Intressanta synpunkter efter EU-valet från SD och MP *Uppdat.


Uppdaterat med text  2014-06 -18  kl 14:17

En bra genomgång av läget och det som går att göra inom EU. En något mindre överlägsen Gustav Fridolin än vanligt, kanske beroende på att Jimmie inte var i studion utan per länk från Sölvesborg. Då får man ju lov att lyssna till vad motparten har att säga, bra för den självcentrerade Fridolin att han får stå tyst när Jimmie pratar. De första inledande frågorna rörde framgångarna i det nyss avslutade EU-valet och där var det ju mycket vi redan debatterat på Petterssonsblogg.se, men det var bra att få veta att MP var så starka som dem var i storstadsdistrikten i det här valet. Vi ska komma ihåg att storstadsmänniskor är lättrörliga när det gäller politiska ståndpunkter och röstandet följer trender, vilket gör dem alla till trendföljare, och alla trender är ganska kortvariga.

Jimmie vill ju driva långsiktig politik, som folk kan växa med och känna igen sig i. Vi är ett ju ett landsbygdsparti i mitten på den politiska kartan, medan Mp driver en förödande landsbygdspolitik, där skatter och avgifter kommer att driva många till konkurs, eller så nära att det blir omöjligt att bedriva familjejordbruk i hela Sverige, genom skatter på gödningsämnen, dieselskatt och många andra skatter, vilka vi har tagit upp på Petterssons vid flera tillfällen. Jimmie vet ju att det inte bara är jordbruk på landsbygden, utan i de mindre tätorterna bedrivs fortfarande industri i mindre skala och även handel och annat som kan utföras på landet, som fiske, kanotsemester och andra aktiviteter för turister. Detta kanske bara är bra, då mest Fridolin talar om att landet spricker isär ekonomiskt. Men kära läsare, nu måste ni få lyssna till vad de båda duellanterna har att säga också.

https://petterssonsblogg.se/2014/05/12/mp-i-regering-dodsstot-for-svenskt-jordbruk-och-landsbygd-del-1-av-2/

https://petterssonsblogg.se/2014/05/12/mp-i-regering-dodsstot-for-svenskt-jordbruk-och-landsbygd-del-2-av-2/

https://petterssonsblogg.se/2014/05/22/mp-slar-in-de-sista-spikarna-i-det-svenska-jordbrukets-kista/


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: