Gallerist behöver hjälp


MALMÖ. När galleristen Henrik Rönnquist skulle ha vernissage med Dan Park och hans ”konst” så blev han inte bara åtalad för hets mot folkgrupp utan han fick även ett fönster inslaget till sitt galleri.

Henrik Rönnquist har det tungt känslomässigt och ekonomiskt och behöver hjälp.

Någon krossade ett skyltfönster på galleriet förra veckan . Anledningen till glaskrossen är att troligen Dan Parks bilder men Rönnquist har även ställt ut Lars Vilks liksom många andra.

Grova trakasserier från extrempolitiska ”aktivister” uttalades även frekvent under vernissagedagen mot galleribesökare. Trakasserierna var uteslutande av personangreppslig karaktär, varav en del gränsade till hot. Vissa personer blev spottade på enbart för att de valt att gå dit. Det kan tilläggas att knappt någon av ”aktivisterna” ens besökte galleriet, utan hade bara kommit för att angripa och förnedra konstintresserade människor i allmänhet.

Detta är inte försvarligt varken ur ett demokratiskt eller kulturellt kontext. Eftersom Henrik är egen företagare är attacker av det här slaget förödande för honom ekonomiskt. Ni som vill bidra till reparationen av fönstret och till verksamheten i övrigt kan sätta in lite pengar, alla bidrag uppskattas.

Självrisken på fönstret är 9.000:-

Bidrag sätts in på bankgiro 5137-0419. Alternativt på Danske bank kontonummer 1359 01 384 91.

Nedan en av ”besökarna”…

DEn ständigt kränkte Jallow Momodou utanför galleriet. Vänsterpartiet. Ett hundratal antirasister var på plats utanför galleriet på Gamla väster i Malmö – som vanligt beväpnade med skrik och ramsor. Momodou Jallow från Vänsterpartiet. Han anförde och hetsade de svartklädda ungdomarna. Jallow har två gånger tidigare lyckats få Dan Park dömd för hets mot folkgrupp och båda gångerna har han fått grova skadestånd. Foto Roger Sahlström

Den ständigt kränkte Jallow Momodou utanför galleriet.
Ett hundratal antirasister var på plats utanför galleriet på Gamla väster i Malmö – som vanligt beväpnade med skrik och ramsor. Jallow Momodou från Afrosvenskarnas förbund för rättvisa och Vänsterpartiet anförde och hetsade de svartklädda ungdomarna. Jallow har två gånger tidigare lyckats få Dan Park dömd för hets mot folkgrupp och båda gångerna har han fått grova skadestånd. Foto Roger Sahlström

 


20 responses to “Gallerist behöver hjälp

 • Lena

  Att ståta med en sådan fånig T-shirt samt som en stolle visa upp sina knubbiga fingrar, arbeta för Malmö Höskola och som han själv säger ”han är intelligent” , det borde bereda honom en första plats på vänsterns lista. Nu får han reklamera listan !

  Gilla

  • Ruben

   @Lena
   Negrer likt Zigenare har alltid gillat att ”spöga ut saj” ju mer krimskrams dess tjusigare och ”marrkvarrdiare” tror de att de är.

   Gilla

  • Lena

   Ruben : Ja exakt och i Sverige så har de råd att köpa skiten, du och jag och andra skattebetalare står för ”grannlåten”, pyntet.

   Gilla

 • Graveartikkel uten avsløringer « Snaphanen

  […] Någon krossade ett skyltfönster på galleriet förra veckan . Anledningen till glaskrossen är att troligen Dan Parks bilder men Rönnquist har även ställt ut Lars Vilks liksom många andra. Självrisken på fönstret är 9.000:- Bidrag sätts in på bankgiro 5137-0419. Alternativt på Danske bank kontonummer 1359 01 384 91.   Petterson […]

  Gilla

 • Tony

  Mannen på bild har förstås gott om tid till att springa omkring
  på stan och spela Allan, bidragsförsörjd behöver han väl inte
  som dom jobbande Malmöbor bekymra sig över vardagens problem.
  Han tror sig om, att vara den nyttiga varelse som han inte är, och
  tycker att han har rätt att begränsa Svenskarnas yttrandefrihet
  med sitt Mabo Jambo på tröjan. Kan ingen tala om för honom att
  i Sverige har vi inte envägs kommunikationer, utan ifall att inte
  galoscherna passar är det bara till att vandra vidare i Världen.
  Det är förunderligt hur vissa tar sig friheter att skriva andra på
  näsan över vad dom ska tycka, och om dom då inte tycker
  rätt skälls dom för rasister. Att han som Neger har
  mindervärdighetskomplex kan ju inte andra hjälpa!

  Gilla

 • ali1948

  ”tungt känslomässigt och ekonomiskt och behöver hjälp.” Trodde han att man kan leva på att sälja sånt? Dan park o Vilks. Endast Gud kan hjälpa honom

  Gilla

  • Ruben

   Njae.. Kassamraketer är definitivt inte till gagn för honom.

   Gilla

  • Lena

   ”Gud kan hjälpa honom” ………….det brukar vara ”invandrarmaffian” som hjälper sig själv med att jaga bort svenskar som har företag på attraktiva lägen och så sker även i Malmö.

   Gilla

  • Pettersson

   Ali, ställer du upp då? Du som har kontakterna där ovan. Vidarebefordra Henriks önskemål till den enda sanna guden och be honom skicka lite stålar till galleristen…

   Gilla

   • Lena

    Pettersson vilken strålande idé men det funkar nog inte när en ickemuslim behöver hjälp, det blir snarare det här, ännu mer av mobben, för vissa är det ”bröderna”.

    Den här mobben är lika verbal som mobben i Sverige, det haglar ord som h*’a för att inte nämna ”allan”, varje gång som de förstör, vad det vara månde. Och skattebetalarna ”piskas” till fler eftergifter.

    Gilla

   • ali1948

    Pettersion. Det angår inte mig. Det är upp till honom själv att skärpa sig. det är ju hans problem. vill ni kasta era pengar i sjön så kan ni hjälpa honom. Han är väl er bror o själsfrände 😛

    Gilla

  • Mr Q

   Ali:
   Endast Gud kan hjälpa honom !!! Betyder detta,att det var på Allans uppmaning,som packet slog sönder hans fönster ?
   Kan tänka mig att du och de dina,känner er allt bättre,och bättre hemma i ”nya Absurdistan”

   Gilla

   • Olli Rein

    Är det okej att förstöra för dem man inte gillar Ja jävlar vilken mångfald av förstörelse jag då kan idka. Det är dina kompisar som slagit sönder, bara så du vet det. Någon kanske vet vilka det är och kommer en vacker dag att hämnas. Dock inte jag, det är det för långt att åka till för futtiga 9 000 kronor. Dessutom är jag en ärlig skattebetalare, som snart får sitta hemma hela tiden, för att jag inte får pengar över till kläder. Men det är väl tur att sådant inte existerar för den nya adeln

    Gilla

   • ali1948

    Olli. Svar nej. Och jag har inga polare som håller på med sånt. Om du nu vet vilka de var så borde väl polisen göra sitt. Men du har väl inget bevis.

    Gilla

 • Kurt

  Niggern bör ……… så kan han ta kontakt med DO från ”andra sidan”

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Vandaler och fönsterkrossare ska bekämpas. I alla lägen och oavsett politisk tillhörighet.

  Som lågavlönad arbetarkille, skickar jag ett litet bidrag ( 200 kr) till en ny fönsterruta åt Henrik Rönnquist.

  Undrar om inte Jallow Momodou även skulle behöva nya glas, i bågarna då?

  Att se allt i svart, kan inte vara bra för humöret. Jallow Momodou skulle samtidigt passa på att lära sig ett respektabelt teckenspråk.

  Gilla

 • Ruben

  Den kolorerade gentlemannen var även på deras EU lista.

  Gilla

 • Stefan K

  ”Fuck Racism” står det skrivet och Momodou pekar finger åt de araber som misshandlade den svarta mannen tidigare i år.

  Gransknings Sveriges senaste granskning sätter Momodou under hård press.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: