Ungas attityder till invandring oroar politiker

FINLAND. Flera politiska ungdomsförbund oroar sig över ungdomarnas attityder till invandring och politik. I en undersökning kommer det bland annat fram att hälften av ungdomarna inte vill ha mer invandring till Finland.

Bara tio procent av ungdomarna tycker att Finland borde ta emot fler invandrare, visar en undersökning som Sunnuntaisuomalainen publicerat.

Anette Karlsson, ordförande för Socialdemokratiska studerande, är oroad över resultatet. Hon får medhåll av Benjamin Ellenberg, vice ordförande för Svensk ungdom.

– Det här är tråkiga saker att läsa. Jag tror att de som förlorar mest på för knapp invandring är ungdomarna själva, eftersom vi i framtiden inte kommer att kunna tackla våra demografiska problem utan den.

Mer på Yle.fi

 

 

8 thoughts on “Ungas attityder till invandring oroar politiker

  1. Om man likt Sverige tror att den demografiska problematiken löses genom massinvandring av araber,negrer och zigenare har man inte förstått särskilt mycket.

  2. ”– Det här är tråkiga saker att läsa. Jag tror att de som förlorar mest på för knapp invandring är ungdomarna själva, eftersom vi i framtiden inte kommer att kunna tackla våra demografiska problem utan den.”

    Anette Karlsson, ordförande för Socialdemokratiska studerande; Läs Jan Tullbergs bok Låsningen!

    Jag har börjat läsa den och det uppstår sådana halleluja-stunder så att jag nästan blir rädd för mig själv. Borde vara obligatorisk läsning för alla som vi avlägga en röst. http://www.lasningen.se/ladda-ner-gratis-specialutgava/

  3. Helt rätt svenska folket kommer få den skit de har önskat sig. Ingen välfärd och ingen pension, rån misshandel mord våldtäkt och obeskrivliga proplem som kommer. Hur var texten? Sent skall syndaren vakna? Syndaren måste ju vara dessa 90% svenskar som ännu inte har vaknat och börjat förstå vad som redan nu har hänt.Detta är bara ett mycket litet förspel av vad som kommer och vad som väntar. Man kan likna dessa 90 % med de som kommer hit med IQ på 60. Vi som har förstått vad som händer kan börja skydda oss nu på olika sätt. Ett bra tips lär vara att inte spara sina ören i Svensk valuta som kommer halveras många gånger om..

  4. Det kanske är dags för våra ungdomar att stötta Finland. Sverige lämnar ju inget till nästa generation svenskar.

Kommentera