Migrationsverket kör över

Expressen har i dag en ledare som kritiserar Migrationsverket för att köra över kommuner och ortsbefolkning.

Nästan varje vecka läser vi om kommuner som plötsligt står med ett nytt asylboende och ortsbor som plötsligt får nya grannar från skilda kulturer. Migrationsverkets sätt att hantera detta får ständigt kritik.

Kommunerna har inte längre något att säga till om. Vissa protesterar och säger nej till fler asylsökande, men ofta är det då försent. Utan varsel har Migrationsverket plötsligt placerat 100 asylsökande på ett befintligt eller nyöppnat asylboende, inte sällan på mindre orter där de boende aldrig fått chansen att ställa frågor eller ifrågasätta.

Kommunerna överrumplas och i en hast måste tjänstemännen nu skaffa fram skolplatser, lärare och annat som måste till för att bemöta de asylsökande efter de regelverk som tagits fram.

Detta föranleder lite tankar till Petterssons blogginlägg om det nya asylboendet i Stavsjö. Hur många av ortens cirka 200 invånare kände till att 150 asylsökande skulle flytta in som grannar? Har de ortsborna getts chansen att säga sitt?

Läs ledaren i Expressen

9 thoughts on “Migrationsverket kör över

 1. Jag tror att det är så bråttom för migrationsverket så dom har inte tid att informera människorna som lever i Sverige.Jag tror inte Migrationsverket är intresserade av det heller.

 2. I Barcelonaprocessen 1995-2010 gjorde EU upp migrationsavtal med arabländerna. Europas stater är således skyldiga att följa dessa avtal och resultatet blir att staten tvingar på kommunerna vare sig de har möjligheter eller inte.
  Fanns det en gnutta civilkurage i de mest utsatta kommunerna skulle de gå samman och vägra. Jag tror inte kommuninvånarna själva skulle ha någonting emot det. Men det slutar väl med att man får gå in på kommunhuset själv och hytta med dynggrepen.

 3. Vet inte därför ställer jag frågan, trodde att “ledaren” alltid undertecknades med skribentens namn. Såg inget namn under denna “ledare”. Var den inte tillräckligt politiskt korrekt ?????

  • Nej, en riktig ledsre har tvärtom sällan undertecknare. Det som förs fram i den är “tidningens” uppfattning och har lite större tyngd än om bara en av ledarskribenterna skrivit under.
   Då är det en krönika och det är i princip endast den som undertecknst som står för den.

   En del tidningar har avskaffat osignerade artiklar och har bara signerade. Då avstår tidningen från att tycka och lämnar bara utrymme åt ett antal indivder.

   Den som företräder tidningen är politisk redaktör eller politisk chefredaktör. När denne skriver signerat är där lite tyngre än om andra gör det, i Expressens fall är det Anna Dahlberg som är chef.

 4. Tillsammans med girigbuken Bert karlsson ställde man i
  förra veckan Simrishamns kommun inför faktum, att nu
  anländer tvåhundra flyktingar till ett nytt Azylboenden som
  dom tillsammans med Bert ordnat fram, utan att på förhand
  förbereda kommunenen. Maktfullkomligheten är total hos
  dessa skitstövlar!

 5. Förstår inte problemet.

  Uppskattningsvis har närmare 95% av kommuninnevånarna röstat för denna invandringspolitik år 2010. Det är bara att tugga i sig konsekvenserna av sitt röstande.

  Eller var deras röstande inte med hjärtat, utan bara ett poserande i förhoppning om att andra kommuner helt frivilligt skulle utföra det som de själva röstat för?

Kommentera