Amerikansk soldat utväxlad efter fem år som fånge


AFGHANISTAN. Bowe Bergdahl, 28, en amerikansk soldat som hållits fängslad av afghanska talibaner i nästan fem år nu har släppts.

2014-05-31_2005USA:s president Barack Obama meddelade under lördagen och förklarade samtidigt att fem fångar vid det amerikanska Guantanamofängelset på Kuba överlämnats till myndigheterna i Qatar i samband med Bergdahls frigivning.

Beskedet om att Bowe Bergdahl har frigivits kommer efter månader av indirekta samtal mellan USA och talibanerna med Qatar som medlare.

Enligt uppgift från amerikanska myndigheter ska en särskild insatsstyrka ha tagit emot Bergdahl vid en icke-våldsam utväxling i östra Afghanistan. Han sägs efter omständigheterna må bra.

Bergdahl, som är från delstaten Idaho, har varit den ende kidnappade soldaten efter kriget i Afghanistan. Han fördes bort under hittills okända omständigheter i östra Afghanistan den 30 juni 2009, omkring två månader efter att han anlände till landet.

Washington Post

 

 


3 responses to “Amerikansk soldat utväxlad efter fem år som fånge

 • Olli Rein

  Bergdahl tyder på en svenskättling, även den glest befolkade bergsstaten Idaho med riktigt vinterväder stärker min tro. USA valde rätt folkslag under den stora immigrationen under 1800-talet och några decennier in på 1900-talet. Dessa började jobba med att bygga upp en farm eller ranch, så fort de var framme. Det första de byggde av stockar de sågade ut för hand i skogen var ett första primitivt boende, ofta med bara tre väggar. Den fjärde väggens plats, fungerade som eldstad.
  Är det någon som förstår vilken skillnad det var från de smuggeltransporterade flyktingar som väller in i Sverige på jakt efter guld, som de hittar på socialkontoren över hela landet. Kan invandrarna inte komma själva, så åker socialförvaltningens kärringar ut till dom invandrare, oftast muslimer som själva inte orkar.

  Gilla

 • Ruben

  Man kan ju också se det som att EN västerlänning är en bättre tillgång och mer effektiv än FEM talibaner. 😉

  Gilla

 • Gamgubben

  Nu vet vi att en västerlänning är värd lika mycket som fem talibaner. Talet om människors lika värde fick här en riktig käftsmäll.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: