Sagor och lögner av Sydsvenskan

SVERIGE/JOURNALISTIK. Det var i samband med sitt besök i Malmö för två veckor sedan som Jimmie Åkesson beskrev stadens ekonomi som ”fullständigt körd i botten”.

2014-04-28_1248

Sydsvenskan lät nationalekonomen Andreas Bergh vid Lunds universitet och Malmös budgetchef Mats Hansson analysera påståendet.

Malmö är ett tydligt exempel på ”Sveriges ansvarslösa invandringspolitik”, menade Jimmie Åkesson på presskonferensen han höll utanför Pildammsparken innan han inledde sin besöksrunda i staden.

Det är inte första gången som SD-ledaren kritiserar Malmö. Sedan partiet kom in i riksdagen 2010 har han vid flera tillfällen beskrivit staden som en plats i kris.

I en partiledardebatt 2012 föreslog han att en kriskommission skulle utreda situationen i staden och i en frågestund en månad senare med statsministern Fredrik Reinfeldt (M) i riksdagen var Malmö åter i fokus: ”Att människor är arbetslösa, att människor lever segregerat, att folk springer runt med vapen och att elever inte klarar grundskolan och så vidare är ingen förklaring utan bara ytterligare symptom på att någonting är allvarligt fel. Det är det som jag frågar efter. Vad är grunden till dessa problem?”

Fredrik Reinfeldt svarade: ”Jag är inte av uppfattningen att man som svensk medborgare föds till hederlig och att man om man har en annan nationalitet föds till brottsling. Jag tror helt enkelt att livets resa påverkar oss.”

Det var alltså ingen slump att Jimmie Åkesson gav en dyster bild av staden där på presskonferensen intill ett buskage som då än så länge bara bar gröna knoppar. Såhär sa han: – Malmös ekonomi är fullständigt körd i botten. Malmö är en extremt segregerad stad. Alla som tycker att den ansvarslösa invandringspolitiken som bedrivits de senaste decennierna är bra borde titta på Malmö och hur Malmö har utvecklats av den stora invandringen.

I Sydsvenskans referat från presskonferensen tog vi med fakta om Malmös bokslut de senaste åren. Staden har gjort överskott varje år sedan 1996. De senaste fem åren har genererat ett plus på två miljarder kronor.

2014-04-28_1204

-Pettersson säger att Sydsvenskan är ett typexempel på Sveriges ansvarslösa journalistik, de borde nämna problemen i Malmö istället för att skyla över. Det mångkulturella paradiset Malmö kan redovisa ett överskott, tack var bidrag från Sveriges övriga skattebetalare…

  • Malmöinvånarnas skattekraft är 85 % av genomsnittet i Sverige, till en del beror detta på den enorma svarta ekonomin i Malmö och den svarta ekonomi är till stor del invandrarrelaterat…
  • Generellt Statsbidrag och kommunalt utjämningsbidrag 2014: 4 449 mkr.
  • Malmö Stads budgeterade nettokostnader 2014: 15 224 mkr.
  • Att Mer än 29 % av Malmös kostnader 2014 är bidrag nämner inte Sydsvenskan.

I Sydsvenskans artikel nämns inte med ett ord Malmös kostnader för integration och den totala kostnaden för socialt understöd. Som exempel är resultatet för 2014 minus 70 miljoner eller minus 4 519 miljoner om man tar bort bidragen. Det hade en ärlig journalist nämnt.

Anders Malmström, artikelförfattaren skriver i en kommentar: En kommun är INTE ett företag. Pengar från utjämningssystemet är inte bidrag utan ett system landets kommuner emellan i syfte att invånarna ska få likvärdig service i hela landet.

Enligt Sydsvenskan är alltså Malmö Stads “Generellt Statsbidrag och kommunalt utjämningsbidrag” 2014: 4 449 mkr INTE ett bidrag. Fast det omnämns som ett sådan i Malmö Stads resultaträkning i budgeten för 2014.

Ett bidrag är ett bidrag. Eftersom Malmös invånare inte är företag så tycker väl Anders Malmström att socialbidrag inte är bidrag det är bara ett sätt för invånarna att få ett likvärdigt liv…Malmö_årets_resultat

Malmö Budget 2014-4

15 thoughts on “Sagor och lögner av Sydsvenskan

  1. Glöm inte bort att dom 4,5 miljarderna (4,5 000 000 000!) bara är kommunbidraget. Lägg sen till alla pengar som spenderas direkt ur statskassan! Då snackar vi pengarullning, oj oj oj!

  2. Jimmie verkar vara pessimistiskt lagd, Sverige har t.ex. fortfarande en dragningskraft på utländska forskare, och vår regering har lagt fram ett förslag som gör att de lättare kan fortsätta forska och arbeta i Sverige

  3. ”Livets resa” Reinfeldt: Den mannen har mognat. Trots att ständigt gynna de redan rika, har han ändå hjärtat på någorlunda på rätt ställe

  4. Men Sydsvenskan har väl aldrig varit intresserade av
    att leverera sanningen, dom är precis lika enfaldiga
    som övrig PK Media. Det är som när Aftonsnaskan
    skriver om Avpixlat som hatsajt,, trots att det enbart
    är verkligheten som den är som Avpixlat beskriver?

  5. Hur har man mage att säga att Malmö går på plus när det är städer som Södertälje (som är minst lika hårt drabbat av det multikulturella experimentet) som pumpar in miljarder med andras intvingade pengar? Det är som att säga att socialbidragstagare går på ”plus” av egen kraft.

    Vinst och ”plus” gör man inte förrän man av egen kraft tjänar mer pengar än man gör av med.

    • Betänk att de båda städerna är socialistiskt styrda ! För Malmös del sedan urminnes tider… I deras sinnesvärld,är giva bättre än taga när andra får står för kalaset !

      • Det lustiga med Malmö är att även när alliansen får starkt stöd från malmöiterna på riksdagsnivå fortsätter kräftgången i kommunalvalet. Anja Sonesson kan hänga något gammalt över sig.

  6. Det finansiella utjämningssystemet mellan kommuner är nog bland det mest korrupta och kontraproduktiva som finns. Alla incitament till att sköta kommunens ekonomi försvinner och slöseri belönas. Vill inte ens spekulera i hur stor del av Sveriges budget som försvinner i havet pga detta idiotiska system.

Kommentera