Hamas öppnar sommarläger


GAZA. Hamas har öppnat sitt årliga sommarläger för palestinska barn i Gaza. Över 100 000 pojkar och flickor från femte klass till gymnasieåldern deltar i aktiviteterna som kallas ”Befrielseläger”.

I ”Befrielselägren” lär sig barnen vikten av att befria hela Palestina och om rätten att återvända till Jerusalem och Al-Aqsa-moskén. Arrangörerna av lägret säger att målet för programmet är ”att beså kärlek till hemlandet och befrielsen av Palestina i barnens själar, så att denna generation leder till befrielse av hela Palestina med Jerusalem som huvudstad”.

– Pettersson undrar om barnen får lära sig att Jerusalem fanns flera tusen år innan islam och att staden inte nämns en enda gång i muslimernas heliga bok koranen. Inte en enda gång, så för den store profeten var nog judarnas land inte så viktigt…

Filmen nedan från förra årets ”befrielseläger”, glöm inte att bland annat svenska biståndspengar används när barnen leker krig…

Jerusalem Post


2 responses to “Hamas öppnar sommarläger

 • ossie

  Dom måste väl utbilda i hat och stenkastning

  Gilla

 • Pica pica

  När jag läser ”summer camp” tänkte jag på sommarkollo. Fel av mig. Liknar inte på något sätt svenska kollos. Var är flickorna förresten?

  ”Vikten av att befria hela Palestina”? Vad menar de? Palestina finns inte.
  Tycker synd om dessa arabiska barn som aldrig tycks få vara barn. Något är allvarligt fel i huvudet på deras vuxna ledare.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: