En morgon hos tandläkaren …

Lusharpan har haft en gammal hörntand som har spökat ett par veckor och igår gick det inte att härda ut längre. Som tur var fanns det en akuttid på Folktandvården klockan 0710 i morse. Det är väl förmodligen inte så många som orkar upp vid den tiden. Fem minuter före utsatt tid blev Lusharpan inropad. Bara det var en överraskning.

Lusharpans ordinarie tandläkare har finskt ursprung och med sedvanlig sisu tog han itu med undersökningen. Det blev ett knackande och blåsande och röntgande innan domen kom. Det var en gammal lagning i hörtanden som spruckit. I värsta fall kunde det bli en rotfyllning.

Nåja, tandläkaren drog på med ett par rejäla bedövningssprutor och borrade ur den gamla fyllningen. En provisorisk fyllning med antiseptika för att lugna tandnerven lades i.

Nu får vi vänta några veckor och se om värken går över sa tandläkaren på sin klingande finlandssvenska. Har du fortfarande ont så måste vi rotfylla. Jag skriver ut en offert som du kan hämta i kassan. Du får en ny tid för kontroll den 30 juni.

Ute vid kassan kunde Lusharpan konstatera att dagens övning inte blev så dyr. Bara 239 kr, men det berodde tydligen på att Västra Götalandsregion körde någon drive på oss pensionärer. Annars hade det blivit betydligt dyrare. Vi kan väl låtsas att jag är illegal invandrare så får jag bara betala 50 kr, försökte Lusharpan med den gamla sköterskan i kassan. En otydlig grymtning blev svaret, men den gamla damen såg inte så road ut.

När Lusharpan läste offerten kunde han än en gång konstatera att det hade varit bättre att vara illegal invandrare. Blir det rotfyllning så kommer det att kosta 4385 kr. Ganska stor skillnad mot 50 kr. Man kanske skulle söka politisk asyl.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

 

3 thoughts on “En morgon hos tandläkaren …

  1. Träna lite bruten svenska och svärta håret mm och gå nånstans där man inte är känd så kan det ju funka. Här finns pengar att tjäna.

  2. Läste vi inte i tidningen förra året att det var nån svensk som sa att han var illegal invandrare och de på akuten, eller vad det var, blev de helt ställda och visste inte vad de skulle göra. Vill minnas att de inte vägade(?) ifrågasatta det. Så lusharpan kanske ska prova nästa gång? 🙂

  3. Jag har nyligt betalat 40000 för en totalrenovering
    Gissar att det är ungefär samma summa om inte mer
    Av mina skattepengar som gått till gräddfil åt illegala invandrare mm
    Det är ett fruktansvärt svek som ”våra folkvalda” gör sig skyldiga till

Kommentera