Långfredag


Enligt nordisk tradition firas långfredagen i stillhet till minne av de människor ute i provinserna och gränstrakterna som i århundrade slogs på fiendens sida i de många krigen. Åtskilliga fick sätt livet till, några av dem var oskyldiga med till skillnad från nu så tog svenskarna det säkra före det osäkra. 

Man spikade upp rövare i parti och minut och tålde inte upplopp och röveri, land ska med lag byggas sa svenskarna och landet blev på så sätt så sätt ett stabilt och fredligt land. Det var då det gamla uttrycket för att göra omelett måste man krossa ägg kom till, numera är svenskarna betydligt beskedligare, de krossar inte ägg ens på skyldiga och rövarna härjar åter i landet som är på väg tillbaks till medeltiden…

Lindström

 


9 responses to “Långfredag

 • Ed Crane

  Lena
  Jag tror att mina efterlevande blir goda européer en del är det redan även om de envisas om att de är svenskar. Men deras barn kommer nog att delvis glömt det svenska och kommer att uppfatta sig som européer.

  Gilla

 • Ed Crane

  Pettersson är expert på gamla traditioner som vi Européer glömt och lämnat till de som älskar det förgångna, numera ser vi ett blomstrande Europa framför oss. Snart är vi främst européer.

  Gilla

 • occidentfaust

  Petrus sägs ha blivit korsfäst upp och nervänd. Tidiga fuskbyggare kanske 😉

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: