Tre skivor till kaffet- Våravslutning


The Beatles on stage in Cavern. Tyvärr är Wikipedia inne i en period där det tas bort texter innan det har skrivits nya och det gör hela vårt jobb mycket mer omfattande om vi ska serva er med en biografi om artisterna och deras arbete med inspelningar och turnéer. Det är helt enkelt inte genomförbart för vår del. Vi kommer att göra ett uppehåll med ”Tre skivor till kaffet” men återkommer i höst om det finns några texter för oss att jobba med.

Där vi har egna bevarade texter, eller stor kunskap själva kan vi kanske komma ut med en kortare text om det mest vanliga. Beatles är inget jag själv kan plocka fram något mer av, än de flesta som var unga på den tid de fanns och hade slagit igenom kan. Man kan säga att jag ändå hade tur som hittade den här utmärkta filmen från både dåtid och nutid, men den togs tyvärr bort från vår Blogg av YouTube och det som sitter där nu, vet jag att det inte är någon höjdare. Så småningom kommer därför ett inlägg efter det mest vanliga konceptet här för att göra musikinlägg.

Jag hade tänkt göra något så här med presentationen av Beatles i vilket fall som helst. Det får bilda final för vårt ”Tre skivor till kaffet” som en Våravslutning vi ändå skulle haft. När det gäller Söndagsmusiken hoppas jag verkligen att den får fortsätta nu när den har blivit etablerad, men jag vet inte hur den nyare musiken drabbas av att texterna försvinner. Vi hoppas att vi är tillbaka med båda programmen i höst. Än kör vi kanske ett tag till med Söndagsmusiken om det funkar med texter, och där är det Law Of The Land som bestämmer när avbrottet blir där. Jag önskar mina lyssnare en trevlig sommar, där jag kommer att vara aktiv med politiska inlägg då och då, när det passar.

Det sista jag har att göra innan uppehållet är att hälsa John Lennon, Paul McCartney, George Harrison och Ringo Starr hjärtligt välkomna till Petterssons Blogg.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=t3BYtLG1EY0


3 responses to “Tre skivor till kaffet- Våravslutning

 • Olli Rein

  Vad sägs om lite Beatlesmusik från The Cavern i Liverpool?Dock är det väl inte dom själva som spelar. Men det är väl bättre än inget. Jag gör ett musikinlägg lite senare av det vanliga slaget.

  Gilla

 • Olli Rein

  Dessbättre tillhör ju förmodligen Savage Rose 1970-talet, vilket jag inte befattar mig med. Men någon annan som kan detta decennium tar vi tacksamt emot.Du kanske är den som för stafettpinnen vidare till 70 och kanske också 80-talet. Det skulle vara fantastiskt roligt att få ta del av. Tyvärr är det kanske för tidigt

  Gilla

 • TheMinimizer

  Jag föreslår en djupdykning i danska Savage Rose nästa gång.

  Här är en av deras bättre texter från Dödens Triumf 1971:

  Dear Little Mother
  What’s in your bag?
  Chocolate and sweets

  Dear Mr. Postman
  What’s in your bag?
  A note from your beloved

  Dear Mr. Tailor
  What’s in your bag?
  The finest wedding dress

  Dear Mr. Mullah
  What’s in your bag?
  Solitude and death

  I de kopior man hittar på nätet
  står det visserligen Harvester istf Mullah, men det är fel.
  Mullah ska det vara. Eller möjligen Muslim. -blink- -blink-

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: