Svensk gripen för bedrägeri i Bangkok


BROTTSLIGHET/INVANDRING. En Västsvensk man i 30-årsåldern greps i Thailand i helgen. Han misstänks för att ha lurat till sig fyra miljoner kronor i fastighetsbedrägerier.

2014-07-03_1537

I helgen greps en svensk man i 30-årsåldern, hemmahörande i Västsverige, i Bangkok i Thailand. Enligt Phuket Gazette är han misstänkt för bedrägeri. Han ska ha lurat fastighetsköpare på omkring 20 miljoner baht, vilket motsvarar drygt fyra miljoner svenska kronor.

– Han är efterlyst efter att en arresteringsorder för bedrägeri utfärdades av Phuket Provincial Court 21 oktober 2011, säger Maj Tienchai på Phuket Immigration till Phuket Gazette.

Två anmälningar ska ha kommit in mot mannen. Polisen i Thailand misstänker att han har haft en medhjälpare. Medhjälparen ska inte vara svensk.

De två ska ha förmedlat hus i Phuket och tagit emot tre betalningar från köparna, men bara skickat två av betalningarna vidare till säljarna. Det har gjort att köpen har gått om intet och köparna förlorat stora summor pengar.

– De misstänkta betalade inte den tredje och slutliga betalningen till husägaren, vilket betyder att offret förlorade över 10 miljoner baht och förvärvade aldrig fastigheten, säger Maj Tienchai till tidningen.

Polisen i Thailand söker nu efter svenskens medhjälpare. På UD:s presstjänst känner man till ärendet.
– Vi kan bekräfta att en man i 30-årsåldern från Västsverige har varit frihetsberövad misstänkt för bedrägeri men har släppts mot borgen, säger Jon Pelling på UD.

-Pettersson hittade ovanstående artikel i Ex pressen/GT och eftersom svenskar utomlands sällan är det som PK-pressen skriver om dem så kollade jag upp Phuket Gazette och det är som vanligt. Den svenskhatande slaskpressen skriver inte hela sanningen. Västsvensken är ryskfödd med svensk medborgarskap och heter Vladimir Antochvili.2014-07-03_1544


One response to “Svensk gripen för bedrägeri i Bangkok

  • Lars Å Månsson

    Inte en dag utan att en ”svensk” skapar rubriker ! Fantastiskt hur detta lilla land i Norden,kan hävda sig med stormakterna inom kriminaliteten..

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: