Samarbete

Våra två största partier, Moderaterna och Socialdemokraterna, vill förstås regera Sverige under de kommande fyra åren.

Inget av partierna lär få egen majoritet, utan tvingas ta stöd av ett eller flera andra. Trots att både S&M har en politik som ligger närmare Sverigedemokraternas än Miljöpartiets, har både Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven deklarerat att de inte tänker ta i SD med tång, men att de gärna omfamnar Mp i en ny regering. Frågan är dock vad den vanliga M- och S-väljaren tycker?

Svara på vår enkät

2 thoughts on “Samarbete

  1. Undrar om amerikanerna hällt något biologiskt stridsmedel i vårt dricksvatten eller nåt? Jag har svårt att finna rationella förklaringar i folks huvudlösa val av parti. Vad händer härnäst? Vi blir bögar allihop?

  2. Varg i Veum – Varg i veum, av fornisländska vargr i véum, "dråpare (förbrytare) i helgedomen", var en fredlös person. "Veum" är dativ av vi, ett gammalt ord för helgedom eller kyrka. Ursprunglig betydelse en brottsling som begått brott inom ett helgat område, som en kyrka. Ordet "varg" betydde förr "våldsverkare". Gammalsvenska vargher betyder både varg och våldsverkare, förstörare. "Varg" användes som ett noaord för "ulv" som vargen tidigare kallades. I överförd betydelse: allmänt avskydd människa, persona non grata. Varg i veum motsvaras av det från tyskan lånade fågelfri.
    Varg i Veum skriver:

    ”S&M” Talande på ett sätt 🙂

KommenteraAvbryt svar