

2014-07-20_2102

– Tills vidare står han kvar på listan. Men många har hört av sig och vi kommer att fatta ett beslut, förhoppningsvis redan i helgen, säger Edvin Roslund, Miljöpartiets ordförande i Hörby.

Templet i Yangtorp: Uppgång, fall och återuppståndelse:

  • 1990 köper Marcus Bongart Yangtorp och börjar med kinesisk medicin på plats. I samma veva blir Marcus Bongart personlig lärare till den förre detta Abba-stjärnan Anni-Frid Lyngstad-Reuss.
  • Abba-Frida kommer under de kommande åren att pumpa in miljontals kronor i verksamheten, bland annat tillsammans med sin nya partner Henry Smith. Paret investeringar uppges uppgå till sammanlagt 46,2 miljoner kronor.
  • 2010 försöker paret stämma Bongart på pengarna och hävdar att det är ett lån. Marcus Bongart ser det som en gåva. Marcus Bongart vinner rättegången.
  • 2011 går Bongarts företag i konkurs.
  • 2013 köper Bongart åter Yangtorp för fem miljoner kronor genom bolaget Yangtorp Service AB.
  • I våras avslöjade Bongart att han ska starta verksamheten på Yangstorp igen. Planerna är att skapa ett center för qigong-undervisning och kinesisk läkekonst.
  • I april 2014 åtalas Bongart för grovt bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll, grovt brott.

KP 

6 thoughts on “Miljöpartist misstänkt för grova ekonomiska brott

  1. Alla som kommer från sjuan är likadan med fredrik spetsen just nu, en samling grovt kriminella personer som utnyttjar vårt samhälle på ett mycket fult och ojust sätt. Glöm inte Göran Persson vad han sa om de 700.000.000.000:-SEK som sjuan lånade från vår pensionskassa. Självklart är de de grövsta brottslingar vi har haft genom alla tider. Märkligt att inge gör något. Se på Rumäniens folk ett stolt folk som inte tillåter stölder från deras politiker. Visste ni att alla i sjuan har mångmiljon ersättningar från svenska folket och mot vår vilja om ni frågar någon. Räkna in vad dessa tjuvar kostar oss plus deras parasit gäster så behöver man inte vara så kunnig i matte för att förstå hur detta kommer att gå. Ordspråk som jag hört är att ”gapa efter mycket kan förlora hela stycket”

Kommentera