Israel har börjat invasionen av Gaza


MELLANÖSTERN. Sedan den humanitära vapenvilan upphörde klockan 15.00 har Hamas skjutit mängder av raketer mot Israel och IDF har skjutit över 100 granater in i Gaza och släppt mängder med flygblad där befolkningen i Gaza uppmanas utrymma norra Gaza.

2014-07-17_2204

IDF har under torsdagskvällen börjat flytta in trupper in i Gazaremsan. Syftet med operationen är att förstöra terrortunnlar som leder till Israel, enligt ett uttalande från premiärministerns kontor.

Israel har åtagit sig att agera för att skydda sina medborgare. Verksamheten kommer att fortsätta tills dess målen uppnås: att få ro för invånarna i Israel under en lång tid och att allvarligt skada Hamas och andra terroristorganisationers infrastruktur i Gaza. 

Innan markinvasionen, startade IDF en massiv våg av kombinerade luft och artilleriangrepp. IDF sade att verksamheten kommer att omfatta infanteri, ingenjörstrupper och stridsvagnar kombinerat med flygvapnet, flottan och underrättelsetjänsten.

IDF har under tiden varnat invånarna i Gaza och bett dem lämna sina hem och ge sig iväg från mindre befolkade områden till större städer.

Nära 100 000 broschyrer som innehåller meddelandet släpptes över området och hundratusentals medborgare i hela Gaza fick telefonmeddelanden med varningen.

Jpost 


74 responses to “Israel har börjat invasionen av Gaza

 • Olli Rein

  Eye On The World: Operation Protective Edge: Ground …
  the-eyeontheworld.blogspot.com/…/operation-prot…Översätt den här sidan
  för 3 dagar sedan – Hamas has used Wafa Hospital & its immediate surroundings as a command center, … Hamas gunfire from the building continued this morning. … the IDF has targeted specific sites and terrorists within the hospital grounds. … Video of terrorists shooting from Wafa Hospital + audio of our warning call to the …
  https://www.google.se/search?q=Hamas+is+shooting+gunfire+from+inside+the+Wafa+hospitle&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:sv-SE:official&client=firefox-a&channel=np&source=hp&gfe_rd=cr&ei=PcDTU6nuK4TK8gf59IAI#channel=np&q=Hamas+is+shooting+gunfire+from+inside+the+Wafa+hospitle%2F+from+english+Google&rls=org.mozilla:sv-SE:official

  Gilla

 • Olli Rein

  Du saknar helt källor och gnäller ändå på mig. Angående beskjutningen du själv erkände från femte våningen på Wafasjukhuset finns det film på detta och det finns också att slå upp på Google eller petterssons även ett samtal mellan sjukhusledningen och någon läkare finns inspelat.
  https://petterssonsblogg.se/2014/07/25/inte-bara-skolor/

  Gilla

 • Olli Rein

  ´Det är väl tur för er att ni har åsiktsfrihet, yttrandefrihet och tryckfrihet, men man får en sur aning om att ni gärna skulle vilja avskaffa dessa lagar och demokratin, om ni bara kunde. Det gör mig bekymrad. Likaså det ni kallar oss som tycker annorlunda än er. En hel del av det ni skriver här är faktiskt så kränkande, att det skulle vara åtalbart. Vi styr varken i Israel eller Gaza. Det är dessa ni ska försöka påverka, inte svenska folket.

  Gilla

 • Stenbock

  @Ali
  Ibland förundras jag över dina kommentarer…Du tycks bara plita ner dina tecken i ren ilska.
  Ett gott råd från mig Ali.Låt dina rader vila en stund,och du skall se att du undviker göra bort dig,stup i kvarten.Vet att du i din fanatism,vare sig tror på bilder eller ord.Kanske skulle du åka ner,och skaffa dig en egen uppfattning på ort kring det hela !

  Gilla

  • islamskinfo

   Stenbock. Jag godtar inte sionisternas ständiga lögner. Det är inte fanatism.

   Jag hänvisar ständigt till det som fredsrörelserna säger. För att inte vara för partisk hänvisar till den israrlska fredslobbyn. Det är ingen fanatism.

   Men olli mfl vägrar lyssna på fredsrörelsen o det bör vara fanatism. Stenbock. Varför väljer du att blunda för israelska fredslobbyns argument o önskemål? Är du fanatiker ?

   Gilla

   • Stenbock

    @Ali
    Man kan genom att nyttja olika nyhetskällor utanför svensk STATS-Tv och SR,få en ganska bra bild av händelserna.
    T.ex. har jag sedan år tillbaka förvånats av,att inte Israel tidigare reagerat på alla de provokationer man utsatts för från Gaza-remsan !I Sverige finns ett gammalt ordspråk som lyder:
    ”Man kan spotta på en sten tills den blir våt….”

    Gilla

 • Lena

  Vissa delar av stora städer ser numera ut som det gör i Afrika, vidrigt !
  http://www.bbc.com/news/world-europe-28439988

  Gilla

 • Pica pica

  Ali, försök förstå att Israel vill ha fred. Varför skulle de vilja kriga mot Gaza-folket? Israel är ett blomstrande land fullt av skickliga innovatörer. De behöver inte Gaza Strip. Dessutom har de lämnat den biten till araberna och alla judar förflyttades därifrån.

  Apropos svält så har Pettersson rapporterat om hur mycket som fraktas in i Gaza varje vecka. Sen läste jag i en egyptisk tidning att de också fraktat in tonvis med förnödenheter, bl a mediciner.

  Dessutom kan man Googla på var världens fetaste människor bor……

  Gilla

  • Ali1948

   Pica. Vill israel ha fred? Då får de bevisa det. Hamas har erbjudit 10 årig vapenvila mot några rimliga krav. Israel svarade med att döda hundratals palestinier. Israel hatar fred. De förväntar sig att motparten ska acceptera naziisraels sjuka ockupation.

   Du snackar om några ton. Det är efter massa påtryckningar från omvärlden. Vad händer den dagen då naziisrael stänger passagen igen om det inte finns tunnlar? Då svälter folket. Israel försökte ju med denna taktik men tunnlarna räddade folket 2008.

   Nä du. Era lögner är pinsamma o vi är trötta på er nazipropaganda. Nyligen var det någon israelsk politiker som vill mörda palestinierna o tömma gaza helt för att fylla det med judar.sådana idioter får vi palestinier stå ut med o bekämpa

   Gilla

   • Pettersson

    Ali, ingen dum idé. Töm Gaza och Västbanken, araberna har mark så det räcker ändå. Förresten är det precis vad araberna vill göra med Israel enligt stadgarna och sedan Cypern, Italien, Spanien osv??? Muslimska araber får aldrig nog av att stjäla för andra.

    Det är nog lika bra att israelerna tar över hela Mellanöstern, för arabernas bästa. Historien har visat att ni inte kan sköta ett land, någonstans…

    Gilla

   • Ali1948

    Så fascisten pettersson stöder den sjuka o högerextrema iden att bomba sönder gaza till den etniska rensningen är ett faktum. Du är sjuk o måste få Guds straff.

    Med tanke på att sionisterna sedan länge haft denna vilja är det med all rätt av vissa palestinier att inte vilja ha dessa massinvandrade sionistet som grannar.
    Men som sagt. Den här skräpbloggen samlar fanatiska högerextrema sionister. Ni har bevisat det flera gånger. Vidrigt

    Gilla

   • Pettersson

    Tvärtom Ali, jag vill inte att någon ska bomba sönder något. Jag tycker bara att Israel ska ta över hela Mellersta Östern, detta av hänsyn till araberna. Araberna förtjänar bättre än att styras av muslimer och araber…

    Gilla

   • Ali1948

    Pettersson. Sådana idiotiska, patetiska drömmar som du har visar bara på aty du är en fanatisk , patetisk o värdelös sionistslickare. Ingen bryr sig om dina värdelösa åsikter.

    Gilla

   • Pica pica

    Varför sa Israel ja till budet från Egypten och inte Hamas?
    Vilken ockupation? Har inte Gaza-remsan egna gränser och de har själva valt sina ledare.

    Varför har Israel (för några dagar sen) hittat över 40 st tunnlar in på Israels territorium? Mycket påkostade tunnlar, t o m försedda med el, vapen och uniformer från IDF.

    Även Hamas måste lära sig förhandla på ett rättvist och civiliserat sätt. Det går inte att sätta upp en orimlig kravlista för att gå med på eld-upphör.

    Gilla

   • islamskinfo

    Pica. För att den vapenvilan är orättvis o gynnar israel. Hamas villkor är inte alls orimliga. De kräver ett slut på den 8år långa blockaden av Gaza som israel satt. Det är sjukt att garantera eldupphör samtidigt som blockaden finns kvar.

    Tunnlar o sånt är en annan femma. Det är nödvändigt för överlevnad. O det är byggt på palestiniernas hemland. Vi får göra vad vi vill i vårt hemland.

    Gilla

   • Pica pica

    Jag menar att vapenvilan är nödvändig för att ge civilbefolkningen på båda sidor ett andrum och för att få parterna till förhandlingsbordet.

    Hemliga tunnlar in i en annan stat? Vadå palestiniernas hemland? Det finns inga palestinier och judar har bott där i 3000 år. Då var inte islam uppfunnen. Ni får göra vad ni vill i Gaza men varför inte bygga sjukhus och skolor istället för tunnlar?

    Gilla

   • islamskinfo

    Pica. Men hur ska hamas o israel förhandla om israel aldrig någonsin accepterat att sitta o diskutera frågprna med hamas? O varför ska det ge resultat nu om det inte gett resultat de senaste 20 åren. Palestinierna har fått nog av era lögner o värdelösa s.k. Fredsförhandlingar. Fatta det.

    O landet är vårt o vi får bygga hur många tunnlar vi vill eftersom det är livsviktigt för folket.

    Israeler är bara massinvandrare o utlänningar. Europa hade problem med dem o slängde problemet på oss. Så är de bara.

    Gilla

   • Pettersson

    Ali, Israel sa jag till vapenstillstånd enligt medlarnas förslag. Hamas tackade nej. Sedan erbjöd Hamas en tioårig vapenvila om de fick igenom alla sina krav. Jag fattar inte varför en vapenvila bara ska vara i tioår om man får igenom alla sina krav eller är det tänkt att det kommer nya krav sedan och nya krav och…

    Hamas stadgar, kända som The Hamas Charter, emotsätter sig alla fredssamtal med staten Israel och understryker terroristorganisationens arbete att förstöra Israel genom ett långsiktigt heligt krig, också känt som jihad. Stadgarna som togs fram 1988 är inte bara antisemitiska utan även fientligt inställda till Västvärlden genom Hamas radikala islamistiska syn.

    Stadgarnas hållning är kompromisslös när det gäller Israel. De uttrycker en total motsättning till avtal eller andra handlingar som skulle erkänna Israels rätt att existera. Jihad ses som ett medel att erövra ”Palestina” från judarna och förstöra staten Israel. Det sägs vidare att Palestina består av helig islamisk mark och att det är förbjudet att avböja från denna linje eftersom ingen (inklusive arabiska ledare) har befogenhet att göra så. Upprepade uttalanden från Hamas ledare definierar Palestina som inte bara Gaza och Västbanken utan även hela nuvarande Israel.

    I stadgans inledning finns ett citat som tillskrivits det muslimska brödraskapets grundare Hassan al-Banna och som säger att ”Israel existerar och kommer att fortsätta att existera till dess att Islam utplånar det”.

    I dokumentet återfinns också många antisemitiska myter som att judarna styr världen och hålls ansvariga för alla krig, särskilt första världskriget. På grund av att judarna inte ville acceptera Koranen, och därmed förolämpade Allah, förtjänar de endast att leva ett liv i förödmjukelse och misär.

    Här följer några utdrag ur stadgarna: ”Israel existerar och kommer att fortsätta att existera till dess att Islam utplånar det.”

    ”Det finns ingen lösning för den palestinska frågan förutom genom jihad” Artikel 13

    ”Att genom jihad befria Palestina är en individuell plikt” Artikel 15

    ”Att lämna kampen mot Sionism är högförräderi” Artikel 32

    ”Profeten, Allah välsigna honom och ge honom frälsning, har sagt: ’Domedagen kommer inte komma förrän muslimer bekämpar judar, när juden kommer att gömma sig bakom stenar och träd. Stenarna och träden kommer att säga O muslimer, O Abdulla, det finns en jude bakom mig, kom och döda honom.’” Artikel 7

    ”Den sionistiska planen är gränslös. Efter Palestina kommer sionisterna fortsätta från Nilen till Eufrat. När de etablerat sig där kommer de fortsätta att expandera” Artikel 32

    ”Med sina pengar tog de kontroll över världens medier, nyhetsbyråer, press, bokförlag med mera…de låg bakom den franska revolutionen, den kommunistiska revolutionen och de flesta andra revolutioner vi hört talas om, här och där. Med deras pengar skapade de hemliga sällskap som Frimurarna, Rotaryklubbar, Lions och andra i olika delar av världen med målet att sabotera samhällen och uppnå sionistiska mål. Med deras pengar kunde de kontrollera imperialistiska länder och få dem att kolonisera många länder för att utnyttja deras resurser och sprida korruption.” Artikel 22

    Gilla

   • Ali1948

    Pettersson . Varje palestinier har all rätt att vilja bli av med terrorregimen israel pga att hela israel är byggt på lögner o felaktiga grunder. Varje palestinier har också all rätt att godkänna kompromisser om han/ hon kånner för det. 10 års vapenvila är en bra morot men ingen slutgiltig lösning efter mycket kvarstår. Så visst kommer nya krav senare. O under dessa 10 år har israel en perfekt chans att skapa bättre fred o därmed förlänga vapenvilan. Det ovannämnda visar redan att hamas är beredda att kompromissa med naziisrael.

    Men naziisrael hatar fred o älskar blodspillan.

    Israels s.k. Säkerhet är nu på lägsta nivå någonsin sedan 1947. Innan dess vet alla att israel aldrig existerade

    Gilla

 • Olli Rein

  Nazsisterna är du och dem i Gaza, vi är bara fredliga människor inga pajassoldater, för ledarna för Hamas. Där är de värsta nazzarna, inte ens andra araber håller med er.

  Gilla

  • Ali1948

   Orein. Fredliga? Haha det är det sista ni klarar av att vara. Kolla bara vad israelska fredsrörelsen säger o jämför med hur långt ifrån ni är.

   O jag sa inte bara att ni är nazister. Jag påstår att ni är värre än nazister.

   Gilla

   • Olli Rein

    Du vet tydligen inte vad du snackar om Bögali. Ingen här har tagit del i dessa operationer, vi tycker bara att det behövs rensas i Hamas ledande kretsar, och att Gazas invånare kan välja en borgmästare, som de kan ställa upp för Hamas och Islamska Jihad är däremot terrororganisationer som bör nedkämpas till sista arab, därefter kan Gazas invånare så småningom få fred med Israel.

    Gilla

  • Olli Rein

   Blir man beskjuten från ett sjukhus, så har man all rätt att skjuta tillbaka. Era sjuka beteenden innefattar ju tyvärr hela er sjukvård och taxiverksamheten med ambulanser fulla av terrorister. Ett sjukhus är inte skyddat när man beskjuter andra sidans soldater från sjukhuset och har vapenlager i källarutrymmen. Gör man så är det fritt att förinta dessa sjukhus. Även taxikörningar med ambulanser, gör dessa till mål i konflikten.
   Fattar ni inte att ni drar allt i smutsen era skitiga kräk.

   Gilla

   • Ali1948

    Lögnaren olli är tvungen att ljuga. Det går inte att skjuta dessa raketer från sjukhustaket. Taket klarar inte av den kraften.

    Om vapen finns i källaren så är frågan varför idf är så dumma att de skjuter på ovanvåningen. Vapen göms i tunnlar som är över 15 meter under jorden så varför ska man gömma i källaren din klant? O aldrig har vi sett rester av vapenförråd efter naziisraels mördarraketer. Ni är de sanna nassarna o terroristerna o lögnarna.

    Gilla

 • Stenbock

  @Ali
  Alla förstår din desperation i nuläget.Därför måste du inte nödvändigtvis använda dig av svordomar.Inom alla religioner,anses detta som en grov synd.Därtill visar det på ett skralt ordförråd !Önskar dig en bra och solig weekend….

  Gilla

 • Ali1948

  Det värsta med naziosraels brott är alla sionistiska lögnare som stöttar denna naziregim. Det finns som vi vet för många svin på denna jord.

  Denna blogg blir vidrigare för varje dag som går. Jag är verkligen spydärdig.

  Ni kan verkligen dra åt helvete. Ni har lärt mig hata er.

  Allah kommer som sagt att straffa er med det ni förtjänar

  Gilla

  • Stenbock

   @ Ali
   Nu känner jag inte igen ditt språkbruk ! Är det som vissa på bloggen misstänkt,att du ingår med ditt ”Alias” i ett skrivarkollegie ?

   Gilla

   • Ali1948

    Stenbock. Jag är o har alltid varit samma person. Jag är alltid lika ärlig. Satt o kollade på TV -live. Såg hur israeler överöser palestinierna med sina bomber. O kom att tänka på era lögner o er kärlek till denna sjuka terrorregim. O orden som kom ut står jag för. Ni kan dra åt helvete med era sjuka åsikter. Ni är en hatblogg o ni har fått mig att hata er.

    Fy vad jag är förbannad just nu

    Gilla

  • Stenbock

   @Ali
   Du tittar på fel TV-sändare, (misstänker svensk STATS-TV) sök upp en ocensurerad neutral,från ett fritt land ute i Europa…Du kommer att bli förvånad hur olika rapporterna är och kan lugnt somna in,när du fått se levande bilder från eländet ! 🙂

   Gilla

  • Ruben

   Känslan är inte helt obekant, den är s.a.s. ömsesidig.

   Gilla

  • Olli Rein

   Var har jag skrivit att Gazabögarna skjuter raketer från taket. Nej de skjuter automateld från just den femte våningen. Tack för att du medger detta, då det är ett flagrant brott mot krigets lagar, som upphäver de lagar som annars gäller för sjukhus. Gazabögarna ska infångas och dömas efter de lagar de inte följer. Och sjukhusen ska inte längre klassas som ett ickemål när gazas Bögsoldater har ställningar inne i sjukhuset. Åter ett brott mot krigets lagar.

   Gilla

   • Ali1948

    Orein. Du ljuger igen o har som sagt inga bevis på det du säger. Det är israel som enligt 10 israelska människorättsorganisationer o andra internationella sådana som påstår att israel bryter mot krigets lagar. Så idf-terroristerna är de som ska fångas o dömas. Vissa av dem har redan dött tack vare Allah o motståndmännen.

    Om din lögn igen. Så är frågan om du menar att automateld från något tak skulle hota någon civil israel. O om en militant man med automatvapen skjuter från taket. Tror du att klantiga idf får tag i honom om de varnar sjukhuset o dess personal att idf kommer att bomba sjukhuset? Tror du verkligen på dina wgna lögner o dumheter? Jävla fjantiga lögner som ni kommer med. Ni tror att alla ickejudar är ”gyom” dvs dumma som djur . Med denna mentalitet lurar ni er själva . Idf= israels devel forces .

    Gilla

  • Olli Rein

   Du kanske inte vet det, men du betyder ju ingenting, du är ju bara en liten skit, som sitter i Sverige bakom ett tangentbord, skyddad av svenska demokratiska lagar, som åsiktsfriheten, yttrandefriheten och tryckfriheten, något du inte får i något arabiskt land. Sedan när du hotar med din Gud Allan förstår du inte att ingen bryr sig på den här sidan. Kan du tala om varför er Gud Allahn, straffar muslimerna mer än judarna. Kan det kanske bero på att det inte finns någon Gud som heter Allahn. Har du aldrig tänkt i dessa banor och varför din dag ska styckas upp i fem delar för att be 5 gånger per dag och förbruka flera timmar för detta. Eller som nu ha fasta i en månad i ett land som är helt annorlunda än ditt rotlösa land på den Arabiska halvön. Detta för att föra in dessa traditioner till det land som har gett dig allt av det materiella. Det är inte nog för er islamister, ni ska överta och förslava all mänsklighet i det land som fött fram er. Det påminner starkt om göken, som lägger sina ägg i andra fåglars rede, och sparkar ut värdparets värdelösa ägg. Såna är ni och har varit sedan år 622 när pedofilen ankom till medinah. Därefter har ni förslavat stora delar av Asien och Afrika och några mindre delar av Europa. Men det är inte nog för er Imperialister. Ni vill ständigt ha mer och mer och mer.

   Gilla

   • Ali1948

    Olli. Du är helt tom i huvet. Jag har ju alltid sagt att jag bara är här för att debattera o påvisa era lögner o er dumhet o så klart er sjuka mentalitet på denna hatblogg. Jag har aldrig sagt att jag eller någon av er kan påverka denna konflikt. Men det är ju faktisk den här sionistbloggen som tar upp nazisraelsk propaganda o lögner. Så din uppmaning att inte försöka påverka svenskar får du säga till ditt hatgäng på denna skitblogg.

    Du pratar om att vi inför fastan som trafition här. Men dum som du är så fastar vi för oss själva. Ingen tvingar någon svensk att fasta. O dum som du är så har fastan funnits i sverige i århundraden. Så det är inget nytt.

    För lvrigt är jag stolt muslim. gud älskar oss eftersom han har gett oss gåvan Islam. Bara för att man är muslim innebär det inte att man aldrig kommer att råka ut för sionister o deras brutalitet. Som jag nämnt innan så kan palestinier ge igen kraftigt mot civila israeler men de undviker det. Den som i praktiken lyckats döda över 33 israelska soldater i närkamper har i praktiken inga praktiska svårigheter att satsa på civila. Det är ju mycket lättare men det är så fegt o orätt att palestinier undviker det.

    Gilla

   • Olli Rein

    Om det funnits fasta i Sverige, så var väl det i så fall under Medeltiden när folk var katoliker, men så fort som det fanns ett alternativ till katolicismen, så bytte vi klokt nog inriktning på kristendomen. Så efter 1527 har ingen lagstadgad fasta funnits, och den katolska fastan gäller bara kött, därav en massa karnevaler, som betyder farväl till köttet. Men ni är ju kvar i Medeltiden, då ni är för hjärntvättade för att byta ut era seder och vanföreställningar. Det får numera andra lida för när ni inte orkar utföra ett gediget arbete under en hel månad. Ska ni fasta så får ni också ta er semester då, istället för att lasta över era plikter till andra. Den som är tom i huvudet är väl du som finner dig i allt det som er första pedofil hade upplevt i sina knarknojor ute i öknen, och runt berget Hira. Du är mer än lovligt dum och lättpåverkad, dessutom tar du till lögnen i vart och vartannat ord, eftersom du inte kan styrka ditt påstående om någon Gudomlig varelse.
    Ja nog faan är du som du skriver, en Ivrigt troende muslim, som dessutom blir alltmer radikaliserad och redan är dum som en Imam.
    Det är ju skrattretande när du påstår att inte de så kallade palestinierna mördar civila judar. Det är ju det de har som mål i varje raket, granat från granatkastare och självmordsbombare och barnamördare i skolbussar och 15 000 döda civilister i den andra intifadan. Att du är dum visste vi, men att du är så dum att du tror att ditt jävla barnsnack skulle inverka på vårt omdöme, så att vi skulle glömma vad ni alltid gjort och fortfarande håller på med i era angrepp på fredliga människor, som en gång levde ifred i hela norra Afrika och stor del av Spanien och fortsätter ständigt med ert mördande, vilket jag har påvisat från det du dök upp på vår blogg för ca tre år sedan.

    Gilla

   • Ali1948

    Orein. Fastan har alltid funnits i sverige o olika kristna grupperingar har också funnts långt innan muslimerna kom hit. Läs på o sluta med dina dumheter.

    Gällande civila så har vi sedan lönge sett att hamas slutat med självmordsbombare pga att de skaffat sig andra vapen. Raketer skjuts främst mot beväpnade o illegala vosättningar samt militära mål. Hörde också att israel placerat ett militärfält precis i närheten av ben gurions flygplats. Bevis på att ni gömmer er bakom civila.

    För övrigt så försöker du lura svenskar med ännu en rejäl lögn o påstår att palestinier dödat 15000 civilister under andra intifadan. En uppenbar lögn. Vem som helst kan ju söka efter information. O för att inte va för partisk ber jag alla att fråga israelska källor hur många israelska civilister som dödats under den intifadan.

    Dum är den som tror på dina llgner nu efter hundratals uppenbara lögner som du kommit med.

    Du kanske menar att det var naziisrael som dödat 15000 palestinier.

    olli. Jag upprepar frågan. Tror du verkligen att folket på denna hatblogg är dumma o inte ser ? Vissa av dina komoisar kanske är det men inte de andra läsarna

    Gilla

 • Pica pica

  Som jag förstår av palestiniernas uttalanden finns det ca 18 olika fraktioner av islam bland palestinierna. Som vanligt i muslimska länder kan de inte enas. Jag tycker synd om medelgazabon som längtar efter ett bättre liv och fred. Väst vräker pengar över palestinierna och dessa olika fraktioners bossar vill ha sin del. Det blir inga pengar över till medborgarna.

  Vad har palestiniernas vapenarsenal kostat? Vad har alla dessa tunnlar kostat?

  Gilla

 • Ruben

  Låt oss hoppas att Israelerna den här gången verkligen förpassar alla fega ynkliga självmordsbombare, raketforskare/uppskjutare och terrorister, dit de bevisligen hör hemma.

  Gilla

 • ali1948

  Jävla terrorister. IDF = israel devel forces. Det är vad palestinier stöter på nästan dagligen. Idag är det fredag och då är det extra viktigt att vi alla ber en bön för Palestinierna och samtidigt för att naziregimen israel ska falla.

  Gilla

  • Olli Rein

   Hjälper bönerna? Du har ju alltid påstått att Gazarabernas missiler inte vållar några obehag. Nu har du gjort bort dig, genom att påstå helt plötsligt att Israels dito är stressande för barn. Tror du då din stolle att det är mindre ljud runt arabernas missiler. Det är lika skrämmande för barn från Israel. Det är bara mängden och den alltid över dessa barn hängande oron att nu skjuter man igen. Hamas och Palestinadministrationen har ju som vana att skjuta under vapenvila, vilket de fortsatte med under den senaste vapenvilan.
   Det är Hamas som ligger bakom oroligheterna. Det säger era något mer förståndiga ledare i Arabvärlden. Även dom är väl förbannade på Sunnidioternas dumdristigheter. Vill du också tillbaka till 600-talet. Ja då är det riktiga bombmattor a´la WW2 som behövs. Ja ni är nog det du tidigare skrev ”gyom”, det var ett begrepp som kan vara bra att hålla reda på. Dumma som djur, ja vad det gäller palestinska muslimer verkar det att stämma.

   Gilla

 • Tony

  Att Hamas skulle återfå någon slags vett och sluta att skjuta
  raketer in i Israel är nog utsiktslöst, dom drivs av ett sjukligt hat
  och tror att dom kan kuva Israel, att det i slutändan är dom
  själva som förlorar varje slag är visst omöjligt att ta in.
  Erfarenheten av historien har lärt Israel att föesvara sitt
  folk, och det kommer dom att göra vid varje tillfälle.

  Gilla

 • Lena

  Situationen för judar i Frankrike är nu så illa att många beger sig till Israel fast att det är som det är där. Europa är i gungning tror att det blir förskräckligt. http://blazingcatfur.blogspot.se/2014/07/430-french-immigrants-arrive-in-israel.html

  Gilla

 • Crilla

  Mangla skiten ur Hamas en gång för alla!

  Gilla

 • Lena

  Chockad borgmästare i Den Haag Nederländerna , titta på plakaten nu vet vi vilka som är na….ter.

  Gilla

 • Lena

  Israel har funnit 20 missiler i en skola som körs av UN.
  http://www.timesofisrael.com/20-missiles-found-in-un-run-school-in-gaza/

  Gilla

 • Pica pica

  Såg en av IDF:s videofilmer hur Hamas soldater kom upp ur en tunnel långt in på Israeliskt land. De har även försökt ta sin in via Medelhavet.

  Kommer ihåg hur många tunnlar de byggde in i Egypten som Sisi såg till att vattenfylla.

  Tycker fortfarande att de ska använda allt materiel och arbetskraft till skolor och sjukhus.

  Undrar hur mycket pengar alla dessa tunnlar har kostat? Hela Gaza-remsan måste ju vara som en schweizerost. Tänk om den bara sjunker ner?

  Gilla

  • Lars Å Månsson

   Sen har Hamas varit så ”smarta”,att man placerat in och utgångar till tunnlarna vid skolor,sjukhus och affärscentra ! Det är just detta underjordiska system,som är första och största anfallsmålen för Israel i natt !

   Gilla

   • Tony

    Ja det är inget konstigt, så brukar fega Araber göra,
    såg för något år sedan en eldstrid mellan just
    Palestiner och Israel, närmast Israel låg en c:a
    10 årig pojke bakom ett cementrör, ännu längre
    bak låg fadern till pojken och gömde sig, inte en
    rörelse från fadern sida för att nå fram till
    pojken, här gällde det i första hand att rädda
    sig själv, vilket jag tycker är ynkligt, man ser väl
    till att rädda sina barn i första hand?

    Gilla

   • Lena

    Att Hamas använder barn som sköldar finns det alltfler bildbevis på .http://www.youtube.com/watch?v=Yu54aSM6QOE

    Gilla

   • Ali1948

    Jävla lögnare. Bilden visar bara era lögner. Klippet är från syrien o inte från palestina. Det som avlossades når knappt någon kilometer. Inget som når tel aviv med andra ord. Sionistpacket som gör allt för att ljuga o smutskasta palestinier o ni som stöttar naziregimen israhell kan verkligen dra åt helvete.

    DU SOM KÄNNER TILL VÄGEN FÅR VÄL då GÅ FÖRE OSS ANDRA MED EN RÖD LAPP I ARSLET OCH VISA OSS VÄGEN TILL VAD HETTE DET NU, VAR DET HELVETET? HAR DU VARIT DÄR MÅNGA GÅNGER FÖRUT?

    Gilla

   • Pettersson

    Ali, lyssna inte på dem, du vet att det inte är något att bry sig om. Det vore också bra om du läste reglerna för att kommentera på bloggen och använder ett vårdat språk. Jag vet att det är flera andra som ibland går över gränsen men du som är en så smart och välutbildad arab borde inte göra det.

    Hamas minister av inre och yttre nationell säkerhet Fathi Hammad erkänner de ändlösa muslimska lögnerna och förnekar att det finns några människor som är ”palestinier” på Al-Hekma TV (Egypten).

    ”Palestinierna”, en militant skapelse leda av stormuftin al-Hussaini för att fortsätta förföljelsen av judar i enlighet med Koranen. Dagens palestinier har aldrig existerat före 1930! ”Palestinierna” är araber fån Egypten och Saudiarabien, den som påstår det är ingen mindre än Hamas minister för inre och yttre nationell säkerhet. Fathi Hammad erkänner de ändlösa muslimska lögnerna och förnekar att det finns några människor som är ”palestinier” på Al-Hekma TV (Egypten).

    https://petterssonsblogg.se/2013/09/28/hamas-officiellt-araber-ar-utlanningar-i-landet-israel-palestina/

    Gilla

   • Lena

    ali1948 : Vem det nu än är som utför denna handling så är det helt klart att det inte är kristna eller judar. Orden som uttalas tillhör den islamistiska sekten.

    Gilla

   • Ruben

    Tänk,! Det är exakt samma ställe som jag önskar att du och din släkt ställer sin kosa. 😉

    Gilla

   • Lena

    ali1948 : Som tur är så vaknar vissa delar av Europa så vi behöver inte som du skriver ”dra åt helvete”, det räcker med ett trevligt land som Frankrike.
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2697194/Outrage-France-country-world-ban-pro-Palestine-demos.html

    Gilla

  • Kurt

   Bekummra dig inte om penga, Sverige betala tillHamas.

   Gilla

  • Kurt

   Men en sag ska man säga Hamas slås för sin sak, vi i Sverige låter muslimer ta över, vi till och med betalar för detta.

   Gilla

 • Lars Å Månsson

  Ni som har Astra kan se det hela i en direktsändning på bl.a. Franc 24….

  Gilla

 • ossie

  Lika bra att jaga ut Hamas som dom kloakråttor dom är.

  Gilla

  • abdul

   Precis som ni rassar då menar du? Råttor som är supertuffa på nätet men i verkliga livet vågar ni intes stå för det. Så frågan är villka som är råttor ?? Ni stöder att osklydiga barn dör. Och jag hoppas verkligen att det blir ett inbördeskrig här och även era barn får dö på det sättet som ni stöder att muslimska barn dör. Onda jävla kräk. FINNS INGA ORD TILL ER. NI STÖDER HITLER MEDANS HITLER DÖDADE JUDAR. OCH NI ÄLSKAR HITLER OCH JUDAR. NI VET INTES VA NI ÄR UTE EFTER EGENTLIGEN. GÅ UT PÅ GATAN O STÅ FÖR ATT NI ÄR RASSAR. FEGA RÅTTOR

   Gilla

   • Olli Rein

    Vi stöder inte hamas, det är ju dom som har ansvaret för de ca 1,5 miljoner som bor i Gaza. Då är det jävligt ineffektivt att skjuta tusentals missiler från Gaza ut över hela Israel, och när man bygger dyrbara gångtunnlar för matpengarna så är det åter hamas som straffar sina civila. Dumheten och det grymma våldet pressas på av hamas och islamska Jihad som oftast inte är sams med sig själva. Gör civilt motstånd då, eller ska väst gå in och rensa upp skiten efter gazas invånare. Nej den uppgiften är er. Det är ni som ska sätta er upp mot hamas, som utsätter er för dessa småkrig gång efter gång, för att sedan visa att ni kan hålla fred, och gradvis få israelerna att få tillbaka förtroendet för er, gazas befolkning. Men det är ni för fega för! Det är någon annan som ska göra det för er. Samma inställning hade de i Egypten under deras hittills senaste krig mot Israel. Det var väst som skulle fixa freden. Den kom till sist, trots att det var Anwahr Sadat som hade anfallit, men han likviderades för sin fred med Israel, ändå lever fortfarande freden, men hade inte gjort det, om det muslimska mördarpacket under president mursi hade fått hållas.
    Fler ostyrbara missiler kommer ju alltid att vedergällas från israel. Det skulle ni också göra, för att försöka få slut på striderna. Hur många stilleståndsavtal har hamas gått med på.
    Stoppa allt inflöde till gaza är en enkel match för Israel, ett par tre veckor med bojkott från Israel av förnödenheter, skulle ge mer än markstriderna.

    Gilla

   • Ali1948

    Orein. Varför skulle vi göra uppror? Utan tunnlar hade invånarna svärt ihjäl.

    Att du stöttar naziisrael blockad visar bara att du är en sjuk människa.

    För övrigt vinner hamas militärt just nu. Öga mot öga har dessa modiga feihetskämpar dödat en hel del naziisraeler. O ca 90 % av dem är från militären. Medan israel främst dödar civila. Det visar att idf är de terrorister.

    Vem ska stå emot terrorisrael om motståndsrörelserna inte finns. Palestinier har all rätt att försvara sig.

    Alla lagar tillåter oss att försvara oss. O efter över 66 år har vi fått nog. Att ni inte fattar det leder bara till att ni fattar fel beslut o begår självmord. Israelska experter o människorättsorganisationer fördömer israel.

    Men i sverige har vi fanatiker på denna blogg som är mer idiotiska än de högerextrema i naziisraels regering.

    Pinsamt o vidrigt

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: