Saudiarabien kritiserar Norge för bristande mänskliga rättigheter


Norges sätt att hantera mänskliga rättigheter fick skarp kritik under en FN-utfrågning under måndagen, med Saudiarabien och Ryssland i spetsen för att kritisera landets brister.

Saudiarabien och andra muslimska länder anklagade Norge att göra för lite för att skydda dess muslimska minoritet, dessutom kräver Saudiarabien att all kritik av religioner eller deras profeter göras olagligt.

Samtidigt anklagade Ryssland Norge för att extremistiska grupper fick verka fritt och ta barn från deras föräldrar alldeles för snabbt.

Norges utrikesminister Børge Brende var i Genève i måndags för att svara på kritik från inte mindre än 91 andra länder under ett av FN:s allmänna återkommande utvärderingarna, under vilka FN:s länder turas om att utsättas för granskning.

Inför måndagens utfrågning uppgav Brende att de länder som gått samman för att kritisera Norge knappast hade fläckfria mänskliga i sina hemländer.

Børge Brende sade att det är en paradox att länder som inte stöder grundläggande mänskliga rättigheter har inflytande på rådet, men det är Förenta nationerna!

-Pettersson undrar om inte FN har spelat ut sin roll. Norge och Sverige är inte felfria men jämfört med andra är de som oskyldiga som små barn.

Inte ett enda, noll, nada, muslimsk land har godkänt FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna…

”Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser.” – FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

The Local 


5 responses to “Saudiarabien kritiserar Norge för bristande mänskliga rättigheter

 • Anders Fredriksson

  Att Saudi överhuvudtaget ids nämna MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER känns fruktansvärt frustrerande!! Jag har jobbat i det samhället i 2 år, och där existerar inga sådana rättigheter! Snacka om att sitta i GLASHUS!!

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  En allvarlig fråga och svår att förstå för dem som inte besökt S-Arabien…
  Ingen kvinna får ensam gå ut på gatorna.Ingen kvinna får ensam åka Taxi.
  Varelser som skrider fram i grupper på offentliga platser,klädda i pyjamas eller tält.Överallt är man bevakad av misstänksamma poliser/militär.En värld som jag kan tänka mig såg likadan ut på Jesus tid !
  Vill inte råda någon enskild,att semestra i detta land.Råder dock
  alla politiker i 7-klövern,att åka ner och se hur framtiden kommer att se ut i Europa !

  Gilla

 • Undrande...

  För att uttrycka sig som en gammal arbetskamrat till mig gjorde: Där fes rätt röv!

  Gilla

 • occidentfaust

  Att av Saudiarabien motta kritik för bristande mänskliga rättigheter var bland det roligaste jag läst på ett bra tag. Tack för den!

  Gilla

 • Matilda

  ”Saudiarabien kritiserar Norge för bristande mänskliga rättigheter”
  Hahahahaa…. den var bäst.
  Det sjuka är att detta tydligen är allvar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: