Israels blockad av Gaza


Mellanösterns enda fungerande demokrati – Israel – fortsätter att förse de arabiska socialbidragstagarna i Gaza med livets nödtorft trots upprepade raketbeskjutningar och trots att de hotar att utplåna israelerna.

Under tiden 25 maj till den 31 maj 2014 levererade 1 270 lastbilar 33 020 ton med livsnödvändiga varor till Gaza samt 1 341 ton gas för matlagning. Dessutom levereras 5 miljoner kubikmeter friskt vatten per år och 125 MW el per dygn.

Totalt har sedan årsskiftet 16 095 lastbilar levererat 398 152 ton med varor från Israel till Gaza. Det är det som SVT och PK kallar en nästan total bojkott.

Men vi ska inte vara orättvisa. Gazaaraberna slet också. En (1) lastbil gick från Gaza till Israel, den var full, lastad med kryddor.

Gaza 25-31.5 2014

Vi skall inte glömma att 4 377 personer passerade gränsen mellan Israel och Gaza för sjukvård och affärer. En av dessa personer var Mohammed Alnajjar, pappa till 8-åriga Yara som så tragiskt mördades av släktingar i Karlskrona. När Mohammed kom till Sverige för att begrava sin dotter var han upprörd över att Israel försenat resan ett dygn vilket naturligtvis återges av slaskpressen.

Däremot skriver PK inget om att gränsen mellan de arabiska broderfolken i Gaza och Egypten fortfarande är totalstängt eller att pappan skickat flickan som ankarbarn.

UNICEF – FN:s flyktingorgan för ALLA flyktingar utom ”palestinier” har som uppgift att göra arbetande skattebetalande icke-flyktingar av dessa människor.

UNRWA har som uppgift att ta hand om ”palestinska” flyktingar. D.v.s. deras barn och barnbarn, till skillnad från alla andra länders flyktingar. Och målet är att undervisa i judehat i alla deras skolor, och låta dom bubbla i sitt hat tills de palestinska ledarna och världen har tvingat dessa in i Israel för att få slut på judarna.

Som ses lyckas UNHCR bra med att förvandla flyktingar till vanliga människor. Och UNRWA lika väl, med bidrag, där Sverige är unikt i summan per invånare. Svenska bidrag hjälper alltså till att öka antalet palestinska flyktingar!

2014-06-04_2039

Och judiska flyktingar? Ungefär 800.000 judar flydde från arabvärlden från omkring Israels utropande och framåt, medan de palestinska antalet uppskattas kanske till 700.000 (utan deras avkomma).. Du ser den mörka linjen nära botten i diagrammet. Alla som ville, kanske 600.000 flydde till Israel och utgör nu mer än halva befolkningen.


11 responses to “Israels blockad av Gaza

 • islamskinfo

  Fjantigt inlägg som denna fördumningsblogg upprepar förgäves. För att lura de lättlurade så klart.

  I er dumhet visar ni tydligt hur naziisraels isolering skadar palestinierna. Att israel bara tillåter en lastbil visar på dess brutalitet. Israel tjänar så klart på att tvinga gazaborna att importera endast från israhell o att hindra nästan all export. Det kallar jag för svinigt

  Gilla

 • Gamgubben

  ladulaas sprider lögner med orden ”Några hållbara konkreta bevis för förintelseläger har inte framlagts, endast vittnesbeskrivningar, som dessutom skiljer sig från varandra. Att det rör sig om en lögn vet vi, eftersom det i flera europeiska länder är förbjudet enligt lag, att ifrågasätta ”Förintelsen”.
  Jag har besökt Sachenhausen,i Tyskland där de första försöken med gaskamrar gjordes. Jag har bott i Polen och besökt Auschwitz, det fanns för övrigt 9 ytterligare koncentrations/förintelseläger i bara Polen. Det är fakta!

  Gilla

 • Stenbock

  Så kära har man alltså som ”palestinier”,sina små barn ! Sänder iväg dem till ett land långt hemifrån,med baktanken att hela släkten själva,skall bli gynnade av insatsen !
  Ett bekymmersfritt liv i all behaglighet i kalla Norden.
  Efter Blekingefallet får nu slaskpressen,söka finna nya tårdrypande historier kring dessa stackars araber…Närmsta tiden kommer nu att handla om paret som mördade den lilla tjejen,och deras försvar för handlingen.
  Därpå lär en stor kampanj dras igång,för att få hit hela släkten till den mördade Yara…Varje dag ett ömmande PK-fall tycks vara målsättningen !

  Gilla

 • ladulaas

  Bilden är inte så enkel, som den beskrivs i artikeln. Arabvärlden är en krutdurk sedan urminnes tider, en oerhört komplicerad mix av konflikter.
  För att någorlunda ha koll på skeendena, bör man sortera begreppen.

  1. 1897 beslöt den sionistiska kongressen att tiden för att upprätta staten Israel var kommen.
  2. Under årtionden före VK2 flyttade europeiska judar till Palestina, undanträngande de palestinska invånarna. Engelsmännen gjorde vad de kunde för att blockera detta – de hade då mandatet över Palestina.
  3. Så kom nazisterna till makten i Tyskland, judeförföljelserna följde och emigrationen till Palestina tilltog.
  4. Tyskland förlorade kriget, segrarmakterna fastslog att ‘systematisk judeutrotning’ utförts av nazisterna. Några hållbara konkreta bevis för förintelseläger har inte framlagts, endast vittnesbeskrivningar, som dessutom skiljer sig från varandra. Att det rör sig om en lögn vet vi, eftersom det i flera europeiska länder är förbjudet enligt lag, att ifrågasätta ”Förintelsen”. Fråga David Irving, som dömdes för detta till 3 års fängelse i Österrike.
  5. Sionismen fick på så vis sina ”6 miljoner judar”, vilket enligt dess mytologi var det antal, som inte skulle kunna följa med, när staten Israel upprättades.
  6. Efter VK2 har sionisterna spelat på européernas dåliga samvete för tyskarnas systematiska mördande av judar. Fördrivningen av palestinier från deras hem eskalerade dramatiskt genom mördarpatruller. Den värsta av dessa, Sternligan, mördade bl.a. den svenske FN-medlaren Bernadotte – Sternligan leddes då av den blivande premiärministern Yitzhak Shamir.
  7. 1948 utropades så den judiska staten Israel. Européernas dåliga samvete för ”judeutrotningarna” var därmed stillat.

  Sådan är verkligheten bakom den ‘demokratiska staten Israel’. Det fördrivna palestinska folket i Gaza hindras, genom blockaden, att skapa sig en egen försörjning, utan är hänvisade till allmosorna från Israel. Är det någon, som tror att något folk, som så fördrivits och förslavats, skulle vara tacksamt för en sådan tillvaro? Är det inte självklart, att det skapas ett genuint hat och vilja till revansch, hos ett på så vis behandlat folk? Är det konstigt att det bildas terrorgrupper, som vill ‘ge igen’?

  Gilla

 • Tyra

  Hej Petterssons! Vilken trevlig sida du har här, har precis bläddrat igenom din blogg, läst inlägg som berört. Plötsligt dök det upp en massa frågor som, varför skriver du allt detta? Ingenting negativt med det, utan frågan är ställd av en nyfikenhet ifrån mig som ny läsare.

  Gilla

 • Pica pica

  Läste på en utländsk sajt att han var glad över att ambassaden i Jerusalem hade snabbehandlat hans visumansökan. Han och hans fru (och förmodligen de andra barnen) hade dessutom lagt in en ansökan om asyl i Sverige som han tvingades ta tillbaka för att få turistvisum.

  Han har ju lagt skulden på Sverige för sin dotters död och säger sig inte ha talat om för sin fru att deras släkting sitter häktat för gärningen.

  En ful fisk som jag hoppas vi slipper ha här. Däremot känner jag sorg för flickan Yara som användes på ett vidrigt sätt av sina föräldrar och släktingar.

  Gilla

  • Anders Johansson

   Han gjorde i alla fall en usel bedömning av lämpligheten för de som han utsåg till flickans vårdnadshavare.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: