Ung muslim får kritik i media

Svenska Dagbladets Ivar Arpi polisanmäldes i veckan p.g.a. ett blogginlägg i tidningen.

Blogginlägget var detta och rör sig i kölvattnet efter Mehmet Kaplans jämförelse med det finska vinterkriget och Isis framfart i Mellanöstern.

Anmälaren var Svenska Unga Muslimers ordförande Rashid Musa, en person som ni känner igen från otaliga fall där han antingen känner sig kränkt eller kallar oss vita svenskar för rasister.

musa

Enligt anmälan “cementerar den islamofobiska föreställningar om muslimer”. Ivar Arpi svarar på anmälan med att texten inte alls handlar om SUM, utan om Isis och att var och en kan läsa blogginlägget och själva göra bedömningen (läs blogginlägget som det länkas till ovan).

Vi har vid det här laget vant oss vid att just muslimer inte sällan försitter en chans att skapa uppmärksamhet genom att de ständigt känner sig kränkta, polisanmäler eller vänder sig till DO. Få vågar kritisera p.g.a. rädsla för att negativt fokus ska hamna på denna “utsatta” grupp och att de ska hamna i samma fack som alla andra “islamofober”. En del vågar dock och flera av dessa finns på SvD:s redaktion.

I östgötska Corren får Musa kritik för sin anmälan.

Musa deltog i samma seminarium i Almedalen, där Erik “Myten” Ullenhag tog upp frågan om islamofobi och islamistiskt våld. Det var här Kaplan uttalade sina horribla ord, som han sedermera ångrat. Musa har däremot stått fast vid jämförelsen och kallat de jihadister som reser till Syrien för “engagerade” och “hjälpsamma”. I tidigare inlägg har Musa också försvarat de muslimer som reser till Somalia för att strida för al-Shabab och kallat dem för “hjältar”.

Ledarskribenten på Corren frågar sig om Musa anmält SvD och Ivar Arpi för att dessa i flertalet artiklar skrivit negativt om de muslimer som reser till olika stridshärdar?

Källa: Corren

8 thoughts on “Ung muslim får kritik i media

  1. Jag håller med dig Lena han borde hänga i sitt eget land istället. – engagerad och hjälpsam är ju någonting helt annat. Han har inte vår värdegrund och ser på det på ett helt annat vis.

  2. Vi tillåter alla dessa “ockupanter” att ta för sig i Sverige. Det är vi svenskar som aldrig ryter ifrån och stoppar deras framfart. I Sverige så växer dessa grupper till himlen för vi tillåter dem att göra det, med hans åsikter så borde han vistas i ett muslimskt land. Adjö !

  3. Koranen 4:93 “Om de inte lämnar er i fred och erbjudit sig att vara er underlägsna, så grip dem och döda dem var helst ni finner dem”.

    Enligt den nya kulturen ska vi vara “tacksamma” att det bara gick till anmälan.

  4. Föreslår att Rashid Musa gör en turné och praktiserar hos ISIS, Al-Shabab och kanske också Boko Haram. Gärna ett år eller mer. Sen kan han komma tillbaka och tala om skillnaden mellan dessa “hjälporganisationer” på ett mer trovärdigt sätt för oss.

  5. Som jag skrev på min blogg så är det lite patetiskt hur den här muslimen tror att bara för att han väljer att känna sig “kränkt” så är alla muslimer kränkta.

  6. Gaphalsen till somalier tillsammans med “kompisarna” Fatima Doubakil och Kitimbwa Sabuni med utgångspunkt från Afrosvenskarnas Riksförbund, är de som hörs mest i de här sammanhangen, även den kolorerade gentlemannen från Malmö Jallow Momodou stämmer nu in i klagosången.

Kommentera