Israels blockad av Gaza


Mellanösterns enda fungerande demokrati – Israel – fortsätter att förse de arabiska socialbidragstagarna i Gaza med livets nödtorft trots upprepade raketbeskjutningar och trots att de hotar att utplåna israelerna.

Under tiden 8 till 14 juni 2014 levererade 1 283 lastbilar 30 879 ton med livsnödvändiga varor till Gaza samt 1 200 ton gas för matlagning. Dessutom levereras 5 miljoner kubikmeter friskt vatten per år och 125 MW el per dygn.

3 834 människor passerade också gränsen för affärer och sjukvård, detta utöver de c:a 30 000 araber som varje dag reser in i Israel från Gaza för att arbeta.

Totalt har sedan årsskiftet 18 648 lastbilar levererat 462 051  ton med varor från Israel till Gaza. Det är det som SVT och PK kallar en nästan total bojkott.

Men vi ska inte vara orättvisa. Gazanerna slet också. En (1) lastbil gick från Gaza till Israel, den var full, lastad med kryddor.

I veckan försvann tre israeliska tonåringar på Västbanken och den israeliske araben Mohammad Zoabi har ett starkt meddelande till terroristerna.

Mohammad är israel i första hand, och står helt på de israeliska ungdomarnas sida medan Hamas dansar på gatorna i Gaza – märkligt nog firar aldrig araberna för att de gjort något bra utan enbart när de skadat några andra…

Gaza 8-14 juini 2014


One response to “Israels blockad av Gaza

  • Pica pica

    Till och med en så ung kille har fattat vad som fungerar och inte. Märkligt att det finns så många skäggubbar som kallar sig ”lärda” som inte har lärt sig det än.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: