Det är brist på Socialsekreterare


Alla nyhetsprogram på alla kanaler har hela kvällen kablat ut den stora nyheten att det råder en stor brist på Socialsekreterare. Bristen är nu så stor att barns liv riskeras. Dessutom håller de stackars Socialsekreterare som finns på att gå in i väggen. Fackliga representanter snyftar ikapp med ett antal andra intervjuade.

Det som förmodligen fått alla att vakna upp är det tragiska fallet i Karlskrona där en åttaårig flicka dog för att Socialtjänsten inte reagerade i tid. Orsaken var uppenbar. Det råder brist på resurser inom Socialtjänsten, som i många andra delar av den kommunala förvaltningen.

Det lustiga är att nyhetsreportaget handlade om det mångkulturella paradiset Flen. Lusharpan tycker att det är märkligt att det råder brist på Socialsekreterare just där med tanke på hur man rustar sig i Malmö inom motsvarande område.

30 nya socialsekreterare till försörjningsstödet i Malmö

Lusharpans uppfattning är att bristen på Socialsekreterare är en del i den totala nedrustningen av vår välfärd. Hade vi inte haft den vansinniga invandringspolitik som vi har här i landet så hade det självklart funnits fler socialsekreterare och man hade dessutom haft råd att betala dem vettiga löner.

Då hade inte ett antal barn behövt råka illa ut varje år, men vid det här laget har vi lärt oss hur våra politiker, med ett undantag, prioriterar. Den heliga kossan ”Svensk invandringspolitik” får inte slaktas oavsett vilka konsekvenserna än blir. Det spelar ingen roll att ett antal barn får sätta livet till. Vak upp svenska folk. Vak upp innan det är för sent.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.


12 responses to “Det är brist på Socialsekreterare

 • Crilla

  Jag har svårt att se hur man någonsin skulle kunna vara socialsekreterare som samhället ser ut att bli? Då står ju halva släkten bakom hörnet med knölpåk och vill diskutera varför deras släkting inte fått sina pengar?

  Gilla

 • Elaka gubben

  Det är redan för sent.Skutan har svår slgsida åt babord.

  Gilla

  • Ruben

   Då måste vi räta upp vraket, genom att få över folket på styrbordssidan. Med rätt teknik styr vi skutan i hamn. 🙂

   Gilla

   • Lena

    Ruben : Jaha skulle du vänligen vilja dela med dig av dina kunskaper?
    Ruben det blir inga ”glada eller sura gubbar” jag är för dum för att veta hur man sätter in dem.

    Gilla

   • Ruben

    Tryck först ner ”Shift” därefter kolon (de två vertikala prickarna) sen tangenten sidan om (vertikalt streck) ”Shift” igen och parentes (antingen höger eller vänster, beroende på glad eller ledsen) blinkning gör du med knappen till vänster om kolon. Lycka till, hoppas att jag inte gjorde det för krångligt. 😉

    Gilla

   • Ruben

    Sorry Lena, skrev fel, strecket är inte vertikalt utan horisontellt.

    Gilla

   • Lena

    Tack Ruben du är härlig i din iver att lära mig, ser du en ”gubbe” i min kommentar….nej, jag är hopplös, vi försöker vid ett annat tillfälle före trerättersmenyn med tillhörande utvalt vin.

    Gilla

   • Ruben

    @Lena
    Det fixar du nästa gång, kanske skulle påmint dig också om att de glada och sura gubbarna inte syns (åtminstone är det så med mitt gamla program) förrän de kommer fram till mottagaren. De syns bara just för vad de är när man skriver dem, kolon och streck. Jag bjuder dig en god natt, nu väntar bingen för mig.

    Gilla

   • Lena

    Ruben : Sov gott !

    Gilla

 • Pica pica

  Häromdagen rapporterades det om att cancersjuka barn inte kan få behandling på onkologen (där experterna finns) på grund av bristen på sjuksköterskor. De svårt sjuka barnen flyttas istället runt på andra avdelningar.

  Något allvarligt är på gång i Sverige. Nog har våra höga skatter gått till något annat än välfärden?

  Våra politiker borde få stå till svars. Vi borde starta ett skatteuppror. De har försnillat vår välfärd, våra pensioner, vår trygghet.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: