Herr Omar varnar för islamister inte Islamofober

Herr Omar
Herr Omar

Det här är inte riktigt nu utan för något år sedan, år 2012 på våren och den arabiska våren har gått i stå både i Egypten och Tunisien.  Ibland blir man lite överraskad över människors utveckling. Muhamed Omar, mannen som 2009 tillkännagav sin övergång till islamismen och strax därefter tillsammans med brunvänstern och iranska ambassaden grundade Anti-sionistiska Partiet, varnar nu för det islamistiska hotet i Sverige…

Han är djupt oroad över den wahhabitiska offensiven, som bl.a. består av tre pågående moskébyggen bara i Stockholm:”När en moské byggs i Sverige är det aldrig frågan om en moské för muslimer i största allmänhet. Moskén är alltid byggd av en viss grupp med en särskild tolkning av islam som vill främja just denna tolkning och ingen annan. Moskéerna i Järva byggs med saudiska pengar och ska förvaltas av grupper från Muslimska brödraskapet och den wahhabitiska miljön. Saudiarabien är en strikt wahhabitisk diktatur som undertrycker alla andra tolkningar av islam, både inom sunni – och shiaislam, islams två huvudinriktningar.

Det är fel, säger Guled till mig, att Sverige accepterar att den wahhabitiska diktaturen Saudiarabien finansierar moskéer här. Det leder till att vanliga muslimer trängs undan. Wahhabiterna får ett övertag i den inomislamiska maktkampen. Förlorare i denna inomislamiska maktkamp är bland andra sufier, olika shiitiska grupper, muslimer som vill ha en svensk kulturell identitet och muslimer som vill tolka islam i enlighet med med demokratiska ideal.

Guled i Tensta är säker på att wahhabismens utbredning i Sverige kommer att leda till spänningar och våld. Han har själv bevittnat hur Somalia förändrades när wahhabismen gjorde sitt intåg på 1980-talet. Lokala uttryck för islam utplånades, imamer dödades, sufismen förhånades, somalisk kultur söndertrampades.

Jag tror att Guled har rätt. Läser man de hårresande saker som sägs om andra muslimer på svenska wahhabitiska hemsidor, förstår man att sådana hatiska attityder lätt kan övergå i våldsamheter. Tvärtemot vad officiella företrädare för islam i Sverige påstår, så kommer den värsta islamofobin från muslimerna själva.

Nazifez
Nazifez

Denna inom islam förekommande islamofobin tiger man om. Jag har inte hört en enda företrädare för islam i Sverige säga något om detta.

Även andra artiklar tyder på att Herr Omar drabbats av en viss klarsyn: ”Jag skrev att islamismen är den ideologi som verkligen har chansen att störta despoterna. Men vad kommer i stället för despoterna? Jo, nya despoter i islams förklädnad, som till och med är farligare än de gamla eftersom de härskar i Guds namn. Den som ifrågasätter deras politik hädar mot Gud.

Jag ansåg att Mubarak var medskyldig till palestiniernas lidande och borde störtas. När jag skriver det här är han borta. Men i hans ställe har vi fått tokiga talibaner som vill förstöra det fornegyptiska arvet och göra kopter till andra klassens medborgare. Den arabiska ”våren” har varit en katastrof. Mera lik den ”mentala istid” som Ebba Grön sjöng om.

Motsättningarna inom islam är så pass stora att man helt enkelt inte kan betrakta islam som en storhet och jämföra den med andra ideologier. Jag ser vissa krafter inom islam, starka krafter, som ett större hot mot min andliga frihet än många icke-islamiska ideologier. Det är inte sekulära som mördar sufier, det är muslimer. Det är inte sekulära som spränger moskéer, det är muslimer. Det är inte sekulära som vandaliserar helgongravar, det är muslimer. Det är inte sekulära som bränner eller förbjuder sufisk litteratur, det är muslimer.”

Värt att notera är dock att även om denne muslimske ”skönande” slår vakt om sin ”andliga frihet” har han hittills inte skrivit ett ord av kritik mot mullornas blodiga diktatur i Iran och dess undertryckande av de persiska shiiternas andliga frihet. Får vi se någon avbön för sådant trams som ”Ahmadinejad är en hjälte”. Men det blir kanske nästa steg för den reformerade islamisten Mohamed Omar…

JIHAD I MALMÖ

Ollis egna slutsatser:

Det är givetvis bra att muslimer som Muhammed Omar tar ställning mot den Saudiarabiska avarten av islam, som kallas Wahhabism, och precis som den näraliggande irrläran Salafismen vill tillbaka till Muhammeds tid, som var den bästa någonsin på Jorden enligt dessa virrpannors åsikter. Lagen ska utgå från Gud och det är givetvis de vidriga Sharialagarna vi talar om, som har straff vi aldrig haft i den Upplysta delen av vår värld. Eller har stening till döds och det korsvisa avhuggandet av en hand och en fot för stöld någonsin förekommit i Europa?

Vi får väl hoppas att det inte bara är något moderyck från Omar, och att han gör samma bedömning av det som finns i Iran, och den oerhörda risk som ligger i att en sådan totalitär dödshyllande ideologi får tillgång till kärnvapen. Dessa går bara att förstöra med det iranska folkets hjälp, om det ska bli utan alltför stora förluster i människoliv. Bakom Wahhabismen finns ju det Muslimska Brödraskapet och deras militära grenar Hamas och Al-Qaida.

De är snarast att liknas vid oss Socialdemokrater, lär fru Sahlin ha påstått när Socialdemokraterna anordnade en konferens för Brödraskapet i Stockholm för någon tid sedan. Om det verkligen förhåller sig så, får vi väl försöka att se till att sossarna aldrig mer kommer i regeringsställning i det här landet, för något så bakåtsträvande som Brödraskapet finns knappast att hitta, och att det skulle gynna Sverige på det allra minsta sätt, är jag fullkomligt övertygad om motsatsen till.

I sossarnas värld finns bara goda och onda, och de är sossarna som har tolkningsföreträde om vilka som är det ena och det andra. Ett sådant Sverige vill  inte jag ha, och förhoppningsvis så får jag tillräckligt många röstberättigade med mig, för att kunna avstyra det eländet åtminstone.

3 thoughts on “Herr Omar varnar för islamister inte Islamofober

  1. Är det du skriver hämtat från Ture Sventon av Åke Holmberg som skrev 9 böcker om Ture Sventon, och i några av dessa fanns araben Omar med. Visst skulle allt bli till det bättre om de vore nöjda med sin lott.

  2. Tänk om alla araber kunde hålla sig till tidningen Palmbladet äta Beduinens Hemlängtan eller Kameldrivarens Söndagsdröm och vara permanent bosatta i oasen Kaf.

    Det hade varit så mycket lugnare på våra breddgrader då!

Kommentera