Petterssons polisanmäld igen

YTTRANDEFRIHET. Idag har Pettersson förhörts av två trevliga poliser på Nyköpings polisstation. Anledningen var ett eventuellt brott mot personuppgiftslagen, PUL, och en anmälan om detta som lämnats in i Umeå. Bakgrunden är att tidningen Västerbottenskuriren hade en artikel om en 31-årig man som de kallade Umeåbo som åtalats misstänkt för att ha antastat och ofredat fyra kvinnor under september 2013.

Efter kontroll med Umeå Tingsrätt visade det sig att ”Umeåbon” var pakistansk medborgare och behövde tolkhjälp på språket urdu. Med andra ord så försökte Västerbottenskuriren vilseföra allmänheten och misstänkliggöra alla 31-åriga män i Umeå.

Nåväl, i första inlägget på bloggen stod det att ”Umeåbon” var Tahir Mujtaba från Pakistan som var den skyldige och han dömdes sedan till skyddstillsyn för ofredande och sexuellt ofredande. Dessutom ska han betala skadestånd till tjejerna med sammanlagt 22 000 kronor och 500 kronor till brottsskadefonden. Advokatkostnaden hamnade på 35 689 kronor men den kostnaden hamnar på staten.

-Pettersson inser att personuppgifter inte bör spridas hur som helst men det finns undantag  för journalistiska ändamål. Med journalistiska ändamål menas “att informera, utöva kritik och väcka debatt om samhällsfrågor av betydelse för allmänheten”. Betydelsen får anses väldigt vidsträckt och omfattar inte enbart en journalists yrkesutövning, utan vem som helst som har ett genuint journalistiskt ändamål enligt definitionen ovan omfattas av undantaget. Detta kommer till uttryck i bland annat det så kallade Ramsbrofallet där en person lagt ut personuppgifter på Internet. Detta ansågs inte strida mot PUL med hänvisning att det föll in under journalistiskt ändamål.

“att informera, utöva kritik och väcka debatt om samhällsfrågor av betydelse för allmänheten” bör gälla Petterssons blogg, eller vad tycker ni?

Vi får hoppas att denna utredning hamnar på samma ställe som den förra polisanmälan. Läs HÄR.

TIDIGARE 2013-12-02.  Umeåbo åtalas på urdu

Den 31-årige Umeåbo, som misstänks för en del av de ofredanden som skett i Umeå under hösten, åtalas nu för ofredande och sexuellt ofredande.

De händelser som åtalet gäller är att han natten mot den 8 september, på Tvistevägen, tagit tag i en kvinna, kramat och kysst henne på ena kinden. Samma natt ska mannen, på Fysikgränd eller Pedagoggränd, ha tagit tag i en annan kvinna. Mannen drog henne till sig och försökte kyssa henne.

En vecka senare, på Gösta Skoglunds väg, ska mannen ha försökt kyssa en tredje kvinna.

31-åringen åtalas också för att natten den 20 september, på Tvistevägen, tagit tag i en kvinna och dragit henne till sig. Då ska mannen även ha klämt på hennes ena bröst och försökt kyssa henne. Enligt åklagaren handlar detta om ett sexuellt ofredande eftersom det kränkte kvinnans sexuella integritet. Mannen är själv bosatt i närheten av de platser som anges i åtalet.

De tre kvinnor som utsatts för ofredanden vill ha 5000 kronor var i skadestånd. Den kvinna som utsattes för ett sexuellt ofredande vill ha 7000 kronor i skadestånd.

Åklagaren hänvisar till bevisning i form av förhör med de fyra kvinnorna samt förhör med 31-åringen.

-Pettersson tycker att mannen ser lite konstig ut för att vara Umeåbo som Västerbottens-Kuriren påstår att han är. Ändå konstigare blir det när det i åtalet står att han behöver tolkhjälp på urdu och att han är Pakistansk medborgare, nåväl VK:s journalister kanske inte förstår svenska annars kunde man ju misstänka att de försöker dölja något. Den åtalades namn är Tahir Mujtaba och här finns hans Facebook…och åtalet…B 2635-13

2013-12-02_1918

18 thoughts on “Petterssons polisanmäld igen

  • Vet inte om det gäller i England.Men i Sverige räcker det med att dom “bor” här – sen blir dom så fiffigt en ny nationalitet.

   Tänk om jag skulle flytta till Afrika? Skulle jag bli kallad för negress då?

 1. Bra jobbat Pettersson.
  Domen är offentlig handling, så vad är problemet.
  Bra att folk får veta hur de parasiterande landsförrädarna bär sig åt i Sverige.
  Det enda som kan sona detta äckels brott är en enkel biljett till hemlandet, i detta fall Pack-i-stan.
  Cred Pettersson cred cred.

 2. Du skall ha all heder för det jobb du/ni gör!

  Min kusin har nyligen haft inbrott i sin garage och det försvann massvis av dyra verktyg. Kom det någon polis?

  Svar: NEJ det kom ingen polis!

  Men de behagar komma när någon sexualförbrytare namngetts på din blogg. Ynkryggar och latmaskar är vad dem är!

 3. Nya låtsaslagar stiftas hela tiden i syfte att täppa igen käften på regimkritiker. Sverige blir mer och mer motbjudande för varje dag som går men…en dag kommer landsförrädarna att få betala för sitt högförräderi!
  Det går inte att föra folk bakom ljuset hur länge som helst!
  MVH
  Janne

 4. Två poliser satta att hålla förhör om något som publicerats på nätet i form av text på ren svenska ! Är det läsförståelsen man behöver hjälp med ? Inte undra på att det barkar åt helvete i dagens Sverige. Först begår något ett brott men den kraken måste ha tolk för att över huvud taget kunna prata med andra “Umeåbor”. Sedan får någon för sig att ett relaterat brott måste ha begåtts på Petterssonsblogg.se men själva blogginnehavaren behöver tolka vad som skrivits i klartext. Ja jävlar det blir bara mer o mer underligt i samhället.

 5. Vem gjorde anmälan mot dig? Krävdes det dessutom 2 poliser att förhöra dig om detta “vedervärdiga brott”, och hur lång tid tog detta i anspråk?

 6. Ja, att lokaltidningar gömmer uppgifter om ickesvenskar bakom “en person i Umeå misstänks för…” är ju inget nytt.
  Jag undrar vad som ligger bakom, rädsla för att inte få sälja upplagor eller kan det helt enkelt vara så uselt att det bara är anhängare av ickesvenskar och andra kriminella vilka tillåts härja fritt på lokalblaskorna?

  Lokaltidningen häromkring mörkar alltid så fort osvenskar begår brott.
  Naturligtvis ska det skrivas om en somalier knivskär en svensk.

  • När det gäller åsiktsbrott så sparas det aldrig på resurserna och dom fallen blir aldrig heller nedlagda såsom rån och misshandel oftast blir.

   • Eller som i fallet med annan brottslighet som anmäls. Standardsvar tillbaka efter ett par dagar. Brott kan ej styrkas, fast klara bevis finns.

    Nu gnäller de om löneförhöjningar, varför det? Presterar de inget skall de inget betalt ha.

 7. Mannen blev ju dömd!? Då finns det väl ingen anledning att dölja hans identitet? Möjligen kan det skydda andra kvinnor från den mannen.

  • Jo det kan jag tänka mig ! Märkligt att de kan skriva svenska på sina Facebooksidor men behöver tolk framför skranket !
   F.ö. är det nog flera av oss,som står under ständig bevakning från “STASIS” sida.. Pettersson kan känna sig lugn,han befinner sig i fint sällskap ! 😉

   • Enda undantaget är Ali…Idag är han tillbaka med sina “tummen ner”.

 8. Tänk om vi kunde vända på steken och polisanmäla våra nyhetsmedier för undanhållande av information…

 9. Jag väntar på att polisen hör av sig till mig också? Det blir mer en regel än undantag när yttrandefriheten är inskränkt. Du är nog i gott sällskap!

Kommentera