FI granskas…inte

Media har sina uppenbara kelgrisar och i den politiska världen undgår dessa all negativ uppmärksamhet och tuff granskning.

Vi minns att Sifo i början av året presenterade en undersökning som sade att Miljöpartiet klarat sig från negativa nyheter i den svenska pressen under januari – mars.

Att Mp har en gräddfil i svensk media har vi sett under en lång tid och det är nog skälet till att partiet har de opinionssiffror som visas i opinionsinstitutens undersökningar.

Nu verkar mediernas nya gunstlingar vara FI. Gudrun Schyman ses snart överallt och i alla sammanhang och när såg/läste/hörde ni en granskande journalistik angående detta parti?

Nu har partiet ändå granskats, men inte av journalister. Den som tagit på sig uppdraget är Rebecca Weidmo Uvell, debattör och egenföretagare. I en debattartikel på SVT Debatt granskar hon partiet och visar på en agenda som nästan får Miljöpartiet att framstå som seriösa.

  • FI vill att alla konstnärers, musikers och andra artisters verk ska kunna distribueras och konsumeras fritt. Något som borde få artisterna på FI:s egen samlingsskiva med svenska artister att undra.
  • FI vill avskaffa försvaret helt och låta HBTQ-rörelsen, antirasistiska organisationer och feministiska rörelser lösa konflikter i både Sverige och internationellt.
  • FI vill skicka alla europeiska män på läger för att lära dem att förändra sitt konsumtionsmönster.
  • FI vill att alla elever ska tvingas lära sig sexualundervisning och klimatkunskap redan innan de fyllt fem år.
  • FI vill att förskolan ska vara helt gratis och att man där serverar veganmat.
  • FI vill avskaffa betyg och läxor i grundskolan, samt tvinga eleverna att läsa medieteknik.
  • FI vill också se att ingen ska behöva ha mer än 15 minuter till allt nödvändigt i livet, såsom skola, jobb och mataffär.
  • FI vill att alla äldre ska ha rätt att bo centralt.
  • FI vill att all kollektivtrafik ska vara gratis, att inga bilar ska tillåtas i städerna och att alla transporter ska ske med tåg och inte lastbil.
  • FI vill att alla företag ska införa 6 timmars arbetsdag.
  • FI vill att kommunerna ska starta utvecklingsföretag som absolut inte får gå med vinst.
  • FI vill att RUT avskaffas och att kommunerna istället inför subventionerade servicehus där man kan få hjälp med reparationer, tvätt och andra göromål.
  • FI vill att arbetslösa ska få både starta-eget bidrag och a-kassa i minst ett år.
  • FI vill ha helt fri invandring.
  • FI ifrågasätter den svenskhet som baseras på ett vitt, västerländskt och kristet arv.

Hur allt detta ska finansieras vet inte Weidmo Uvell och det gör tydligen inte FI heller, för det står inte ett ord om detta i FI:s partiprogram. En ynkedom att inte etablerad media granskar detta parti, men gunstlingar hålls ofta under armarna…ungefär som man gör med Miljöpartiet. Feminism och fri invandring är tydligen det som bevekar svenska journalister mest.

Källa: SVT

Tycker Adam Cwejman sammanfattar det hela bra.

Skärmklipp

7 thoughts on “FI granskas…inte

  1. Precis som MP, Precis som VP och nu även FI, så är dessa
    partier heliga och helt fria från kritik och besvärande frågor
    från vår snart världsberömda journalistkår ( i enfald).

    Säger bara FI Fan!

  2. Ett litet påpekande bara. I Sverige finns det numera inga journalister, bara lismande fega kräk som snart skall sparkas ut ur landet.

  3. ”FI vill avskaffa försvaret helt och låta HBTQ-rörelsen, antirasistiska organisationer och feministiska rörelser lösa konflikter i både Sverige och internationellt.”

    Det där låter dock inte helt dumt. Vilken fiende skulle inte fly denna hydra av batikhäxor? Att inlemma dessa i sitt rike vore att släppa in en trojansk häst.

  4. På 50-talet hade kvinnor det som bäst sen har det bara gått utför. Dagens exploatering av kvinnor är avskyvärt. De hinner ju knappt föda barn längre!

  5. Dessa lesbianer ledd av en gammal fyllekaja är väl inget att bry sig om. Bra om de tar en o annan procent från vänstersidan. Risken att de ska komma in i riksdagen är väl inte större än att man spola en skridskois på midsommarafton.

KommenteraAvbryt svar