Svalöv ställer ultimatum till Migrationsverket – kräver minskat antal flyktingar


SVALÖV. Både de styrande och oppositionen i Svalöv har fått nog av Migrationsverket efter att verket för några veckor sedan bestämde sig för att öppna ett andra flyktingboende i den lilla orten Röstånga. Nu kräver politikerna att antingen så reduceras antalet flyktingar eller så stänger de ett av flyktingboendena på orten.

– Vi anser att det inte är rimligt att man en till två veckor innan får information om det här. Vi är en liten kommun med ett stort åtagande och därför säger vi att Migrationsverket måste tänka till lite också för att de som kommer hit är människor som vill få det så bra som möjligt, säger oppositionsrådet Christer Laurell (C) i Svalöv som tillsammans med andra ledande politiker i kommunen skrivit ett öppet brev till Migrationsverket

I brevet ställer samtliga partier i kommunen ett ultimatum: Att antingen minskas antalet flyktingar på den lilla orten Röstånga i Svalöv eller så kommer politikerna lägga ner ett av två flyktingboenden på orten.

Att politikerna valde att reagera så pass starkt beror enligt dem själva på att de bara en vecka på förhand fick veta att Migrationsverket skulle öppna ett nytt flyktingboende i Röstånga.

I Röstånga finns 800 invånare och när alla flyktingar är på plats ökar ortens invånarantal till nästan 1200 personer på några veckor. Enligt kommunstyrelsens ordförande Birgitta Jönsson (S) skapar det stora problem för kommunen. Bland annat menar hon att kommunen inte klarar av att sysselsätta alla flyktingar om ortens invånarantal ökar på det sättet som Migrationsverket önskar.

-Pettersson anser att det är inte bara Svalöv och Röstånga som inte klarar av att sysselsätta alla asylsökande – det gäller hela landet – men ansvaret vilar inte på Migrationsverket utan på regeringen och de partier som stödjer regeringens politik…

SR 


10 responses to “Svalöv ställer ultimatum till Migrationsverket – kräver minskat antal flyktingar

 • Kurt

  En sak slå mig, varför ha vi inga större problem med Asiatiska Asylanter immigranter? Med Asiater menar jag inte Iranier eller annat Muslimsk slödder.

  Gilla

 • Kurt

  Jag är fan så trött på att stå i kö i kassan och se niggers och muslimer betala nötkött med mina skattepengar och man själv stå där med ett paket fläskfärs med kort datum för att pensionen är för liten. !

  Gilla

 • Elaka gubben

  Varför gnäller dessa förbannade politiker?
  Alla har ju varit överens om att mångkultur är bra,berikande och
  lönsamt,ju flera desto bättre.
  Detta är ju rasism i allra högsta grad och sådana utesluts ju ur
  samhället.
  Med andra ord sparkas rasister ut,låt oss se om så sker i detta
  fall.Om inte måste ju fackeltåg mot rasism anordnas.

  Gilla

 • Pastor NILS ALVAR EKSTÉN

  Ett riktigt RUNGANDE ”H A L L E L U J A H” med TACK och LOV till vår Kommuns beslutsfattare som har reagerat över detta totala VANSINNE ifrån Migrationsverket.
  Vi är mycket STOLTA och GLADA över att få bo i Svalöv med sådana politiker oavsett Politisk färg.

  Gilla

  • Stenbock

   Med några undantag Nils-Alvar…Det finns några Miljöextremister som du absolut inte skall känna stolthet över !

   Gilla

 • ossie

  Ös på bara orten är ju redan förstörd. Ännu fler små orten kommer bokstavligen att bli våldtagna av detta vansinne, fast flertalet som klagar har ju röstat på att så här vill vi ha det.

  Gilla

 • Rannug

  Vad sura de kommer att bli när migrationsverket inom snar framtid öppnar ett tredje och ett fjärde flyktingboende på orten.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: