Invandrare försökte mörda småbarnsmamma

INVANDRING/BROTTSLIGHET. Den 22 maj i år utsattes en 26-årig kvinna i Stockholmsförorten Bredäng för ett ytterst brutalt knivöverfall i sin trappuppgång. Polisen går nu ut med signalement och bilder från en övervakningskamera i förhoppningen att få in tips som leder till att gärningsmannen kan identifieras och gripas.

Vid 23-tiden på kvällen den 22 maj var en 26-årig småbarnsmamma på väg till sin bostad på Vita Liljans väg i Stockholmsförorten Bredäng. När hon slagit in portkoden och var på väg in i trappuppgången smet en okänd man samtidigt in. Kvinnan reagerade eftersom hon inte kände igen mannen. Mannen klev in i hissen tillsammans med kvinnan. Den 26-åriga kvinnan tryckte på knappen för våning 6 och den okände mannen tryckte på knappen för våning 7. När hissen kommit till sjätte våningen och kvinnan skulle kliva av gick mannen till attack.

2014-06-05_0617

Mannen hindrade kvinnan från att kliva ut ur hissen och sade åt henne att ge honom sina saker. Kvinnan öppnade då sin handväska och sade till mannen att ta vad han ville ha. Hon bad honom också att inte skada henne, och berättade att hon har ett litet barn att ta hand om. Mannen tog samtidigt fram två knivar. Kvinnan har berättat att mannen tog upp hennes bankkort ur väskan, tittade på det och log. Sedan började han hugga.

Kvinnan fick först ett knivhugg i axeln som ledde till kraftig blödning. Sedan gav mannen henne ett djupt knivhugg i magen. Hugget var så allvarligt att hela kvinnans tarmpaket hängde utanför kroppen när ambulans senare kom till platsen. När kvinnan böjde sig framåt högg mannen henne även i ryggen. Därefter lämnade han hissen, sprang ner för trapporna och ut ur huset.

Det exceptionellt grova, meningslösa våldet har fått polisen att undra om dådet inte var ett “vanligt” rån, utan om det fanns något personligt motiv bakom mannens agerande. Det har dock inte framkommit några uppgifter som tyder på att den 26-åriga kvinnan har några fiender. Polisen har förhört hennes vänner, familj och arbetskamrater, och den bild som framkommit är att hon är en skötsam, hårt arbetande ensamstående mamma.

-Pettersson noterar att brottet är så fruktansvärd grymt att till och med Aftonbladet går ut med film och signalement på gärningsmannen!

Han är c:a 170 cm lång. Han har utländsk härkomst och talar svenska med kraftig brytning. Han var vid brottstillfället iklädd mörk tröja med huva, ljusa jeans och vita gympaskor med svarta detaljer.

Den som har tips eller vittnesuppgifter att lämna ombeds kontakta polisen på tel. 114 14. 

10 thoughts on “Invandrare försökte mörda småbarnsmamma

  1. Varför blir man förvånad egentligen? Vad hade man
    förväntat sig? När man som Sverige öppnar dörrarna på
    vid gavel, har noll koll på vem som kommer över gränserna
    så får man rubbet, ärliga människor , oärliga människor
    hel och halv kriminella, mördare våldsmän, Lägervakter
    massmördare osv osv och som extra lök på laxen
    alla kända och okända sjukdomar.
    Fri invandring är beställt, fri invandring är levererad,
    slit den med hälsan, eller rösta bort skiten!

  2. Tror att det finns någon sorts Svens koran( 7klövern). Åk till Sverige där får ni lifs lång försörning och leva fan bränna hus, bilar mörda våldta ja fan vet allt.

    • Abasurdistan har blivit MENA`s största avfallsplats…Det sämsta individerna skeppas över Medelhavet till Europa !

  3. När jag växte upp fanns ingen knivlag men märk väl, nästan inga knivdåd heller. Nu har vi en lag som inte respekteras liksom de flesta lagar. Alla tycks ha glömt att ”Land ska med lag byggas”, fel av mig ca 10% av dagens befolkning har ingen aning om annat än att ”lagarna är inte för mig”, de gäller bara för de svennar och deras horor.
    Jag undrar varför var vi förr laglydiga? Kanske för att vi fick lära oss veta hut genom uppfostran och skola.
    Jag känner mig verkligen som en god representant för, enligt Reinfeldt, ”barbariet”

  4. Fullständigt oprovocerat våld för vad då? En ensamstående mamma förmodas inte ha miljoner i handväskan.

    Detta är inte ett dåd av en normal människa utan av någon som får en egotripp av att döda och misshandla.

  5. Jag vet vad knivlagen säger, men från och med nu struntar jag blankt i det. Hör ni det myndigheter! Jag tänker förbaske mig vara beredd att slåss tillbaka med samma vapen om något skulle hända mig. Och mitt gamla hälsingehumör kommer nog att hjälpa till.

  6. Enda anledningen till att Aftonbladet skulle gå ut med signalement är att offret med största sannolikhet är en av deras egna dvs vänsteraktivist eller miljöpartist.

Kommentera