Stäng

Svensk gripen för bedrägeri i Bangkok

BROTTSLIGHET/INVANDRING. En Västsvensk man i 30-årsåldern greps i Thailand i helgen. Han misstänks för att ha lurat till sig fyra miljoner kronor i fastighetsbedrägerier.

2014-07-03_1537

I helgen greps en svensk man i 30-årsåldern, hemmahörande i Västsverige, i Bangkok i Thailand. Enligt Phuket Gazette är han misstänkt för bedrägeri. Han ska ha lurat fastighetsköpare på omkring 20 miljoner baht, vilket motsvarar drygt fyra miljoner svenska kronor.

– Han är efterlyst efter att en arresteringsorder för bedrägeri utfärdades av Phuket Provincial Court 21 oktober 2011, säger Maj Tienchai på Phuket Immigration till Phuket Gazette.

Två anmälningar ska ha kommit in mot mannen. Polisen i Thailand misstänker att han har haft en medhjälpare. Medhjälparen ska inte vara svensk.

De två ska ha förmedlat hus i Phuket och tagit emot tre betalningar från köparna, men bara skickat två av betalningarna vidare till säljarna. Det har gjort att köpen har gått om intet och köparna förlorat stora summor pengar.

– De misstänkta betalade inte den tredje och slutliga betalningen till husägaren, vilket betyder att offret förlorade över 10 miljoner baht och förvärvade aldrig fastigheten, säger Maj Tienchai till tidningen.

Polisen i Thailand söker nu efter svenskens medhjälpare. På UD:s presstjänst känner man till ärendet.
– Vi kan bekräfta att en man i 30-årsåldern från Västsverige har varit frihetsberövad misstänkt för bedrägeri men har släppts mot borgen, säger Jon Pelling på UD.

-Pettersson hittade ovanstående artikel i Ex pressen/GT och eftersom svenskar utomlands sällan är det som PK-pressen skriver om dem så kollade jag upp Phuket Gazette och det är som vanligt. Den svenskhatande slaskpressen skriver inte hela sanningen. Västsvensken är ryskfödd med svensk medborgarskap och heter Vladimir Antochvili.2014-07-03_1544

1 reaktion på “Svensk gripen för bedrägeri i Bangkok

  1. Inte en dag utan att en ”svensk” skapar rubriker ! Fantastiskt hur detta lilla land i Norden,kan hävda sig med stormakterna inom kriminaliteten..

Kommentera

%d bloggare gillar detta: