Folkutbyte genomfört

Så har då Tibro kommun helt planenligt genomfört första delen av sitt folkutbyte. Pensionärerna är nu utsparkade från det tidigare äldreboendet Bäckliden och nu väntar kommunens självutnämnda godhetsapostlar bara på de ensamkommande skäggebarnen.

Det nu naturligtvis helt renoverade boendet kommer enligt avtalet med Migrationsverket att ta emot 10 ensamkommande barn mellan 15 och 17 år. Den första juni öppnade boendet som fått namnet Iuventus, vilket betyder ungdom. Lusharpan undrar om man inte borde fundera över ett namnbyte.

Kommunföreträdarna konstaterar att det finns en del motsättningar bland allmänheten om placeringen. ”Det är nog mycket osäkerhet inför det okända” tror Socialnämndens ordförande Bengt Andersson. Det tror inte Lusharpan. Det finns inget okänt när det gäller effekterna rörande ensamkommande skäggebarn. De är helt kristallklara i alla avseenden och det är nog det som allmänheten börjar att reagera på.

Enligt kommunföreträdarna ska barnen integreras i samhället i sitt nya land med nya traditioner. Det sistnämnda tror inte Lusharpan  på heller. Det lär nog bli innevånarna i Tibro som kommer att integreras med nya traditioner.

Kommunen satsar stort på kontakter med föreningslivet och man kommer också att anordna en särskilt sommarskola så att barnen kan lära sig svenska och ha någonting att sysselsätta sig med i sommar. Lusharpan tycker att det hade varit trevligt om svenska ungdomar hade blivit föremål för samma omsorger. Men förmodligen räknar våra politiker med att dessa emigrerar till Norge och därför inte är något att satsa på.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

10 thoughts on “Folkutbyte genomfört

  1. Anders Rapp:
    Du skall inte taga allt så negativt..Alla Petterssons läsare kan lätt se var du politiskt hör hemma.Fortsätt du gärna,att predika dina sagor för de dina, men undvik att publicera dina teser på en välrenommerad blogg !
    Majoriteten hos Pettersson har sedan länge lämnat din sagoålder bakom sig….

    • ”Välrenommerad blogg”, tillåt mig att småle. Eller snarare gapskratta. Det råder inget som helst tvivel om vilka kretsar som ser detta som en välrenommerad blogg. Majoriteten hos Pettersson utgör en minoritet i samhället och det är en jävla tur. Du kan ju tala om sagoålder hur mycket du vill. Det blir dock väldigt generande för dig då du inte kommer med ett enda sakligt argument.

      Jag hoppas att brunskjortan passar.
      Ljudet av stöveltramp hörs långväga från denna blogg.

      • Tror du inte stegen stammar från något av dina troll ur Tibrotrakten ?
        F.ö. bättrar väl knappast din svordom upp kommentaren ?
        Vad gäller din uppfattning om din avsaknad av sakliga argument,var detta från min sida avsiktligt,för att hålla mig på din låga nivå….. Slutligen lev väl i din sagovärld !

  2. C:a 10 % av Tibros invånare är utrikes födda. Det betyder alltså att majoriteten, 90 %, är inrikes födda. Snacket om folkutbyte är alltså fördomsfull, rasistisk jävla bullshit. Du som skriver i bloggen har dessutom mage att kalla de ensamkommande flyktingbarnen för ”skäggebarn.” Du får mig att skämmas över att vara svensk. Dessa unga människor har flytt för sina liv, de har i många fall sett sina föräldrar bli misshandlade och mördade och lider av posttraumatiskt stress. Då börjar du att, naturligtvis med offerkoftan på, raljera om att det är synd om de svenska ungdomarna i kommunen som inte också får samma omsorg. Ska de svenska ungdomarna lära sig svenska, eller vaddå?

    Det går alltså inte för sig att Tibro kommun tar sitt solidariska, medmänskliga ansvar enligt FN:s konventioner om mänskliga rättigheter och hjälper dessa traumatiserade ungdomar som har flytt för sina liv? Då kan man ju inte annat än kallt konstatera att du uppenbarligen tycker att FN:s konventioner om mänskliga rättigheter är något som man kan skita i. Du vill då kanske att Sverige ska gå ur FN, eller?

    Du väljer naturligtvis inte heller att berätta om de sommarjobb som kommunen delar ut varje år och som kommer de svenska barnen till del. Inte heller berättar du om de olika fritidsaktiviteter och andra sysselsättningar som kommunen varje sommar låter ALLA ta del av.
    Framförallt så väljer du att inte nämna att pensionärerna som flyttar ifrån Bäckliden naturligtvis får ett annat fullgott alternativ att flytta till.
    För du är väl inte så jävla korkad att du på fullt allvar tror att Tibro kommun slänger ut pensionärer på gatan?

    Precis så här går det till när högerextremister skapar fördomar. Man tar ut och isolerar en företeelse ur en större kontext och levererar det som ”sanningen.” Man skiter sedan i att berätta hur det verkligen ligger till. Allt för att skapa fientlighet och fördomar. Och du är en del i detta eftersom du är med och sprider skiten. Eller åtminstone inte är intresserad av att ta reda på hur det verkligen ligger till.

  3. Det är väl lämpligt att kvinnor och flickorna klär sig i kläder som är lätta att slita av dem nu när de skall tvingas att integreras med skäggbarnens traditioner. Annars kan de ju bli riktigt allvarligt skadade!!!!!!!!!!!
    Fy fan vilka nollor till politiker det finns!!!!!!

  4. Återigen tänker jag på politikernas tal om att värna våra gamla. Därför behövde vi invandringen. Man konstaterade att vår befolkning blir allt äldre. Varför har man då tagit bort minst 25% av alla äldreboenden?

    Frågar man en politiker typ Reinfeldt så har man gjort det för allt fler ”vill” bo kvar hemma. Detta stämmer inte alls då vi har en olagligt lång kö av äldre som hinner dö innan de får en plats. Eller hoppar ihjäl sig från balkongen.

    Är detta en uträkning av politikerna? Ingen i 7-klövern har tänkt göra något åt pensionerna (som straffbeskattas) på åtta år. Hoppas SD tar upp detta inför valet. Svenskarna som jobbar längst och får lägst pension av alla EU-länder.

KommenteraAvbryt svar