Tre norrmän gripna för stöd till terrorism

NORGE. Polisens säkerhetstjänst har i dag gripit tre män som misstänks för att ha deltagit eller stött en terroristorganisation.

De tre är norska medborgare. Två av dem är bröder, en 27-årig och en 24-årig, föddes i vad som idag är Kosovo. Den tredje en, en 29-åring, är född i Somalia.

-De tre åtalas för att ha stött terrororganisationen ”islamiska staten i Irak och Levanten” (ISIL) i Syrien. De tre greps för att undvika ytterligare stöd eller anslutning till ISIL, skriver PST i ett pressmeddelande.

Fadern till de två bröderna tycker det är bra att PST grep sönerna, de ha aldrig varit i Syrien vad han vet och de som reser till Syrien kommer inte tillbaka.

ISIL är en av de mest brutala grupperingar som kämpar mot Bashar Al-Assads styre i Syrien. ISIL har förgreningar till Al-Qaida, men det är oklart huruvida gruppen arbetar oberoende från internationell terror nätverket.

2014-05-27_1516

Aftenposten        VG.no 

6 thoughts on “Tre norrmän gripna för stöd till terrorism

  1. Varg i Veum – Varg i veum, av fornisländska vargr i véum, "dråpare (förbrytare) i helgedomen", var en fredlös person. "Veum" är dativ av vi, ett gammalt ord för helgedom eller kyrka. Ursprunglig betydelse en brottsling som begått brott inom ett helgat område, som en kyrka. Ordet "varg" betydde förr "våldsverkare". Gammalsvenska vargher betyder både varg och våldsverkare, förstörare. "Varg" användes som ett noaord för "ulv" som vargen tidigare kallades. I överförd betydelse: allmänt avskydd människa, persona non grata. Varg i veum motsvaras av det från tyskan lånade fågelfri.
    Varg i Veum skriver:

    Verkar som de som beskriver muslimska terrorister som agerar efter religionen islam som ”norrmän” (eller ”svenskar” fdd.) har stora problem med definitioner. Breivik var en norrman. Muhammed Muslim är ingen norrman av uppenbara orsaker.

    Det finns ingenting norskt i islam eller islamskt i Norge. Har aldrig funnits. Om Muhammed Muslims ättlingar några sekel har förvandlat norge till ett muslimskt land så är det inte Norge längre. Då är det muslimskt. Då har det unika för Norge för länge sen slutat existera.

    Det gäller alla multikulturella länder, för lustigt nog blir det äkta multikultur först när muslimer dominerar agendan, faktum är att Norge och Sverige är och har varit Norge och Sverige (likt alla andra ickemuslimska länder) just pga. att islam INTE haft något väsentligt inflytande.

    Att påstå att Islam är norskt eller svenskt är som att säga att McDonalds är islamskt. Dvs: Trams!

    • Du har så rätt…Även detta nysvenska fenomen har nog sitt ursprung, som mycket annat i dagens Sverige från DDR.
      Där var alla icke kommunister,som ej tillhörde östblocket
      ”klassenfeinde”.. Trots att detta ord trummades in dagligen reste sig folket slutligen,och avsatte sina diktatorer..
      Kanske skulle landet Sveriges ”korrekta skribenter” tänka om,innan det är för sent.Efter frigörelsen i DDR blev dessa propagandister arbetslösa,helt utan utsikt att få något arbete !

KommenteraAvbryt svar