SD har hittat hem i EU


Sverigedemokraterna sätter sig i samma grupp som brittiska Ukip i EU-parlamentet — European Alliance for Freedom (EFD).

”Jag är väldigt glad över att ha skapat den här gruppen med andra EU-parlamentsledamöter och vi tar på oss att bli folkets röst”, säger Ukip-ledaren Nigel Farage i ett uttalande på webben.

Lika nöjd är Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

”Det är oerhört glädjande att vi fått klart med gruppfrågan. Vi blir nu medlemmar i en EU-kritisk grupp som leds av Nigel Farage som måste betecknas som Europas främsta företrädare för att sätta stopp för EU-federalism och maktöverföringen från medlemstaterna till Bryssel. Detta skapar bra möjligheter för vår partigrupp i parlamentet under mandatperioden”, säger han till partiets egen tidning Samtiden.

Det brittiska partiet blir tillsammans med italienska Femstjärnerörelsen dominant i partigruppen EFD. Utöver SD:s två ledamöter kommer gruppen även att bestå av litauiska Ordning och rättvisa, tjeckiska Svobodni, lettiska ZZS samt en oberoende ledamot från franska Front National.


4 responses to “SD har hittat hem i EU

 • Pica pica

  Efter EU-valet fick Soraya Post enorm mediauppmärksamhet och hon skröt om hur hon ensam skulle förändra hela EU i Bryssel.

  Ända tills i går har PK-media tjatat på Jimmie om vilka han ska liera sig med och sagt att alla nobbat SD och att SD med två representanter inte skulle ha något att göra i Bryssel.

  Nu ska det bli intressant att se vad PK-media gör. EFD har sina sju medlemsländer och de behövs verkligen en kritisk grupp som tar ner de allsmäktiga i Bryssel på jorden.

  Gilla

 • Olli Rein

  Vilken tur att jag hittade min video om eftersnacket efter EU i tid för att kunna publicera den. Då mycket, men inte allt handlade om med vem man skulle bygga grupp. Så nu blev det som Jimmie ville, och då kommer nog danskt folkeparti också.

  Gilla

 • Argus

  Har varit lite bekymrad över turbulensen i UKIP:s partigrupp. Nu kan vi bara hoppas att SD drar lärdom av UKIP:s framgångar.

  Sedan är det underbart när svenska journalister biter i gräset.

  Gilla

 • ossie

  Skööönt så kan slaskpressen deppa pg av detta.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: