UNHCR

FN:s flyktingorgan, UNHCR, saknar pengar.

Över 50 miljoner människor befinner sig på flykt och i sin grundbudget för i år avsatte UNHCR cirka 6 miljarder dollar.

Hittills har givarländerna kommit in med cirka 2 miljarder och man räknar med att cirka 3 miljarder kommer in i år, ungefär hälften m.a.o.

“Vi behöver gå ut till regeringarna i världen och säga att vi behöver mer”…

…säger Pia Prytz Phiri, UNHCR:s regionchef för Nordeuropa.

Vi vet ju att Sverige numera använder allt mer av sina biståndspengar för att kunna finansiera den havererade migrationspolitiken i vårt land. Hur är det SD brukar säga?

“Man hjälper fler om man använder pengarna på plats och inte till de ganska få som lyckas ta sig hit”. UNHCR tycks stå närmare SD:s än Moderaternas politik.

Källa: SvD

7 thoughts on “UNHCR

  1. Statsminister Fredrik Reinfeldt sa en gång att skattepengar måste användas effektivt.>”Varför betala femkronor i Sverige för något man kan få för 25 öre i Afrika”.

    Då gällde det klimatpolitik, när någon nämner att samma sak borde gälla flyktingpolitiken tycker Ägget att det är en idiotisk åsikt…

  2. Med 50 miljoner människor på flykt börjar det väl bli glest befolkat i vissa länder. Varför inte hitta ett “tomt” land och samla alla flyktingar där?

    UNHCR kunde då vinna i samordning och få ut mycket mer för bidragsländernas pengar. De länder som tagit emot flest kunde då skicka mer pengar till UNHCR och under tiden stänga gränserna och försöka ta hand om de de redan tagit emot.

    Skulle tro att flyktingströmmen skulle minska om detta blev känt. Kanske en snabb koll och sen hem igen.

  3. Jag har sett någonstans att UNCHR behöver US$2/dygn för varje flykting man tar omhand. Vi i Sverige ödar 16 MKKR på 40.000 – 70.000 “asylsökande”. Skicka dessa tillsammans med Migrationsverkets anslag till UNHCR så kan de ta hand om minst 4.200.000 flyktingar till. Det är inte hotell Hilton men de överlever och framför allt så slipper vi i Sverige en massa elände.

Kommentera