Lars Stjernkvist

Lars Stjernkvist (S), en av regeringens samordnare för asylfrågor, vill införa en lag som tvingar alla kommuner att ta emot asylsökande.

Idag kan man chatta med honom på SvD. Så här svarar han på en fråga.

Skärmklipp

Om inte ekonomiska skäl är asylskäl, undrar jag varför folk uppger arbetslöshet och fattigdom när de söker sig till Sverige?

Chatta med Lars

24 thoughts on “Lars Stjernkvist

  1. Till Roslagens lodjur.
    Nej, lämna inte oss här… Vi måste hålla samman… Och om svenskarna tackar nej till vår hjälp så de kan skylla sig själva…Det tar inte upp arshlie ur vagnen tills deras land hamnar i botten…Tack för stödet…

  2. Till Tomas.
    När ska ni svenskar ta itu med landsförrädarna? Bra att veta. Blir det etnisk rensning då? Den ryska kvinnan Maja måste ut. Hon är kanske gift eller sambo med en svensk man och tar upp plats från en svensk kvinna. Vad tänker ni göra med Silvia? Nej… ”Caesars hustru får icke misstänkas”. Ska finnarna också ut? Danskarna? Lodjuren med utländskt ursprung…??? Jag ska gömma mig i Roslagens djupa skogar. Tror inte någon svensk vill ha min plats.

    Din kommentar har gjort intryck på mig och jag har bestämt mig för att 1) inte rösta i september. Som icke-svensk ska inte lägga mig i… Vem bryr sig? 2) sluta läsa Petterssons blogg. Trivs inte här längre.

    Apropå landsförrädarna… Man kan visst skylla på dem. Men…som den franske statsvetaren och filosofen Montesquieu skrev i sitt arbete ”Om lagars anda”: ”Varje folk förtjänar sitt öde”. En annan klok man Joseph de Maistre (1753-1821) skrev: ”Varje nation har regeringen den förtjänar”. Finns inget att lägga till. En sak bara… Tåget har gått nu. Svearike blir aldrig som förr. Grattis svenskar!

  3. Läs du ”stjärnan i det blå”, talade idag med anhöriga i Nordamerika som planerade besök i Sverige i augusti, de läser på nätet och ber oss nu att besöka dem i nordamerika, Sverige har blivit för galet för ett besök, de du !

  4. Maja Anokhina:

    Därför att du tar upp plats från oss svenskar samt i synnerhet från vår kommande generation.
    Våra barn är mer värda(i Sverige som medborgare) än vad du är.
    Lika bra att säga som det är.
    Det här är vårt land och det spelar ingen roll om du babblar hyfsad svenska eller har arbete här, dessutom tar du ett arbete från oss riktiga svenskar.
    Det spelar ingen roll om du är SD-sympatisör, du måste ut. Sverige håller på att bli överbefolkat genom att vi svenskar INTE har tagit itu med landsförrädarna(politikerna) vilka tillåtits släppa in en stor vikt mänsklig biomassa i landet.
    Det finns ingen ondska i detta inlägg. Det är helt och hållet ett inlägg av praktisk natur. Det är omöjligt att släppa in fler, nu.

    • Håller med dig ang svenska barn som är ” mer värda” än vi invandrare, det ska vara så i varje land. I min Ryssland i alla fall så. Men vilka jobb har vi invandrare tagit ifrån er ? Varför vill ni ” riktiga svenskar” inte torka arshlie på era gamlingar för 126kr/tim 320 tim/ mån som jag med flera gör trots att vi är högutbildade? Eller torka toastolar 10 tim/ dag för 115kr/tim som många av oss invandrare men icke- flyktingar gör? Varför vill inte era svenska ungdomar jobba som grovarbetare på somrarna, rensa tak från snö på vintrarna, som biträde för plåtläggare på tacket eller gräva med späde för fibernät som mina söner på 19 och 18 år gör för att tjäna sina fickpengar? Deras tjejkompisar städar också när man har ledig tid. Varför tar inte era barn sådana ” skitjobb”? Är de för fina för det? Precis som ni vuxna svenskar för fina för att jobba som städare eller rövtorkare? Jag är personlig assistent och trivs med mitt jobb, jobbar på nätterna och pluggar på KTH på dagarna. Och jag är inget undantag. Och så sitter sådana som dig Tomas och petar sig i naveln och klagar klagar klagar…. Skilj på äpplen och päron… Det går inte att skicka oss tillbaka, vi bildade familjer med svenskar och har/ ska ha barn tillsammans… Men däremot kraftigt begränsa invandring kan man ( både vi och ni är överens om det) Så vänd inte ryggen till de som vill hjälpa till…Och tack för ” hyfsad svenska” , tog emot som en komplimang

      • Maja,
        Jag tycker inte att din information som du del ger stämmer riktigt.

        Det finns mängder av etniska svenskar som vårdar gamla människor.Och det finns mängder av etniska svenska ungdomar som, som utför dom arbeten som du nämner.

        Det finns mängder av etniska svenskar som inte är högt utbildade som arbetar och har arbetat upp det här landets välfärd – för en gång i tiden var Sverige väldigt fattigt, men befolkningen arbetade och slet idogt för att få det bättre och med bättre levnadsvillkor.År ut och år in arbetad man i landet.

  5. Till Crilla Varför vill du ” kasta ut” sådana som jag? Behärskar språket, jobbar ( läs och häpna) från FÖRSTA DAGEN i Sverige och kostar ingenting för staten i övrigt men däremot bara bidrar ( betalar t.o.m. förhöjd statlig skatt). Det är självklart vi är antingen SD-are eller sympatisörer… Blanda inte ihop oss med flyktingar, vi accepterar inte heller sådan generös bidragsösande över ekonomiska ( i flesta fall) lycksökare och dessutom känner många sådana personligen….

    • Maja Anokhina : Min fråga till dig är, varför reformeras inte islam ?
      En andra fråga är, varför fördöms inte i Sverige de brott som begås särskilt mot kvinnor i islams namn, av då i första hand Muslimska Brödraskapet, tystnaden är för mig som sekulär detsamma som att ni samtycker ?

      • Ruben : Aha, tänk vad jag lär mig !
        Sverige, är en stor besvikelse, en större än vad jag trodde var möjligt, ha det gott Ruben du är alltid vänlig.

      • Lena jag är kristen från Ryssland. Och jag valde Sverige för att man ville bo i ett kristet land. Tänk vilket chock och besvikelse blev det när man hamnar i Tensta…

      • Maja Anokhina : Då är vi två besvikna, du och jag. Tensta känner jag inte till men det är en besvikelse på de flesta platser i Sverige idag. Har bott utanför Sverige sedan 86 och återkommit under korta perioder, kan se förfallet som nu sker med hög hastighet.

  6. Han tillhör sosse eliten och dom är säkert villiga att försörja allt dregg bara dom slipper betala. Vill bara påminna skattebetalarna för ca 1 år sedan
    betalade vi för 3 partiledare i S 140,000 till Mona, Håkan , Stefan Hör och
    häpna i Månaden. Snacka om solidaritet. För vem ?

    • Hela Sosse eliten är inget annat än snikna egenberikare,
      det område dom lyckats absolut bäst på genom åren.
      Man kallar sig Arbetare parti, men befinner sig ljusår
      från arbetare vardag och deras levnadsvillkor,
      dom repressenterar bara sig själva, och till den skaran kan
      även Lars Stjärnkvist sälla sig!

  7. Meninglöst att chatta via SvD. De släpper inte fram kritiska synpunkter. Själv vill jag kasta ut alla som kommit till Sverige de senaste tjugo åren.

  8. Jag försökte chatta lite med Stjenkvist klockan 13.30. Jag skrev en enkel seriös fråga men han verkar inte vilja chatta med mig.

    SvD meddelar 13.34 – Då avslutar vi chatten

KommenteraAvbryt svar